Ondernemend, betrokken, nieuwsgierig en hoger opgeleid. Ook VVAO-dna?

VVAO-Blokjes-3884

De VVAO is een internationaal kennisnetwerk van hoger opgeleide vrouwen, gericht op positieverbetering en een leven lang empowerment. De VVAO inspireert, opent deuren, professioneel en persoonlijk en zet zich in voor inclusiviteit, gelijkwaardigheid en verbinding.

Ondernemend, betrokken, nieuwsgierig en hoger opgeleid. Ook VVAO-dna?

De VVAO is een internationaal kennisnetwerk van hoger opgeleide vrouwen, gericht op positieverbetering en een leven lang empowerment. De VVAO inspireert, opent deuren, professioneel en persoonlijk en zet zich in voor inclusiviteit, gelijkwaardigheid en verbinding.

Welkom bij afdeling Amersfoort

‘When women support each other, incredible things happen,’ aldus de Amerikaanse schrijver Josh Kidney.

Deze uitspraak geeft goed weer waar het vrouwennetwerk van de VVAO Amersfoort voor staat: elkaar inspireren, leuke dingen delen, op een ontspannen manier netwerken en vooral ook elkaar iets gunnen. Niet alleen de successen delen, maar elkaar ook steunen als het minder gaat.

Ongeveer 90 vrouwen met een academische of hbo-opleiding zijn lid van VVAO-afdeling Amersfoort. Onze leden variëren van ZZP-ers, werkenden in loondienst voor bedrijven of overheid, niet werkenden en gepensioneerden. Door de verticale ledenopbouw hebben we veel kennis en ervaring in huis op allerlei gebied, waardoor jongeren van ouderen kunnen leren, maar ook andersom.

Je kunt bij ons inspirerende vrouwen ontmoeten met totaal verschillende opleidingen,leeftijden, culturele en sociale achtergronden. Onze leden komen uit Amersfoort en omliggende gemeenten, waaronder Soest, Maarn, Doorn, Nijkerk, Bunschoten en Ermelo.

We organiseren interessante lezingen, excursies, Zoom-avonden en netwerk- en kringbijeenkomsten. Amersfoort heeft bestaande kringen op het gebied van loopbaan, wandelen, kunst, cultuur, koken en literatuur, en is bezig nieuwe kringen op te richten op het gebied van watersport, cabrio-rijden, tuinieren, samen koken of restaurants bezoeken. Leden kunnen deelnemen aan verschillende kringen en we stimuleren dat ook. Hoe meer je openstaat voor anderen en hoe meer je bereid bent je eigen kennis te delen, des te meer krijg je terug van de VVAO.

Afdeling Amersfoort wil groeien en zal daar komend jaar actief in investeren. Alle vrouwen met een academische of hbo-opleiding zijn van harte welkom bij onze afdeling. Wil je nieuwe contacten opdoen, actieve vrouwen ontmoeten, sociaal of zakelijk netwerken, kennis delen of je bij een kring aansluiten? Aarzel dan niet en stuur een mail naar amersfoort@vvao.nl om vrijblijvend een activiteit bij te wonen.
Eén van onze bestuursleden neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.
                             ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Informatie over wie wat doet binnen de afdeling kun je vinden onder het tabblad Wie doet wat. Via amersfoort@vvao.nl kun je contact opnemen met het afdelingsbestuur. Leden hebben toegang tot de afgeschermde pagina's en/of afgeschermde delen van pagina's. Als je je gebruikersnaam of wachtwoord niet meer weet, stuur dan een mailtje naar support@vvao.nl 

Agenda Afdeling Amersfoort

Agenda Afdeling Amersfoort

 

Donderdag 13 januari 19.30-21 uur: Zoomlezing van Nellie Markus over kunstenares Frida Kahlo. De organisatie is in handen van VVAO Gelderse Vellei- Wageningen, maar leden van Amersfoort kunnen meedoen door zich aan te melden bij Nellie Markus. Meer info zie Nieuwsbrief december. 

Vrijdag 14 januari 14.00 uur-16.00 uur: bijeenkomst Fotografiekring

Zondag 16 januari 2022 16.00-17.00 uur:  Nieuwjaarsborrel via Zoom. We komen online bijeen van 16.00 tot 17.00 uur. Je kunt dan individueel inloggen, maar je kunt natuurlijk ook met twee andere VVAO-leden bij elkaar gaan zitten en samen meedoen onder het genot van een hapje en een drankje. Er is dan een programma met amusement, spelletjes en de mogelijkheid in kleine groepjes bij te kletsen. Wil je erbij zijn? Laat dat vóór 14 januari weten via amersfoort@vvao.nl. We sturen iedereen vlak voor de bijeenkomst een Zoom-link toe.

De pubquiz die zou plaatsvinden als onderdeel van de nieuwjaarsborrel is verplaatst naar zondag 22 mei. Zet hem alvast in je agenda. We hopen jullie op 16 januari in groten getale te zien en te spreken.

Dank aan de organiserende Kringleden van Vrouw en Werk!

Woensdag 19 januari 2022 : Museumkring bezoekt Den Bosch. 11.00 uur Noord Brabantsmuseum. We bezoeken Picasso's suite Vollard: grafisch werk van Picasso en "De ontdekking van het heden": werk uit bijna alle kunststromingen uit de 20e eeuw, die ten dele ook al te zien was in Laren. Daarna een gezamenlijke lunch en vervolgens om 14.00 uur naar het aanpalende Design museum met werken van Lucio Fontana, de verovering van de ruimte. Fontana is een van de belangrijkste avant garde kunstenaars van de 20e eeuw en vrijwel nooit te zien in Nederlandse musea.Het werk is niet altijd makkelijk toegankelijk. We zijn dan ook blij dat de gastconservator van deze tentoonstelling Collin Huizinga, bereid is ons rond te leiden.

We hopen natuurlijk van harte dat het museum weer open zal zijn. 

Graag nu al wel jullie voorlopige opgave van leden die mee willen via de appgroep van de museumkring opdat we de gastconservator kunnen informeren. Er zijn geen extra kosten aan verbonden.

3 februari 2022 20.00 uur : ALV, meer info volgt zsm. 

Zaterdag 12 februari 2022 gaat de Uitgaanskring naar Igone de Jongh, meer info https://flint.nl/programma/seizoen-2022/igone-de-jongh/ 

Zondag 22 mei: Pubquiz live op een leuke locatie. Save the date!

Milieu ontwikkelingen sinds de jaren 70

Zaterdag 18 december was Mirjam Janssen te gast bij Radio de Golfbreker Actueel. Mirjam sprak over journalist Siets Leeflang en zijn project "De kleine aarde", over ontwikkelingen sinds de jaren 70 over hoe we beter met het milieu om gaan. Haar interview begint op 13 minuten na het begin van de uitzending en is te beluisteren via deze link: Mirjam Janssen over milieu ontwikkelingen sinds het project "De kleine aarde" van Siets Leeflang.

Ons VVAO-lid Clara van Es-de Boer (88) met kleindochter Elenoor van Es (24) in het NRC 06-11-2021

Drie grootmoeders over de tijd dat zij aan de universiteit studeerden.

Kringen


Schrijf je in voor 'The VVAO Post'

Uw e-mail

Snel naar
Home
Over VVAO
Afdelingen
Agenda
Nieuws
Privacystatement
Cookie statement

Contact
VVAO Kantoor 
Herengracht 237a
1016 BH Amsterdam
kantoor@vvao.nl

© 2022 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED