Ondernemend, betrokken, nieuwsgierig en hoger opgeleid. Ook VVAO-dna?

VVAO-Blokjes-3884

De VVAO is een internationaal kennisnetwerk van hoger opgeleide vrouwen, gericht op positieverbetering en een leven lang empowerment. De VVAO inspireert, opent deuren, professioneel en persoonlijk en zet zich in voor inclusiviteit, gelijkwaardigheid en verbinding.

Ondernemend, betrokken, nieuwsgierig en hoger opgeleid. Ook VVAO-dna?

De VVAO is een internationaal kennisnetwerk van hoger opgeleide vrouwen, gericht op positieverbetering en een leven lang empowerment. De VVAO inspireert, opent deuren, professioneel en persoonlijk en zet zich in voor inclusiviteit, gelijkwaardigheid en verbinding.

Cultuur

Filmkring avond

Elke laatste donderdagavond van de maand gaan we naar de bioscoop in Rotterdam (Cinerama, Kino of LantaarnVenster). Een van de leden maakt een selectie en via de mail kiezen de kringleden dan een film. Na afloop van de film praten we nog even na met een drankje.


 

Filmkring Matinee

Op de tweede donderdagmiddag van de maand gaan we gezamenlijk naar een filmvoorstelling in Cinerama of LantarenVenster. De filmkeuze wordt door de kijkers zelf bepaald. afhankelijk van de filmtijd, praten we na bij een gezellige lunch of een drankje. 

Contactpersoon: Helena Vlachova- telefoon06 4384 6239- vlachova.helena@gmail.com.
 

Fins-Russische kring

Belangstelling voor het Finse en Russische culturele leven - in vele vormen: film, toneel, muziek, literatuur, beeldende kunst. Een boekbespreking bij een van de leden thuis of gezamenlijk bezoek aan voorstellingen en tentoonstellingen.

Er staat nog geen datum vast voor de eerste echte bijeenkomst van het seizoen. Maar bezoeken aan het Gergievfestival in september in diverse onderlinge combinaties zijn wèl al afgesproken.

Als onderwerpen o.a.:  Vrouwen in Wit-Rusland. Finse varia, boekbesprekingen. We houden elkaar intensief op de hoogte van culturele activiteiten (concerten, films, tentoonstellingen), boeken, HOVO-cursussen, etc. die binnen ons aandachtsgebied vallen en die we vaak samen bezoeken. Ook onderling contact en aandacht voor elkaar vinden we belangrijk. We houden elk (coronavrij) jaar een kerstmaaltijd met (meestal) Russische gerechten. 

Er mag nog een enkel nieuw lid bij. De voorkeur gaat uit naar vrouwen met een Finse of Russische achtergrond! 

Christien Mudde (contactpersoon)-telefoon 06 4049 2331-ellifinland@gmail.com, spreekt ook Russisch en (enig) Fins.
 

Kunstkring

De Kunstkring bezoekt een museum in het derde weekend van de maand, afwisselend op zaterdag of zondag; aanvang 12.00 uur in het restaurant van het museum.

De Kunstkring (34 leden) gaat elk 3e weekend van de maand op museumbezoek. In ons aankomend half jaar programma is veel aandacht voor vrouwen in de kunst te weten, Alida Pott (Expressionisme - Nederlands), Artemisia Gentileschi (Barok – Italiaans), Paula Rego (Magisch Realistisch – Brits/Portugees) en Frida Kahlo (Surrealistisch – Mexicaans). De agenda ziet er als volgt uit:

18 september: Museum Kranenburgh, Bergen – Die Brücke

15 oktober: Groninger museum, Groningen – Alida Pott & De Ploeg

21 november: Coda Museum, Apeldoorn – Coda Paper Art

18 december: Kunstmuseum, Den Haag – Paula Rego

16 januari: Rijksmuseum Twente, Enschede – Artemisia – Vrouw & Macht

19 februari: Drents museum, Assen – Viva La Frida

Praktische informatie wordt ca. 2 weken voorgaand aan het museumbezoek uitgestuurd naar de leden. 

Vorig jaar hebben we twee on-line kunstlezingen georganiseerd, bij de 2e lezing was ook de Regio uitgenodigd. We onderzoeken ook dit jaar de mogelijkheden voor een lezing gerelateerd aan ons programma.

Contactpersoon: Liesbeth Jansen-telefoon010-4735639/ 06-8141 9437-galanjansen@planet.nl.
 

Kaffeeklatsch - Duitse kring

Kaffeeklatsch houdt zich bezig met onderwerpen van de Duitse cultuur in brede zin. Bijeenkomsten bij een van de leden thuis op de laatste maandagmiddag van de oneven maanden; aanvang 15.00 uur.

De Duitse kring houdt zich bezig met onderwerpen van de Duitse cultuur in brede zin. Wij komen bijeen op de laatste maandagmiddag van de oneven maand. Wij spreken Duits.

De komende periode houden we ons voornamelijk bezig met het organiseren van het DACH-Freundschaftstreffen, dat van 8 – 10 oktober a.s. plaatsvindt. De afdeling Rotterdam ontvangt dan Akademikerinnen uit drie Duitstalige landen. Op dit moment hebben we meer dan 25 aanmeldingen ontvangen. 

Bijeenkomsten: Laatste maandag van de oneven maand van 15.00uur tot 18.00uur.
De novemberbijeenkomst heeft meestal een Kerstsfeer. In januari 2022 bestaat de Kaffeeklatsch 10 jaar en dat vieren wij!

Meer informatie is verkrijgbaar bij Anne Offermans -telefoon 010 2809819-anne.offermans@gmail.com.
 

Muziekkring

Muziekgerelateerde onderwerpen staan centraal op de tweemaandelijkse bijeenkomst bij een van de leden thuis; aanvang 20.00 uur.

De Muziekkring heeft het volgende programma voor het seizoen 2021/2022:

9 september bij Marianne Vrijman: De tuinen van Buitenzorg, compositie van Godowski

29 oktober: Doelen Concert met werken van   en Weber door RPhO o.l.v. Edo de Waart

11 november bij Ineke Meeuse: inleiding over Dvorák 

10 februaribijeenkomst in Termaathuis: Saskia de Loos over Dance Macabre en pianospel van Marijke de Visser

14 april bijeenkomst bij Liesbeth Jansen: Ballet Russe van Diagilev 

9 juni: nog niet vastgelegd

Meer informatie bij: Marianne Vrijman, telefoon 010 470 6993- mkvrijman@hotmail.com.
 


Schrijf je in voor 'The VVAO Post'

Uw e-mail

Snel naar
Home
Over VVAO
Afdelingen
Agenda
Nieuws
Privacystatement
Cookie statement

Contact
VVAO Kantoor 
Herengracht 237a
1016 BH Amsterdam
kantoor@vvao.nl

© 2021 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED