We zijn alweer dichter bij het Lustrum!

Deze lustrumpagina zal regelmatig worden geactualiseerd!
Laatste update: 19 mei 2023

Vorige keer deelden we het programma in hoofdlijnen met jullie. Dit keer vertellen we wat meer over wat jullie op 17 september kunnen verwachten.

Wij hebben twee fantastische sprekers weten te strikken: Elske Doets, ‘Zakenvrouw van het jaar 2017’ en Sandra Roelofs, voormalig first lady van Georgië. Verderop in deze nieuwsbrief lezen jullie meer over deze vrouwen. De Lustrumcommissie heeft voorbereidende gesprekken met hen gehad en zij gaan vanuit hun eigen ervaring vertellen over ‘transitie’. Transitie is dit jaar het thema van de VVAO en is ook het thema van het Lustrum.

Ook de locatie waarin we ons op 17 september bevinden heeft een transitie ondergaan: van postkantoor naar bibliotheek. In de rondleiding die ’s morgens wordt gehouden, wordt meer verteld over dit bijzondere gebouw.

Het lustrumprogramma is bekend 

 

 Je kunt je binnenkort online aanmelden!


De routebeschrijving is online beschikbaar.

 

Elske Doets: Zakenvrouw 2017, Inspirator, Schrijver, Spreker en eigenaar Doets Reizen

Sinds haar uitverkiezing als ‘Zakenvrouw van het jaar 2017’ zijn er deuren voor Elske opengegaan. Zo poneert ze, naast het ondernemerschap, in de media met regelmaat haar opvattingen over tal van onderwerpen zoals zakendoen, diversiteit, klimaat, toerisme, vrouwenquotum en kansengelijkheid. Haar missie is mensen in beweging krijgen: ondernemender, zelfverzekerder, onafhankelijker en met meer oog voor de planeet.

Uit haar toekomstvisie is in 2017 de Young Lady Business Academy voortgekomen voor jonge vrouwen van 15 tot en met 24 jaar. Elske zet zich met deze Academy in voor kansengelijkheid voor vrouwen, waarbij centraal staat het ruim baan geven aan talent, meer diversiteit en de kracht van vrouwelijk ondernemerschap.


Sandra Roelofs, van vertaalster tot first lady

Sandra Roelofs is geboren en getogen in Terneuzen, een stad in Zeeuws-Vlaanderen grenzend aan buurland België. Dit heeft ook mede het karakter van Sandra bepaald. Zij ging in Vlaanderen naar school en had een grote liefde voor talen. Op een stage in Straatsburg ontmoette zij haar echtgenoot Mischa Saakasjvili.

Opgeleid als vertaalster/tolk Frans en Duits in Brussel, is Sandra Roelofs dankzij haar belangstelling voor humanitair werk en Oost-Europa in Georgië beland. Daar steunde ze, na een baan bij het Rode Kruis en de Nederlandse Ambassade, haar man als opkomend politicus. Toen die het in 2004, via de Rozenrevolutie, tot president van Georgië schopte, was zij tien jaar lang first lady. Ze zette zich voornamelijk in voor volksgezondheid, cultuur en kinderwelzijn, terwijl haar man het land dichterbij Europa bracht, corruptie bestreed en succesvolle hervormingen doorvoerde. Sandra volgde tijdens haar first ladytijd een opleiding tot verpleegster en studeerde in 2015 af aan de Universiteit van Londen met een Master in Global Health Policy. Ze begon in 2020 aan een nieuwe studie en is over ruim een jaar afgestudeerd psychologe.

 

 

Contact
VVAO Kantoor 
Moerbeilaan 8
1231 BM Loosdrecht
kantoor@vvao.nl

© 2023 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED