Homepage > Lustrum > LUSTRUM - 105 jaar VVAO - landingspagina

Lustrum Webpagina met nawoord, foto's etc van deze dag.

 

We zijn alweer dichter bij het Lustrum!

Laatste update: 15 oktober 2023

 

 

Het Lustrum heeft plaatsgevonden en was een succes!

 

 

Hoe ziet het programma op 17 september eruit?

Wij hebben fantastische sprekers weten te strikken: Sandra Roelofs, voormalig first lady van Georgië en Laura Bas, meervoudig prijswinnende changemaker en public speaker die ijvert voor gendergelijkheid.
Verderop in deze nieuwsbrief lezen jullie meer over deze vrouwen. De Lustrumcommissie heeft gesprekken met hen gehad en zij gaan vanuit hun eigen ervaring vertellen over ‘transitie’. Transitie is dit jaar het thema van de VVAO en is ook het thema van het Lustrum.

Ook de locatie waarin we ons op 17 september bevinden heeft een transitie ondergaan: van postkantoor naar bibliotheek. In de rondleiding die ’s morgens wordt gehouden, wordt meer verteld over dit bijzondere gebouw.

Het lustrumprogramma is als volgt: 

 

De routebeschrijving is online beschikbaar.

 

Sandra Roelofs, van vertaalster tot first lady

Sandra Roelofs is geboren en getogen in Terneuzen, een stad in Zeeuws-Vlaanderen grenzend aan buurland België. Dit heeft ook mede het karakter van Sandra bepaald. Zij ging in Vlaanderen naar school en had een grote liefde voor talen. Op een stage in Straatsburg ontmoette zij haar echtgenoot Mischa Saakasjvili.

Opgeleid als vertaalster/tolk Frans en Duits in Brussel, is Sandra Roelofs dankzij haar belangstelling voor humanitair werk en Oost-Europa in Georgië beland. Daar steunde ze, na een baan bij het Rode Kruis en de Nederlandse Ambassade, haar man als opkomend politicus. Toen die het in 2004, via de Rozenrevolutie, tot president van Georgië schopte, was zij tien jaar lang first lady. Ze zette zich voornamelijk in voor volksgezondheid, cultuur en kinderwelzijn, terwijl haar man het land dichterbij Europa bracht, corruptie bestreed en succesvolle hervormingen doorvoerde. Sandra volgde tijdens haar first ladytijd een opleiding tot verpleegster en studeerde in 2015 af aan de Universiteit van Londen met een Master in Global Health Policy. Ze begon in 2020 aan een nieuwe studie en is over ruim een jaar afgestudeerd psychologe.

 

Laura Bas

Op haar 25e kaartte Laura het belang van jongerenparticipatie en gendergelijkheid aan met haar zelfgeschreven speech bij de Verenigde Naties.

Daarnaast consulteerde ze voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken vanuit haar rol als Jongerenambassadeur voor Seksuele Rechten en Gendergelijkheid wereldwijd honderden jongeren. Deze inzichten en aanbevelingen nam ze mee als lid van de Nederlandse Delegatie bij de Verenigde Naties, waar ze namens Nederland mee onderhandelde en speechte voor wereldleiders.

Laura ijvert voor jongerenparticipatie en gendergelijjkheid.

 

Muziekduo IJlstra en Kelder

Celia Garcia Garcia, een pianiste van Spaanse oorsprong en bijpassende passie en Femke IJlstra, een zeer blonde saxophonist uit het flegmatische noorden van de Nederlanden treden voor ons op in Bibliotheek Neude. 

Zij spelen met verve klassieke muziek en jazz. Verstilde nummers en tonen waarbij je voeten van de vloer zouden willen gaan.

Helaas is Celia op 17 september verhinderd. 

Henry Kelder vervangt haar als pianist. 

Contact
VVAO Kantoor 
Moerbeilaan 8
1231 BM Loosdrecht
kantoor@vvao.nl

© 2024 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED