Homepage > Internationaal > Orange the Word

Orange The World

Wat doet de VVAO?

Zowel op landelijk als lokaal niveau zet de VVAO zich in om de campagne onder de aandacht te brengen. Hieronder een globaal (niet limitatief) overzicht:

 • Op 25 november vindt de aftrap van de campagne plaats in Amsterdam. VVAO Amsterdam is vertegenwoordigd in het coördinerend team. Deelname aan deze startbijeenkomst is gratis maar je moet je wel aanmelden, ga naar Agenda. Passend bij Orange-the-World heeft Nurser Dileksi van VVAO Amsterdam een Podcast gemaakt met als gast Mariette Hamer. De Podcast is te beluisteren op Spotify met deze LINK. Je kan de aftrap bijeenkomst ook via een You-Tube Livestream volgen.
   
 • Zo’n 14 lokale VVAO-afdelingen hebben aangegeven, alleen of samen met andere organisaties zoals Soroptimisten of Zonta activiteiten uit te gaan voeren, zoals het uitlichten van gebouwen in het oranje, het organiseren van een symposium, tentoonstelling of debat, ophangen van posters of dragen van de Orange Pin. Helaas hebben we nog niet van alle VVAO-afdelingen een update ontvangen, maar deze afdelingen hebben aangegeven in principe mee te willen doen: Amersfoort, Amsterdam, Breda, Delft, Den Bosch-Tilburg, Deventer, Eindhoven, Gouda, Haarlem, Hengelo, Maastricht, Rotterdam, Utrecht, Zeeland. NB. Als je op de VVAO-website zoekt op ‘orange the world’ krijg je een overzicht te zien van de lokale afdelingen die iets over de deelname op hun website hebben gezet.
   
 • Het hoofdbestuur heeft een medestander poster laten maken. 
   

Download hier de Boekenlegger Orange-the-World

Download hier het Persbericht over Orange-the-World

Download hier de lijst aanbevolen Politieke actiepunten


Wat kan elk VVAO-lid zelf doen?

 • Je kunt de Orange Pin dragen. Dit is een speld in de vorm van een oranje handje in een stopteken. Zo laat je zien dat ook jij de strijd tegen geweld tegen vrouwen steunt. Iedereen die 10 euro of meer doneert via https://www.unwomen.nl/donatie-orangetrust-fund/ krijgt de Orange Pin thuisgestuurd.
   
 • Je kunt de Orange The World Outlook Signature toevoegen aan je eigen handtekening in je email. De handtekening is te downloaden via deze link. Er zit een beschrijving bij.
   
 • Je kunt de pledge tegen mishandeling ondertekenen. Met het ondertekenen van de medestander-pledge geef je aan dat ook jij je wilt inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden – als vrouw of man, als professional of omstander, als vriend, buur of collega. Je vindt de pledge op https://www.orangetheworld.nl/de-medestander-pledge/ .
   
 • Oproep aan alle VVAO-leden: steun de campagne! Als afdeling of als individueel lid. Iedereen kan wat doen. En als iedereen #medestander wordt kunnen we samen geweld tegen vrouwen en meisjes de wereld uithelpen. Kijk op deze pagina om materialen in te zetten die de campagne versterken.

   


Voor meer informatie Roeli Pot, maatschappelijkebetrokkenheid@vvao.nl
  

Contact
VVAO Kantoor 
Moerbeilaan 8
1231 BM Loosdrecht
kantoor@vvao.nl

© 2024 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED