Ondernemend, betrokken, nieuwsgierig en hoger opgeleid. Ook VVAO-dna?

VVAO-Blokjes-3884

De VVAO is een internationaal kennisnetwerk van hoger opgeleide vrouwen, gericht op positieverbetering en een leven lang empowerment. De VVAO inspireert, opent deuren, professioneel en persoonlijk en zet zich in voor inclusiviteit, gelijkwaardigheid en verbinding.

Ondernemend, betrokken, nieuwsgierig en hoger opgeleid. Ook VVAO-dna?

De VVAO is een internationaal kennisnetwerk van hoger opgeleide vrouwen, gericht op positieverbetering en een leven lang empowerment. De VVAO inspireert, opent deuren, professioneel en persoonlijk en zet zich in voor inclusiviteit, gelijkwaardigheid en verbinding.

Netwerken

Bridgeclub

Contactpersoon: Elsemieke Spoor Hanraets

De Bridgeclub organiseert een bridgetafel bij de leden thuis,waaraan bridgers van verschillend niveau samenspelen. Leden van de club komen uit Amersfoort, Leusden en Zeist  Het bridgen vindt momenteel plaats op woensdagmiddag en donderdagavond . De leden van de kring geven aan wanneer ze kunnen, waarna er voor 3 maanden een rooster wordt gemaakt. In de kring zitten bridgers die op een club spelen en op een redelijk hoog niveau kunnen bridgen maar er zijn ook bridgers die dat niet doen en op een lager niveau spelen. Je hoeft dus geen heel ervaren bridger te zijn om in deze kring mee te draaien, maar een zekere basiskennis van het spel is wel nodig. Als biedsysteem wordt Acol gebruikt. Er worden in Amersfoort bridgecursussen gegeven die deze basiskennis bijbrengen met de boeken van Berry Westra als lesmateriaal. Als je de lesstof van boekje 2 beheerst kun je al meedraaien.

Wil je weten of bridgen iets voor je is neem dan contact op . We willen het je graag uitleggen. Ben je geen lid van de VVAO  stuur dan een mail naar amersfoort@vvao.nl. Ze sturen de mail aan ons door.

Tijdens het bridgen is er tijd om een spel dat gespeeld werd te bespreken en na te spelen en op deze manier van de fouten te leren. Bridge is ten slotte een spelletje en het maken van fouten leidt niet tot een ramp. Als je de basiskennis van het bridgen beheerst kan de kring je helpen je niveau te verbeteren. Jaarlijks probeert de kring een drive voor alle leden te organiseren. De kring bestaat uit 10-11 leden . Meer nieuwe leden zijn welkom. Als je een keer op proef wil meedraaien, kun je contact opnemen met Elsemieke.

In de bridgekring wordt met steeds wisselende partners gespeeld. Om elkaar bij het bieden te begrijpen is er een biedsysteem op papier gezet dat alle leden gebruiken.
Email adres van Elsemieke Spoor: spoor-hanraets@zonnet.nl

Restaurantkring

Heb je zin om 1x per 4-6 weken samen te lunchen of te dineren in een leuk restaurant in Amersfoort of omgeving? Meld je dan aan voor de Culinairias. We zijn nu met 19 deelneemsters. 

Vrijdag 8 april 19.00 uur eten we bij restaurant Chardonnay in Leusden.

Contact persoon: Ivonne Schouten-Hoek Aanmelden/meer info: amersfoort@vvao.nl

Lunchkring

Contactpersoon: Margriet Reimerink

De lunchclub bestaat momenteel uit 6 vrouwen die het leuk vinden met enige regelmaat voor elkaar een driegangenlunch te verzorgen. Iedereen komt eenmaal per jaar aan de beurt als gastvrouw, maar tussendoor willen we ook nog wel eens buiten de deur gaan lunchen, vanwege een speciale aanbieding van een restaurant of als er iets bijzonders te vieren is. Het komende voorjaar gaan we bijvoorbeeld in het kreeftseizoen kreeft eten 

Natuurlijk wordt bij zo’n lunch niet alleen over het eten en de wijn gepraat: door alle tafelgesprekken zijn we een hechte club geworden. Twee van ons werken nog, dus daarom worden de lunches in het weekeinde gepland. Met het oog op de doorsnee keukeninventaris kan onze lunchclub niet echt veel groter worden, maar als je graag een keer zou willen proberen of zo’n lunchclub iets voor jou is, kunnen we altijd wel een stoel extra aanschuiven.

Email adres van Margriet Reimerink: margriet@reimerink.eu

Kookkring

Contactpersoon: Emma Hooning

Een keer in de maand komt de Kookkring bij elkaar bij een van de leden thuis. Dit lid kookt een driegangenmenu en vertelt over de achtergrond daarvan. Met de andere leden wordt van gedachten gewisseld over eigen ervaringen met soortgelijke gerechten. Gemoedelijkheid en gezelligheid zijn kenmerkend voor deze kring. Het koken en eten gebeurt met gesloten beurs, want iedereen komt immers aan de beurt met koken. Aan het einde van de toerbeurt gaan we uit eten om inspiratie op te doen voor nieuwe invalshoeken. Deze kring neemt voorlopig geen nieuwe leden aan. 
Email adres van Emma Hooning: hooning@planet.nl

Eetkring

Contactpersoon: Els van Veggel

De leden van de eetkring komen eens in de 6 a 8 weken bij elkaar bij een van hen thuis. Ieder kookt op zijn eigen wijze en er is geen eis iets bijzonders te koken. De leden gaan ook samen in een restaurant uit eten als ze er zin in hebben of als dat beter uitkomt. 
Email adres van Els van Veggel: els.vanveggel@gmail.com


Schrijf je in voor 'The VVAO Post'

Uw e-mail

Snel naar
Home
Over VVAO
Afdelingen
Agenda
Nieuws
Privacystatement
Cookie statement

Contact
VVAO Kantoor 
Herengracht 237a
1016 BH Amsterdam
kantoor@vvao.nl

© 2022 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED