Ondernemend, betrokken, nieuwsgierig en hoger opgeleid. Ook VVAO-dna?

VVAO-Blokjes-3884

De VVAO is een internationaal kennisnetwerk van hoger opgeleide vrouwen, gericht op positieverbetering en een leven lang empowerment. De VVAO inspireert, opent deuren, professioneel en persoonlijk en zet zich in voor inclusiviteit, gelijkwaardigheid en verbinding.

Ondernemend, betrokken, nieuwsgierig en hoger opgeleid. Ook VVAO-dna?

De VVAO is een internationaal kennisnetwerk van hoger opgeleide vrouwen, gericht op positieverbetering en een leven lang empowerment. De VVAO inspireert, opent deuren, professioneel en persoonlijk en zet zich in voor inclusiviteit, gelijkwaardigheid en verbinding.

Welkom bij afdeling Amersfoort

‘When women support each other, incredible things happen,’ aldus de Amerikaanse schrijver Josh Kidney.

Deze uitspraak geeft goed weer waar het vrouwennetwerk van de VVAO Amersfoort voor staat: elkaar inspireren, leuke dingen delen, op een ontspannen manier netwerken en vooral ook elkaar iets gunnen. Niet alleen de successen delen, maar elkaar ook steunen als het minder gaat.

Ongeveer 110 vrouwen met een academische of hbo-opleiding zijn lid van VVAO-afdeling Amersfoort. Onze leden variëren van ZZP-ers, werkenden in loondienst voor bedrijven of overheid, niet werkenden en gepensioneerden. Door de verticale ledenopbouw hebben we veel kennis en ervaring in huis op allerlei gebied, waardoor jongeren van ouderen kunnen leren, maar ook andersom.

Je kunt bij ons inspirerende vrouwen ontmoeten met totaal verschillende opleidingen,leeftijden, culturele en sociale achtergronden. Onze leden komen uit Amersfoort en omliggende gemeenten, waaronder Zeist, Soest, Maarn, Doorn, Nijkerk, Bunschoten en Ermelo.

We organiseren interessante lezingen, excursies, Zoom-avonden en netwerk- en kringbijeenkomsten. Amersfoort heeft bestaande kringen op het gebied van loopbaan, uitgaan, wandelen, kunst, cultuur, koken, literatuur, fotografie, beleggen, bridgen, restaurants bezoeken, golfen, cabrio-rijden en wil nieuwe kringen op te richten op het gebied van fietsen en watersport. Leden kunnen deelnemen aan verschillende kringen en we stimuleren dat ook. Hoe meer je openstaat voor anderen en hoe meer je bereid bent je eigen kennis te delen, des te meer krijg je terug van de VVAO.

Afdeling Amersfoort wil groeien en zal daar komend jaar actief in investeren. Alle vrouwen met een academische of hbo-opleiding zijn van harte welkom bij onze afdeling. Wil je nieuwe contacten opdoen, actieve vrouwen ontmoeten, sociaal of zakelijk netwerken, kennis delen of je bij een kring aansluiten? Aarzel dan niet en stuur een mail naar amersfoort@vvao.nl om vrijblijvend een activiteit bij te wonen.
Eén van onze bestuursleden neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Informatie over wie wat doet binnen de afdeling kun je vinden onder het tabblad Wie doet wat. Via amersfoort@vvao.nl kun je contact opnemen met het afdelingsbestuur. Leden hebben toegang tot de afgeschermde pagina's en/of afgeschermde delen van pagina's. Als je je gebruikersnaam of wachtwoord niet meer weet, stuur dan een mailtje naar support@vvao.nl 

Agenda Afdeling Amersfoort

Agenda Afdeling Amersfoort

Vrijdag 25 november : De VVAO steunt Orange the World.

Als we allemaal medestanders zijn, kunnen we samen geweld tegen vrouwen en meisjes de wereld uithelpen. Met het ondertekenen van de medestander pledge geef je aan dat ook jij je wilt inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden, als vrouw of man, als professional of omstander, als vriend, buur of collega. De pledge bestaat uit vijf punten:

1. Ik gebruik geen geweld tegen vrouwen en meisjes

2. Ik neem vrouwen en meisjes die geweld melden serieus en steun hen bij het vinden van hulp

3. Ik doe wat ik kan om te zorgen dat vrouwen en meisjes zich veilig kunnen voelen

4. Ik draag bij aan het doorbreken van het taboe rond praten over geweld tegen vrouwen

5. Ik spreek mensen in mijn omgeving aan op grensoverschrijdend gedrag

Je kunt de medestander pledge hier ondertekenen: Orange the world, en via deze link kun je een donatie doen: ik doneer

Zondag 27 november 2022 20.15 uur Uitgaanskring gaat naar Nederlands Danstheater voorstelling Moderne dans in De Flint

Woensdag 30 november en donderdag 1 december: In het kader van Orange The World steunt VVAO Amersfoort de première voor de 2Doc documentaire Belaagd. Deze actie wordt georganiseerd vanuit Veilig Thuis Utrecht. Deze première vindt plaats in Utrecht en in Amersfoort. Een documentaire waarin onder andere een uiterst gemêleerde stoet vrouwen letterlijk een boekje open doet over hun meest schokkende, trieste en (ja, ook) vermakelijke ervaringen met seksisme, geweld en vrouwenhaat. Hoe veranderen die ervaringen hun leven, hoe gaan ze daarmee om en wat moet er gebeuren? Na afloop vindt onder leiding van een gespreksleider een gesprek plaats tussen het publiek en een panel. 

Amersfoort:

Vrijdag 9 december 19.30 uur: VVAO Haarlem nodigt leden VVAO Amersfoort uit om mee te gaan naar een voetbalwedstrijd in het teken van Orange the World. De vrouwen van Telstar hun wedstrijd tegen de vrouwen van Iedereen is welkom, ook geïnteresseerde echtgenoten, andere familieleden, vriendinnen etc.

VIP-kaarten kunnen worden gekocht via webshop Zonta.
 
Dresscode Van top tot teen in het ORANJE!!
 
VIP kaart 32,50 euro inclusief welkomstdrankje, twee consumpties en borrelhapjes tijdens de borrel na de wedstrijd, toegang tot club West en een plaats op de VIP-tribune
 
Wij hopen velen van jullie op 9 december te mogen begroeten in het stadion.
 

Vrijdag 16 december 2022 10.00 tot 13.30:  Fotografiekring

Zondag 18 december: Landelijke VVAO Kerstborrel in Singer museum Laren inclusief rondleiding tentoonstelling 'De Nieuwe Vrouw.' Programma en aanmelden kan via deze link:VVAO Kerstborrel Maximum aantal deelneemsters 80, vol=vol

Zondag 15 januari 14.30-17 uur: Nieuwjaarsbijeenkomst afdeling Amersfoort met high tea en muziek. Onze Amersfoortse leden die kunstenaar zijn worden uitgenodigd 1 of 2 van hun werken te exposeren. Aanmelden kan via amersfoort@vvao.nl  

Locatie: Het Boekhuis aan de Zonnehof Oost in Amersfoort. Zonnehof Oost is per openbaar vervoer te bereiken met diverse stadsbussen, die stoppen bij de halte Arnhemseweg Plus, Stadsring/ Arnhemsestraat, Utrechtseweg/Zonnehof-Oost. De dichtstbijzijnde parkeergarage is “Centrum Mondriaan” aan de stadsring, even voorbij de Plusmarkt. Er is een parkeerterrein op de hoek Stadsring/Utrechtseweg en op de hoek Utrechtseweg/Bergstraat. 

Woensdag 11 januari 20.00 uur: Leeskring Boek en Kunst bespreekt 'Anna Singer, een verborgen leven,' van Jet Boetje.

Donderdag 19 januari 20.00 uur: Ons VVAO lid Regina de Valk geeft voor de Kring Vrouw en Werk een lezing over pensioenen en financiële planning. Locatie wordt nog bekend gemaakt. 

Donderdag 19 januari 20.00 uur: Leeskring Zeist bespreekt Phoenix van Bert Wagendorp. 

Vrijdag 27 januari 10-17 uur: Kring Slotdames gaan naar Wassenaar voor bezoek aan kunstcollectie familie Drake.

Zaterdagmorgen 28 januari of -middag 2023: Fotografiekring

3 februari 2023 Uitgaanskring gaat naar 'Huisvrouwen bestaan niet' in theater De Flint.

19 februari 2023 Uitgaanskring gaat naar 'The African Mamas' in theater De Flint.

Vrijdag 10 maart 2023 10.00 tot 13.30:  Fotografiekring

Vrijdag 21 april 2023 10.00 tot 13.30:  Fotografiekring

Vrijdag 21 april 2023 Uitgaanskring gaat naar Yentl en De Boer in theater De Flint

Dinsdag 30 mei 2023: 10.00 tot 13.30 Fotografiekring
Vrijdag 2 juni 2023:10.00 tot 13.30  Fotografiekring

LEDEN IN DE MEDIA

 Lobna Abdo wint UAF award 2022

Lobna Abdo, VVAO lid van Amsterdam en awardee JoKolk prijs in 2021 en 2022, heeft de UAF award 2022 gewonnen! Lobna heeft de UAF-Award ontvangen vanwege haar uitzonderlijke prestaties op gebied van studie en werk. Lobna (46) kwam in 2017 vanuit Syrië naar Nederland en werkt als gemeentelijk beleidsadviseur op het gebied van Inburgering en Taal bij de gemeente Amsterdam. Daarnaast studeert ze aan de Universiteit van Amsterdam, met als focus NT2 (Nederlands als tweede taal) en meertaligheid. Zij is de eerste nieuwkomer op de UvA die deze master doet.

Dank aan iedereen die op haar gestemd heeft!

Floor Schiffers zet zich in voor onderzoek naar Parkinson

Ons VVAO lid Floor Schiffers heeft de ziekte van Parkinson. Omdat er weinig geld is voor onderzoek werkte ze mee over een filmpje over deze ziekte. Je kunt het filmpje bekijken via deze link Ik ben niet te stoppen, parkinson wel. Onder het eerste filmpje zie je drie blauwe bolletjes. Het filmpje van Floor staat onder het tweede blauwe bolletje. Floor steunt dit onderzoek niet alleen voor haarzelf. 'Als parkinson de wereld uit is, is de wereld een stuk schoner, zonder pesticiden en vervuiling. Dat helpt ook tegen andere ziektes,' zegt ze. Wil je het onderzoek steunen, dan kun je via deze link een donatie doen: Steun het onderzoek met een donatie

Anouk Beniest

Anouk is lid van de afdeling Amsterdam, maar woont in Amersfoort en is onlangs kort geïnterviewd door het AD over de beslissing van de Tweede Kamer om de abortuspil ook door huisartsen te laten verstrekken. Ze werd benaderd vanuit haar rol als penningmeester van de stichting 'Samen naar de Kliniek' die sinds juli dit jaar actief is in regio Utrecht.  Je leest het artikel hier: artikel AD

 

Hoe word je succesvol als gezin?

'Geen enkele moeder is gelukkiger dan haar ongelukkigste kind.' Deze quote komt uit het boek: 'De 7 eigenschappen van een succesvol gezin' van Stephen Covey. In het kader van Moederdag sprak Ivonne Schouten-Hoek erover met Roelof Meijer in de uitzending van radio Golfbreker Actueel van zaterdag 7 mei 2022. Wil jij weten hoe je jouw eigen succesvolle gezin creëert? Of problemen oplost? Beluister het interview via deze link:https://overliefdegesproken.nl/in-de-media/

Grigori Potemkin

Een van Poetins grote helden is veldheer Grigori Potemkin. Hij veroverde in 1783 de Krim en leidde de Russische uitbreiding in Oekraïne en het Zwarte Zeegebied. Historica Mirjam Janssen schreef een artikel over hem in het Historisch Nieuwsblad. Via deze link kun je het artikel lezen: Grigori Potemkin

Ons VVAO-lid Clara van Es-de Boer (88) met kleindochter Elenoor van Es (24) in het NRC 06-11-2021

Drie grootmoeders over de tijd dat zij aan de universiteit studeerden.

Milieu ontwikkelingen sinds de jaren 70

Zaterdag 18 december was Mirjam Janssen te gast bij Radio de Golfbreker Actueel. Mirjam sprak over journalist Siets Leeflang en zijn project "De kleine aarde", over ontwikkelingen sinds de jaren 70 over hoe we beter met het milieu om gaan. Haar interview begint op 13 minuten na het begin van de uitzending en is te beluisteren via deze link: Mirjam Janssen over milieu ontwikkelingen sinds het project "De kleine aarde" van Siets Leeflang.

Kringen


Schrijf je in voor 'The VVAO Post'

Uw e-mail

Contact
VVAO Kantoor 
Moerbeilaan 8
1231 BM Loosdrecht
kantoor@vvao.nl

© 2022 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED