Welkom bij de afdeling Zutphen-Achterhoek

De VVAO Zutphen-Achterhoek bestaat uit ca. 70 vrouwen met een hogere opleiding, wonend in de wijde regio rondom Zutphen. Van Borculo tot Doetinchem en van de Veluwerand tot aan Gorssel.

Leden ontmoeten elkaar tijdens kringactiviteiten en de afdelings bijeenkomsten waarin het jaarthema van de afdeling centraal staat. Er zijn 7 kringen actief, waaronder een lees-, cultuur-, wandel-, en wereld kring.
 

De afdeling Zutphen-Achterhoek is ambitieus, actief en betrokken. Zij wil voor de bestaande én nieuwe leden een aantrekkelijke vereniging zijn. Rondom het landelijke jaarthema organiseren we aansprekende activiteiten.

Wil je nieuwe contacten op doen, netwerken, kennis delen of gewoon gezellig bij een kring aansluiten? De VVAO biedt veel mogelijkheden, alles conform de geldende Corona regels. 

Wees welkom om vrijblijvend aan een activiteit van de vereniging deel te nemen: neem contact met ons op! 

meer informatie of deelnemen

de kringen

 

Jaarprogramma 2022

Over de boekenlegger:

Het thema 2023 is transitie, vrouwen en transitie op de boekenlegger. Transitie betekend overgang, verandering.

Voor de afbeelding op de boekenlegger is een uitsnede uit mijn foto van het werk interior #50 (2014) van Arjan van Helmond genomen.

Als gids in Museum More mocht ik het afgelopen jaar vertellen over het werk van Arjan van Helmond. Hij is als docent schilderen actief en heeft in 2017 de Jeanne Oosting prijs gewonnen. Zijn kracht is dat hij in het alledaagse de emotionele lading voelbaar weet te maken.   

Hij maakte dit werk in Berlijn nav zijn eigen verhuis ervaringen. En werd getroffen door het beeld van zijn wooonkamer in transitie, in voorbereiding op een verhuizing. Van deze fase in het leven worden zo goed als geen foto’s gemaakt. Wel van voor en na.

Het trof hem dat juist dit beeld met alle bekende objecten op een gezet, klaar om verpakt en vervoerd te worden, samen het verhaal van jouw leven vertellen.

Arjan van Helmond is schilder tekenaar en heeft in 2022 een solo expositie gehad in de tuinzaal van Museum More:  In een plastic tuinstoel, een stuk tapijt, een onopgemaakt bed of het zicht op een blinde muur liggen tal van sluimerende sentimenten besloten en fragmenten van herinneringen. Zijn het die van de kunstenaar of van de kijker? Met zijn unieke verbeelding bouwt Van Helmond aan een soort geheugenpaleis, met universele zeggingskracht.

 

Kringen


Schrijf je in voor 'The VVAO Post'

Uw e-mail

Contact
VVAO Kantoor 
Moerbeilaan 8
1231 BM Loosdrecht
kantoor@vvao.nl

© 2023 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED