Homepage > Lustrum > LUSTRUM - Ladiespeptalk

Ladies PEP Talk, De podcast voor elke vrouw met ambitie!

Seizoen 1: Lustrumuitgaven

In het kader van het 105-jarig lustrum van de VVAO hebben Pauline Hendriks, Epie Postmus en Pauline Mourits (zie colofon) een podcastserie gemaakt over verschillende thema’s die vrouwen aangaan. De podcasts zijn te beluisteren via de Website, Spotify en Apple Podcasts.
Wij wensen jullie veel luistergenot!

 

 

 

#1 - Studerende vrouwen en het Jo Kolk Studiefonds | beschikbaar sinds 17 september 2023

Pauline Mourits en Jeanette Eindhoven spreken over vrouwen die willen studeren of verder willen studeren en wat het Jo Kolk Studiefonds voor deze vrouwen kan betekenen.
Jeanette is studentendecaan Internationale Studenten bij de Universiteit van Amsterdam.  Zij studeerde aan de UvA Sociale en Politieke Wetenschappen. Jeanette is ook voorzitter van het Jo Kolk Studiefonds van de VVAO.

 

 

#2 - Meer impact met vrouwennetwerken | beschikbaar sinds 28 september 2023

Pauline Mourits en Jeanne Martens over het belang van vrouwennetwerken en wat vrouwen anders doen dan mannen. Hoe kunnen vrouwennetwerken meer impact hebben?
Jeanne promoveerde op het onderwerp vrouwennetwerken. Zij was landelijke voorzitter van de VVAO van 2014 tot 2020. Jeanne combineert het ondernemerschap met het doen van onderzoek (met altijd een link aan vrouwen) aan de VU.

 

 

 

#3 - Inclusie en diversiteit van vrouwen in de (sub)top | beschikbaar sinds 12 oktober 2023

In deze aflevering spreken Epie Postmus en Astrid Coelman over het belang van inclusie en diversiteit van vrouwen in de (sub)top op de werkvloer. Wat zijn de barrières die inclusie en diversiteit belemmeren? Welke maatregelen kunnen mensen en bedrijven nemen om die barrières weg te nemen?
Astrid is eigenaar van Co-Art Business en heeft ruime ervaringen op het gebied van inclusie en diversiteit op de werkvloer.

 

 

#4 - Doorbreek het glazen plafond met strategische keuze  | beschikbaar sinds 30 oktober 2023

Epie Postmus en Trudy Huisman spreken over het glazen plafond en hoe je dit kunt doorbreken door zelf strategische keuzes te maken in je carrière pad. Verder spreken Epie en Trudy over vrouwen in raad van commissarissen of raad van toezicht.
Trudy heeft carrière gemaakt bij de Rabobank en is directeur geworden. Ze is nu voorzitter van verschillende raden. Zij studeerde aan de Nottingham Trent University en ze volgde een academische commissarissenopleiding aan de Nyenrode Business University. Op dit moment is zij eigenaar van Reggecate.

 

 

#5 - Coaching behoeften bij vrouwen | beschikbaar sinds 13 november 2023

Epie Postmus en Mariëlle Koop spreken over coaching. Welke coaching behoeften spelen er bij vrouwen? Welk perspectief kun je hierin nemen? Gaandeweg het gesprek hebben Epie en Mariëlle het ook over vrouwenemancipatie en de toekomst ervan.

Mariëlle heeft een eigen bedrijf “Sparkle Organizing”. Ze is coach en helpt mensen te reflecteren en te veranderen zodat ze beter kunnen functioneren. Verder kun je Mariëlle inhuren als dagvoorzitter.

 

 

#6 - Vrouwen en Medisch onderzoek | beschikbaar sinds 29 november 2023

Pauline Hendriks en Ellen Driever spreken over hoe het is om een vrouwelijke onderzoeker te zijn. Tevens spreken ze over het belang van onderzoek bij vrouwen in de gezondheidszorg.
Ellen studeerde Farmacie in Groningen. Zij promoveert als apotheker op het gebied van stollingsfactoren in de lever. Zij deed haar promotieonderzoek in Londen.

 

#7 - Rol van de Nederlandse Vrouwen Raad | beschikbaar per 12 december 2023

Pauline Hendriks en Astrid van Heumen bespreken de rol en het belang van de Nederlandse Vrouwen Raad. Ook gaan zij in op welke manier Astrid haar persoonlijke verlies omzette in het opzetten van de Widows and Widowers organisatie. Dit is een organisatie die weduwen en weduwnaars ondersteunt via contact met lotgenoten en met andere ondersteunende activiteiten.
Astrid is momenteel voorzitter van de Nederlandse Vrouwenraad. Zij was de landelijke voorzitter van de VVAO van 2020 tot 2022. Ze heeft een eigen bedrijf: Corporate Casting.

 

#8 - Persoonlijke ontwikkeling van vrouwen | beschikbaar sinds 22 december 2023

Epie Postmus en Karen de Bie spreken over het belang van persoonlijke ontwikkeling voor vrouwen en welk perspectief je kunt nemen. Epie en Karen spreken over wat holisme is, hoe om te gaan met het einde van je leven, dat het lichaam nooit liegt en vrouwenemancipatie.

Karen is gespecialiseerd in Thaise gezondheidszorg en geneeskunde. In haar praktijk. ‘Hou je Thai’ helpt zij vrouwen op het gebied van medische Thaise gezondheidsleer. Haar oosterse afkomst en jarenlange ervaring op dit gebied komen in haar praktijk samen. Ze omschrijft zichzelf als lichaamstechnicus.

 

 

Contact
VVAO Kantoor 
Moerbeilaan 8
1231 BM Loosdrecht
kantoor@vvao.nl

© 2024 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED