Ondernemend, betrokken, nieuwsgierig en hoger opgeleid. Ook VVAO-dna?

VVAO-Blokjes-3884

De VVAO is een internationaal kennisnetwerk van hoger opgeleide vrouwen, gericht op positieverbetering en een leven lang empowerment. De VVAO inspireert, opent deuren, professioneel en persoonlijk en zet zich in voor inclusiviteit, gelijkwaardigheid en verbinding.

Ondernemend, betrokken, nieuwsgierig en hoger opgeleid. Ook VVAO-dna?

De VVAO is een internationaal kennisnetwerk van hoger opgeleide vrouwen, gericht op positieverbetering en een leven lang empowerment. De VVAO inspireert, opent deuren, professioneel en persoonlijk en zet zich in voor inclusiviteit, gelijkwaardigheid en verbinding.

Studie

Beleggerskring

Contactpersoon: Anneke Burger

De opzet van de beleggerskring is om maandelijks een bedrag te sparen en dat te beleggen, nadat leden voorstellen hebben gedaan aandelen te kopen dan wel te verkopen. Om aandelen te beoordelen wordt er ook gekeken naar de sector waartoe het aandeel behoort. De kring probeert incidenteel sprekers te vinden, die hun visie op beleggen toelichten en raadpleegt kranten en tijdschriften op het gebied van beleggen ter ondersteuning van besluiten. Het doel van de club is vooral het leren, het is een studieclub . Het grote geld beleggen en echt rijk of arm worden doe je privé. De leden schuwen het niet om lustra uit het vermogen van de kring te financieren Zo is de club haar tweede lustrum gaan vieren in New York. De kring was daar rijk genoeg voor. Het derde lustrum was bescheidener van opzet. De kring staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en om lid van de club te worden moet je je inkopen. Uiteraard kun je ook de club verlaten. Je wordt dan door de overige leden uitgekocht. De kring bestaat uit dertien leden. Op dit moment komt de kring iedere tweede woensdag van de maand bij een van de leden bij elkaar.

Beleggerskring Vrouwe Fortuna is tijdens de lock-down, al dan niet met zoom,  doorgegaan met beleggen om de storm op de aandelenmarkt te trotseren. De stemming op de aandelen markt volgde het  corona nieuws en perspectief en ging, in het verlengde hiervan, van up naar down en weer naar up met zware verliezers en sterke winnaars tot gevolg. En dan komt het er op neer de juiste keuzes te maken. Zeker nu er in de pensioenwereld  meer vrijheden komen  om een afweging te maken tussen meer rendement maar ook meer risico,  is een beetje kennis van beleggen  relevanter aan het worden.  De beleggerskring  kan inmiddels wel wat versterking gebruiken. Neem contact met ons  op als  je wat meer wilt  weten over het reilen en zeilen van de kring.

Onze kringcoördinator is Anneke Burger

Maar je kunt ook contact opnemen met:
Margeriet Reimerink:  margriet@reimerink.eu
Emma Hooning : hooning@planet.nl

 

Duitse conversatie

Contactpersoon: Ina Buitendijk Postma

De Duitse conversatiekring komt eenmaal per vier weken bijeen. Elk lid is om de beurt gastvrouw en zij zorgt ervoor dat er een Duitse tekst is die besproken wordt bij de volgende bijeenkomst. Dat kan een tijdschrift- of krantenartikel zijn, maar ook een gedicht of een Duitse speelfilm of documentaire.  Zum Kaffee (oder Tee) zijn er soms Duitse specialiteiten, zoals de befaamde Schneckenkuchen van de tante van Hilda of zelf geïmporteerde Dresdener Weihnachtsstollen.

Wij zouden het leuk vinden nieuwe leden te verwelkomen.  Op dit moment tellen we acht leden. Wanneer het meer worden kunnen we splitsen in twee groepen die wel nauw contact houden. Perfect Duits spreken is niet nodig. Enige bedrevenheid wel. 
We komen overdag bij elkaar, bij voorkeur op een vaste dag.  We spreken vrijwel uitsluitend Duits nav de aangereikte en  thuis gelezen Duitse tekst. Maar het is ook gebruikelijk wat persoonlijke verhalen of ideeën uit te wisselen. In het Duits uiteraard!

Onze bijeenkomsten zijn zowel gezellig als instructief.

Aanmelden kan via de volgende e-mailadressen:

Ina Buitendijk: bui@planet.nl 

Foke de Bruin:   fdb@vandijkdebruin.nl

Els Hinzen-Hanssen:  hinzenhanssen@gmail.com

Bridge Kring

Contactpersoon: Elsemieke Spoor Hanraets

De Bridgeclub organiseert een bridgetafel bij de leden thuis,waaraan bridgers van verschillend niveau samenspelen. Leden van de club komen uit Amersfoort, Leusden en Zeist  Het bridgen vindt momenteel plaats op woensdagmiddag en donderdagavond . De leden van de kring geven aan wanneer ze kunnen, waarna er voor 3 maanden een rooster wordt gemaakt. In de kring zitten bridgers die op een club spelen en op een redelijk hoog niveau kunnen bridgen maar er zijn ook bridgers die dat niet doen en op een lager niveau spelen. Je hoeft dus geen heel ervaren bridger te zijn om in deze kring mee te draaien, maar een zekere basiskennis van het spel is wel nodig. Als biedsysteem wordt Acol gebruikt. Er worden in Amersfoort bridgecursussen gegeven die deze basiskennis bijbrengen met de boeken van Berry Westra als lesmateriaal. Als je de lesstof van boekje 2 beheerst kun je al meedraaien.

Wil je weten of bridgen iets voor je is neem dan contact op . We willen het je graag uitleggen. Ben je geen lid van de VVAO  stuur dan een mail naar amersfoort@vvao.nl. Ze sturen de mail aan ons door.

Tijdens het bridgen is er tijd om een spel dat gespeeld werd te bespreken en na te spelen en op deze manier van de fouten te leren. Bridge is ten slotte een spelletje en het maken van fouten leidt niet tot een ramp. Als je de basiskennis van het bridgen beheerst kan de kring je helpen je niveau te verbeteren. Jaarlijks probeert de kring een drive voor alle leden te organiseren. De kring bestaat uit 10-11 leden . Meer nieuwe leden zijn welkom. Als je een keer op proef wil meedraaien, kun je contact opnemen met Elsemieke.

In de bridgekring wordt met steeds wisselende partners gespeeld. Om elkaar bij het bieden te begrijpen is er een biedsysteem op papier gezet dat alle leden gebruiken.
Email adres van Elsemieke Spoor: spoor-hanraets@zonnet.nl


Schrijf je in voor 'The VVAO Post'

Uw e-mail

Snel naar
Home
Over VVAO
Afdelingen
Agenda
Nieuws
Privacystatement
Cookie statement

Contact
VVAO Kantoor 
Herengracht 237a
1016 BH Amsterdam
kantoor@vvao.nl

© 2022 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED