Homepage > Lustrum > LUSTRUM - Nawoord en foto's

Nawoord Lustrum

 

Het lustrum op 17 september was een succes! 130 van de 180 deelnemers namen deel aan de rondleiding door de bibliotheek Neude met zijn imposante zaal. Terwijl de helft het gebouw verkende nam de andere helft deel aan een pubquiz. Die bleek nog niet zo gemakkelijk!

Na een heerlijke lunch nam onze voorzitter, Sophie Witteveen (midden op de foto), ons mee door de historie van de VVAO en wat de VVAO heeft betekend voor de emancipatie van de vrouw. Zie onderaan deze pagina voor de speech.

Ladies Peptalk, het trio Pauline Hendriks, Epie Postmus en Pauline Mourits, overhandigde de VVAO-leden als lustrumcadeau de podcasts serie van 8 afleveringen door en met diverse VVAO-leden (zie bij Nieuws). 

Laura Bas (rechts op de foto), nam ons vol verve mee door de transities die zij zelf heeft meegemaakt en die zij ziet binnen het feminisme. 

Femke IJlstra, saxofoniste, en Henry Kelder, pianist, onthaalden ons muzikaal op prachtige muziek. Henry speelde voor het eerst een eigen compositie voor ons, geïnspireerd door het Schotse landschap. 

Sandra Roelofs (links op de foto), voormalig first lady van Georgië, vertelde over haar transities tot first lady en weer first lady af en haar werkzaamheden in Georgië voor het goede doel.

Alle sprekers ontvingen bloemen en een kleinigheid. Ook de organisatie van het lustrum ontving bloemen. 

Na de lezingen werden de prijzen voor de pubquiz uitgedeeld en konden leden het bestelde boek van Sandra Roelofs aanschaffen, wat ze voor hen gesigneerd had. Sandra had ook nog een stille veiling met mooie Georgische wijnen, die bijna allen werden verkocht voor het goede doel. 

Tijdens de borrel was er nog voldoende gelegenheid om bij te praten en contacten op te doen. 

Om 18.00 uur was het feest afgelopen, de bibliotheek sloot de deuren en de VVAO heeft weer 5 jaar om een mooi nieuw programma voor het volgende lustrum te bedenken.

Alle lof voor de Lustrumcommissie en voor Ivonne Schoutend-Hoek (afd. Amersfoort) die een uitstekende dagvoorzitter was op deze dag.

Marianne Hemmen-Seinhorst van de afdeling Delft heeft een uitgebreid verslag gemaakt van het Lustrum. 

 

We delen graag nog wat mooie momenten met jullie in de vorm van foto's (PDF)

de score van de pubquiz (PDF) en voor de liefhebbers: de vragen van de pubquiz (PDF)

LINK speech van Sophie (PDF).

LINK voor uitgebreid verslag van Marianne, afdeling Delft (PDF).

Ladies Peptalk

 

 

 

 

Contact
VVAO Kantoor 
Pieter de Hoochlaan 11
2343 CP Oegstgeest
kantoor@vvao.nl

© 2024 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED