'In gesprek of uitgepraat?'  l  Jaaropening, 12 sept

Zit op je praatstoel! Unieke, gratis interactieve info- en debatavond over jouw invloed op je leefomgeving. Wat is burgerparticipatie, helpt dat ook en wat doet de gemeente Zwolle?

Omvangrijke kwesties die echt urgent zijn, polarisatie en burgers die zich niet gehoord voelen: we zitten er middenin. Kunnen we zelf positief bijdragen aan dit maatschappelijk spanningsveld? En hoe dan? Hoe effectief zijn burgerinitiatief, burgerparticipatie en burgerberaad, en wat is er allemaal mogelijk in Zwolle en regio? Kun je invloed hebben op klimaat en woonproblemen?

'In gesprek of uitgepraat' deelt kennis hierover, vanuit wetenschap èn praktijk, en biedt een open en levendige panel- en publieksdiscussie. Het programma met scherpe sprekers draait om oriënteren, informeren en inspireren. Er kan wellicht meer dan je denkt om kloven te overbruggen. Een uitdaging dus om op je praatstoel te gaan zitten en mee te doen!

Reserveer HIER je plaats in de Stadkamer, Zeven Alleetjes 1a, Zwolle

 Programma

  • Christine Bleijenberg, associate lector hogeschool Den Haag, over de mogelijkheden en effectiviteit van burgerparticipatie
  • Monique Schuttenbeld, wethouder in Zwolle, over de inzet van Zwolle op gebied van burgerparticipatie en de praktijkervaring
  • Panel, met de sprekers en vertegenwoordigers van burgerinitiatieven en de jongerenraad, gaat in gesprek met de belangrijkste aanwezigen: het publiek

Reserveer een ticket en sluit gratis aan in de Stadkamer op 12 september. Vrouwennetwerkvereniging VVAO Zwolle opent met deze avond een nieuw jaar van kennisdelen en verbinden, en heet je van harte welkom!
Stadkamer, Zeven Alleetjes 1a, Zwolle. Aanvang : 20.00 uur, inloop 19.30 uur

Reserveer HIER je ticket


--------------------------------------------------

Welkom bij afdeling Zwolle

 Verruim je blik, vergroot je netwerk en geniet
Mobieltjes en internet brengen je veel kwantiteit. Wat de waarde van een fysiek vrouwennetwerk is, ervaar je bij VVAO-afdeling Zwolle: heel veel kwaliteit! Wij willen elkaar inspireren, kennis en leuke dingen delen, ontspannen netwerken, elkaar steunen als het wat minder gaat en samen bijdragen aan empowerment van vrouwen. Dat doen we al sinds de oprichting op 18 februari 1947.

Met zo'n 130 leden uit Zwolle en vele gemeenten in de regio, biedt afdeling Zwolle je de gelegenheid een divers netwerk op te bouwen in eigen omgeving. We zijn hoogopgeleide vrouwen van verschillende vakgebieden en sectoren en van allerlei leeftijden: van startende professional tot pas gepensioneerd en ver daarna. Er is dus veel kennis en ervaring te vinden, jongeren kunnen van ouderen leren, en andersom. Dat werkt heel verrijkend en inspirerend.

 Jaarprogramma
Er staan jaarlijks minimaal 7 afdelingsbijeenkomsten op het programma (naast de landelijke activiteiten) met onder meer boeiende lezingen en gezelligheid, aansluitend bij een jaarthema. Een maandelijkse nieuwsbrief houdt je op de hoogte.
Ook ontmoeten leden elkaar in meer dan 20 kringen, gevormd rond interessegebieden (museum, boeken, werk, maatschappelijke ontwikkelingen, muziek, film, wandelen). Kringen bepalen zelf hun bijeenkomsten en activiteiten. Velen zijn lid van meerdere kringen.
Er is bij ons veel ruimte voor initiatieven, een eigen kring starten bijvoorbeeld, en ook om organisatorische en bestuurservaring op te doen, maar verplichtingen zijn er niet. Ook kun je je nationaal of internationaal inzetten voor de positie van de vrouw.

Hoe meer je openstaat voor anderen en het delen van je kennis, des te meer ontvang je terug van de VVAO!

 Schuif eens aan!
Lijkt dit je aantrekkelijk? Kom vrijblijvend naar een bijeenkomst of vraag meer info. Stuur een e-mail naar zwolle@vvao.nl en wij nemen contact met je op. Besluit je lid te worden, dan ben je van harte welkom om volop deel te nemen in onze inclusieve en bruisende netwerkvereniging.

Kringen

Contact
VVAO Kantoor 
Moerbeilaan 8
1231 BM Loosdrecht
kantoor@vvao.nl

© 2024 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED