Ondernemend, betrokken, nieuwsgierig en hoger opgeleid. Ook VVAO-dna?

VVAO-Blokjes-3884

De VVAO is een internationaal kennisnetwerk van hoger opgeleide vrouwen, gericht op positieverbetering en een leven lang empowerment. De VVAO inspireert, opent deuren, professioneel en persoonlijk en zet zich in voor inclusiviteit, gelijkwaardigheid en verbinding.

Ondernemend, betrokken, nieuwsgierig en hoger opgeleid. Ook VVAO-dna?

De VVAO is een internationaal kennisnetwerk van hoger opgeleide vrouwen, gericht op positieverbetering en een leven lang empowerment. De VVAO inspireert, opent deuren, professioneel en persoonlijk en zet zich in voor inclusiviteit, gelijkwaardigheid en verbinding.

Welkom bij afdeling Amersfoort

‘When women support each other, incredible things happen,’ aldus de Amerikaanse schrijver Josh Kidney.

Deze uitspraak geeft goed weer waar het vrouwennetwerk van de VVAO Amersfoort voor staat: elkaar inspireren, leuke dingen delen, op een ontspannen manier netwerken en vooral ook elkaar iets gunnen. Niet alleen de successen delen, maar elkaar ook steunen als het minder gaat.

Ongeveer 90 vrouwen met een academische of hbo-opleiding zijn lid van VVAO-afdeling Amersfoort. Onze leden variëren van ZZP-ers, werkenden in loondienst voor bedrijven of overheid, niet werkenden en gepensioneerden. Door de verticale ledenopbouw hebben we veel kennis en ervaring in huis op allerlei gebied, waardoor jongeren van ouderen kunnen leren, maar ook andersom.

Je kunt bij ons inspirerende vrouwen ontmoeten met totaal verschillende opleidingen,leeftijden, culturele en sociale achtergronden. Onze leden komen uit Amersfoort en omliggende gemeenten, waaronder Zeist, Soest, Maarn, Doorn, Nijkerk, Bunschoten en Ermelo.

We organiseren interessante lezingen, excursies, Zoom-avonden en netwerk- en kringbijeenkomsten. Amersfoort heeft bestaande kringen op het gebied van loopbaan, uitgaan, wandelen, kunst, cultuur, koken, literatuur, fotografie, beleggen, bridgen, restaurants bezoeken, golfen en is bezig nieuwe kringen op te richten op het gebied van fietsen, watersport, cabrio-rijden, tuinieren. Leden kunnen deelnemen aan verschillende kringen en we stimuleren dat ook. Hoe meer je openstaat voor anderen en hoe meer je bereid bent je eigen kennis te delen, des te meer krijg je terug van de VVAO.

Afdeling Amersfoort wil groeien en zal daar komend jaar actief in investeren. Alle vrouwen met een academische of hbo-opleiding zijn van harte welkom bij onze afdeling. Wil je nieuwe contacten opdoen, actieve vrouwen ontmoeten, sociaal of zakelijk netwerken, kennis delen of je bij een kring aansluiten? Aarzel dan niet en stuur een mail naar amersfoort@vvao.nl om vrijblijvend een activiteit bij te wonen.
Eén van onze bestuursleden neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Informatie over wie wat doet binnen de afdeling kun je vinden onder het tabblad Wie doet wat. Via amersfoort@vvao.nl kun je contact opnemen met het afdelingsbestuur. Leden hebben toegang tot de afgeschermde pagina's en/of afgeschermde delen van pagina's. Als je je gebruikersnaam of wachtwoord niet meer weet, stuur dan een mailtje naar support@vvao.nl 

Agenda Afdeling Amersfoort

Agenda Afdeling Amersfoort

 

Dinsdag 17 mei 17.00 uur: Golfkring golft 9 holes op de Biltse Duinen in Bilthoven Meer info: zie Golfkring.

Zondag 22 mei 14.00 uur: Kring Vrouw en Werk organiseert de kring Vrouw en Werk een pubquiz met veel leuke vragen. 

Hoe noem je de schil van een kastanje? Wie was de eerste vrouwelijke piloot? Met welke hit won Teach-In het Eurovisiesongfestival? De quiz bestaat uit allerlei soorten vragen, maar natuurlijk ook veel over vrouwen. Onder het genot van een drankje en een hapje speel je in teams tegen elkaar.
 
De teams worden ter plekke samengesteld. De bijeenkomst is van 14.00-17.00 uur in café Luik, Darthuizerberg 71, 3825 BL in Amersfoort (Vathorst). Aanmelden kan t/m 17 mei via amersfoort@vvao.nl.

Maandag 23 mei 19.00 uur: Kring Slotdames krijgt een lezing van kunsthistoricus Peter Wagemakers: "Beter kijken naar kunst."

26, 28 en 29 mei en 4 t/m 6 juni Feest van de Geest: Ons VVAO lid Maryse Imbault exposeert samen met andere beeldende  kunstenaars kunstwerken in 13  monumentale kerken op de Utrechtse Heuvelrug en in Woudenberg. Maryse exposeert in de Ludenkapel en zal  daar op 1e en 2e pinksterdag aanwezig zijn (en misschien ook zaterdag 4 juni)
Deze kerken zijn op deze dagen  open tussen 13:00 uur en 17:00 uur en  dus samen met de kunstwerken te bezichtigen.
Meer info: https://feestvandegeest.nl/

Vrijdag 10 juni: 13-16 uur: Fotografiekring

Woensdag 15 juni 2022 19.00 uu: PalzBiënale Soest

Woensdag 22 juni: Leeskring Zeist bespreekt "Op zoek naar Ramona"

 

Zaterdag 25 juni  13-16.30 uur : Star Power - Mangementgame

Vrouwen houden niet van macht, wij praten liever over “invloed”. En we denken dat macht iets is voor “alfa-mannetjes’. We zijn gewend de relatie goed te houden. Je zou toch niet iemand bewust willen benadelen? Maar in de praktijk gaat het toch wat anders: voordringen, scoren, haantjes- en krabbenmandgedrag kennen we allemaal. 

Dit gedrag komt boven als we het managementgame spelen. Je wordt geconfronteerd met je eigen optreden. Hoe voelt het om macht te hebben? Om anderen je wil op te leggen? Wat doet het met je als iemand je manipuleert? Deze middag heb je de kans om in een real-life situatie ervaring op te doen met macht hebben en macht verkrijgen. Geen theorie, geen lezing, maar een al decennialang uitontwikkeld managementgame waaruit je veel kan leren!

Je hoeft niet in carrière outfit te komen, ook in makkelijke kleding kun je macht gebruiken en misbruiken!
Aantal deelnemers: minimaal 12,  maximaal 24. We vragen een eigen bijdrage van 10 euro van de deelnemers. 

Locatie: Hilton Double Tree vlakbij Amsterdam Centraal Station 4 Oosterdoksstraat, 1011 DK, Amsterdam.

Managementgame zaterdagmiddag 25 juni: kaarten via eventbrite.

Deze training staat open voor leden uit alle VVAO afdelingen.

 

 

 

Hoe word je succesvol als gezin?

'Geen enkele moeder is gelukkiger dan haar ongelukkigste kind.' Deze quote komt uit het boek: 'De 7 eigenschappen van een succesvol gezin' van Stephen Covey. In het kader van Moederdag sprak Ivonne Schouten-Hoek erover met Roelof Meijer in de uitzending van radio Golfbreker Actueel van zaterdag 7 mei 2022. Wil jij weten hoe je jouw eigen succesvolle gezin creëert? Of problemen oplost? Beluister het interview via deze link:https://overliefdegesproken.nl/in-de-media/

Grigori Potemkin

Een van Poetins grote helden is veldheer Grigori Potemkin. Hij veroverde in 1783 de Krim en leidde de Russische uitbreiding in Oekraïne en het Zwarte Zeegebied. Historica Mirjam Janssen schreef een artikel over hem in het Historisch Nieuwsblad. Via deze link kun je het artikel lezen: Grigori Potemkin

Ons VVAO-lid Clara van Es-de Boer (88) met kleindochter Elenoor van Es (24) in het NRC 06-11-2021

Drie grootmoeders over de tijd dat zij aan de universiteit studeerden.

Milieu ontwikkelingen sinds de jaren 70

Zaterdag 18 december was Mirjam Janssen te gast bij Radio de Golfbreker Actueel. Mirjam sprak over journalist Siets Leeflang en zijn project "De kleine aarde", over ontwikkelingen sinds de jaren 70 over hoe we beter met het milieu om gaan. Haar interview begint op 13 minuten na het begin van de uitzending en is te beluisteren via deze link: Mirjam Janssen over milieu ontwikkelingen sinds het project "De kleine aarde" van Siets Leeflang.

Kringen


Schrijf je in voor 'The VVAO Post'

Uw e-mail

Snel naar
Home
Over VVAO
Afdelingen
Agenda
Nieuws
Privacystatement
Cookie statement

Contact
VVAO Kantoor 
Herengracht 237a
1016 BH Amsterdam
kantoor@vvao.nl

© 2022 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED