Ondernemend, betrokken, nieuwsgierig en hoger opgeleid. Ook VVAO-dna?

VVAO-Blokjes-3884

De VVAO is een internationaal kennisnetwerk van hoger opgeleide vrouwen, gericht op positieverbetering en een leven lang empowerment. De VVAO inspireert, opent deuren, professioneel en persoonlijk en zet zich in voor inclusiviteit, gelijkwaardigheid en verbinding.

Ondernemend, betrokken, nieuwsgierig en hoger opgeleid. Ook VVAO-dna?

De VVAO is een internationaal kennisnetwerk van hoger opgeleide vrouwen, gericht op positieverbetering en een leven lang empowerment. De VVAO inspireert, opent deuren, professioneel en persoonlijk en zet zich in voor inclusiviteit, gelijkwaardigheid en verbinding.

Orange the World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats en start op

25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie. Inmiddels worden in meer dan 100 landen in deze periode gebouwen of andere objecten oranje uitgelicht, en worden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en allerlei andere activiteiten georganiseerd.

(zie voor meer info hun website: www.orangetheworld.nl)

In Deventer wordt Orange the World onder de aandacht gebracht door Werkgroep Orange the World Deventer, een samenwerkingsverband van Vrouwen voor Elkaar, Zonta club Deventer en Soroptimist club Deventer. Onlangs zijn we als VvAO Deventer hiervoor uitgenodigd om bij aan te sluiten en te participeren in deze werkgroep. We zullen de  samenwerking met deze werkgroep volgend jaar van harte aangaan.

Het programma voor de campagneperiode ziet er als volgt uit:

* Op 25 november zullen leden van de werkgroep OtW Deventer, zichtbaar in oranje aanwezig zijn op de Brink van 13.00-16.00. Bij diverse horecagelegenheden worden bierviltjes uitgedeeld en flyers verspreid met de oproep medestander te zijn in de strijd tegen geweld tegen vrouwen.

*  's Avonds wordt om 19.30 de medestander pledge samen met wethouder Ilse Duursma uitgesproken voor het Gemeentehuis op het Grote Kerkhof. Daarna wandelen we naar de oranje uitgelichte Wilhelminabrug voor een fotomoment. Een oproep hiervoor zal gedaan worden in de lokale media.

* De gemeente zorgt weer voor een mooi oranje aangelichte Wilhelminabrug en Veentunnel, Saxion Hogeschool houdt een actieweek en het Deventer Ziekenhuis doet dit jaar ook mee.

* Bibliotheek Deventer, boekhandel Praamstra en Boekhandel Broekhuizen verzorgen een leestafel met thema-gerichte literatuur en delen #medestander boekenleggers uit.

* Ook de oranje handjes zullen niet ontbreken in het straatbeeld.

* Volg en like de facebookpagina's en instagram van Vrouwen voor Elkaar, Zonta Deventer en Soroptimist club Deventer tijdens de campagnetijd.

Kom dus vrijdag de 25 November naar de stad, neem 's avonds een oranje lichtje mee (glazen potje oranje geverfd met een waxine-lichtje)

Teken ook de Pledge voor deze actie. LINK

 

Welkom bij de afdeling Deventer

 

De VVAO Deventer is een actieve en gezellige afdeling met zo'n 120 leden uit onder meer Bathmen, Deventer, Diepenveen, Epse, Gorssel, Harfsen, Holten, Joppe, Raalte, Terwolde, Twello, Schalkhaar en Steenenkamer.
In 2022 viert VVAO haar 75
ste jubileum.

Algemene activiteiten.

Elk jaar organiseert de afdeling een aantal algemene activiteiten voor alle leden:

  •  algemene avonden met een interessante lezing of activiteit
  •  algemene inloopborrels op bijzondere locaties

Meer weten over geplande algemene activiteiten zie onderaan deze pagina bij Agenda.

Kringen en netwerk.
De afdeling Deventer heeft circa 20 kringen die zelfstandig actief zijn. Op dit moment zijn er kringen op het gebied van: Buiten, Cultuur, Netwerken en Literatuur. Er zijn nog geen kringen op het gebied van Carrière en Studie.
De kringen zorgen voor onderling contact. Bij sommige ontmoet men elkaar elke maand, vaak in de huiskamer, andere op afspraak. Zelf een nieuwe kring oprichten is ook mogelijk en blijkt vaak een succes. 

Meer weten zie onderaan deze pagina bij de verschillende Kringen.

Agenda en nieuws

Leden blijven via email, de website en een nieuwsbrief op de hoogte. De algemene agenda is ook op deze website te vi

Nieuw of net verhuisd?

Wie net verhuisd is naar ons werkgebied is hartelijk welkom en voelt zich snel thuis, zeker als je lid wordt van een kring. Bovendien nodigt het bestuur je uit voor een kennismaking. Of je nog werkt of juist gestopt bent met werken, je vindt snel een nieuw netwerk via onze afdeling. 

Interesse?

Belangstellenden mogen een paar keer in overleg, een algemene- of kringbijeenkomsten bijwonen. 
Neem contact op met het deventer@vvao.nl om je aan te melden voor een activiteit.

 

Kringen


Schrijf je in voor 'The VVAO Post'

Uw e-mail

Contact
VVAO Kantoor 
Moerbeilaan 8
1231 BM Loosdrecht
kantoor@vvao.nl

© 2022 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED