Activiteiten

Op deze pagina een overzicht van VVAO activiteiten die geweest zijn en indien aanwezig bijhorende verslagen van die activiteiten. Komende activiteiten zijn te vinden in de agenda.

24 November 2023 - 10 December 2023

Orange the World 2023

Sinds 2022 is de VVAO actief betrokken bij de campagne  Orange the World van UN-Women (https://www.orangetheworld.nl/). De VVAO is één van de samenwerkingspartners. De campagne 2023 is begonnen op 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, en duurt tot 10 december, de Internationale Dag voor de Rechten van de Mens. De tussenliggende dagen worden de ’16 Days of Action against Violence against Women’ genoemd. Het thema is dit jaar “Veilig, overal en altijd”, want geweld tegen vrouwen vindt niet alleen achter de voordeur plaats maar ook daarbuiten. 
UN Women Nederland heeft een Actiepunten voor de Politiek opgesteld en 25 November uitgereikt aan Mariette Hamer en demissonair minister van Onderwijs Dijkgraaf. Download hier de Orange-the-World Actiepuntenlijst.

 

19 November 2023
Women Economic Forum 2023 in Arnhem
Op het WEF is het overzicht "Emancipatie Dashboard 2023" van de verschillen tussen vrouwen en mannen met een HBO- of WO-opleiding qua arbeidsparticipatie, inkomen en financiële zelfstandigheid, carrièrekansen en maatschappelijke invloed. Daar aan gekoppeld is er een mini-symposium geweest gerelateerd aan een gendergelijkheid thema. In 2023 is gekozen om het thema werk-prive balans nader te belichten vanuit cultureel, fiscaal en praktisch oogpunt. De volgende spreeksters hebben hun kennis daarover met ons gedeeld: Liesbeth Staats, Prof. Sigrid Hemels en Wieteke Graven. Vind hier het uitgebreide verslag (PDF) van het Women Economic Forum  en de Presentaties (PDF). 

 

15 October 2023
Workshop Decision making across cultures with Fernando Lanzer

On Sunday October, 15 organized the VVAO an English language workshop titled “Decision managing across cultures” in Grand café 1e klas wachtkamer on Amsterdam Central Station.The event was attended by 27 women, VVAO members who brought international friends and non-members who found us on Eventbrite. As a follow up to the workshop an international circle with internationals will be formed. Also a Private Linked-in Group Internationa is set-up for the international participants to share ideas and relevant posts. Interested to join the International circle or Private Linked-in Group? Please send an email to internationaal@vvao.nl. Use this LINK to read the report on this Website. You can also read the report as PDF file with this LINK.

 

26 September 2023
Webinar Psychologie ongewenst gedrag op de werkvloer
De online bijeenkomst (26 September 2023), "Psychologie van Ongewenst Gedrag", georganiseerd voor de jongeren van de VVAO, bood inzicht in de complexiteit van ongewenst gedrag en de moeilijkheden bij het melden ervan. Roos Dohmen, een ervaren gedragspsycholoog en adviseur voor veilige organisaties gaf dit webinar. Lees het verslag op de Website met deze LINK. Gebruik deze LINK voor de PDF-versie van het verslag.

 

17 September 2023
Lustrum 105 jaar VVAO
Het lustrum op 17 september was een succes! 130 van de 180 deelnemers namen deel aan de rondleiding door de bibliotheek Neude met zijn imposante zaal. Terwijl de helft het gebouw verkende nam de andere helft deel aan een pubquiz. Die bleek nog niet zo gemakkelijk! Ga naar deze WEBPAGINA voor een verslag, foto's en uitslag van de Quiz. Sophie Witteveen, de landelijke voorzitter van de VVAO, hield een mooie speech over het "Onvoltooid Verleden" van de Vrouwenemancipatie. Er zijn zeker stappen gezet in de afgelopen 105 jaar voor een betere positie van vrouwen in de maatschappij, maar het doel van 100% gendergelijkheid is nog niet bereikt. Gebruik deze LINK om de speech van Sophie te lezen (PDF).

 

12 September 2023
Interactieve info- en debatavond door VVAO Zwolle
VVAO organiseerde op 12 September een interactieve info- en debatavond over jouw invloed op je leefomgeving. Wat is burgerparticipatie, helpt dat ook? Met als spreekster Christine Bleijenberg, associate lector hogeschool Den Haag, over de mogelijkheden en effectiviteit van burgerparticipatie. Lees het verslag over deze bijeenkomst in dit document.
 

17 juni 2023
Interactieve voordracht professor Linda Senden
Hoe kunnen instituties in genoemde domeinen structureel ‘herbedraad’ worden, met het oog op de bestrijding van de hoofdoorzaken van die ongelijkheden en het realiseren van daadwerkelijke gelijkheid, inclusie, vertegenwoordiging en definitiemacht?


11 maart 2023
Documentaire It’s raining women
Bij de première op het Internationaal Filmfestival in Assen heeft Sophie Witteveen namens de VVAO de film ingeleid en nabesproken met regisseur Mari Soppela.  Lees hier de speech van Sophie.

 

4 maart 2023
Viering Internationale Vrouwen Dag
Sophie Witteveen opende als landelijke voorzitter de Internationale Vrouwendag. Je kunt hier haar speech lezen over de Vrouwenemancipatie in historisch perspectief.

 

19 november 2022
VVAO Emancipatie Dashboard toont dat gendergap bij hoogopgeleide vrouw groter dan gemiddeld.
Voor het eerst is er een overzicht van de verschillen tussen vrouwen en mannen met een HBO- of WO-opleiding qua arbeidsparticipatie, inkomen en financiële zelfstandigheid, carrièrekansen en maatschappelijke invloed.

 

 

Contact
VVAO Kantoor 
Moerbeilaan 8
1231 BM Loosdrecht
kantoor@vvao.nl

© 2024 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED