Ondernemend, betrokken, nieuwsgierig en hoger opgeleid. Ook VVAO-dna?

VVAO-Blokjes-3884

De VVAO is een internationaal kennisnetwerk van hoger opgeleide vrouwen, gericht op positieverbetering en een leven lang empowerment. De VVAO inspireert, opent deuren, professioneel en persoonlijk en zet zich in voor inclusiviteit, gelijkwaardigheid en verbinding.

Ondernemend, betrokken, nieuwsgierig en hoger opgeleid. Ook VVAO-dna?

De VVAO is een internationaal kennisnetwerk van hoger opgeleide vrouwen, gericht op positieverbetering en een leven lang empowerment. De VVAO inspireert, opent deuren, professioneel en persoonlijk en zet zich in voor inclusiviteit, gelijkwaardigheid en verbinding.

Cultuur

Filmkring

Iedere derde dinsdag van de maand gaan we naar Lumière naar een film. Een week van te voren stuurt de voorzitter een overzicht met titels en korte beschrijving van de beschikbare films rond naar alle leden. Na afloop gaan we nog even samen iets drinken en napraten over de film. Er zijn op dit moment 43 leden. De sfeer is gemakkelijk en plezierig, en iedereen is welkom.

Fotokring Zuiderlicht

De fotokring heeft begeleiding van een professionele fotograaf en werkt aan opdrachten. Met een gemiddelde frequentie van 1 x per 6 weken komen we bij elkaar bij een van de leden thuis. De resultaten van de opdracht worden dan besproken. Er wordt veel geleerd, zowel in technische als in artistieke zin van de begeleider, maar ook van elkaar. Een paar keer per jaar trekken de leden er samen op uit om te fotograferen. Ook wordt er af en toe een lezing bezocht. Het maximale aantal voor de groep is 9.

Muziekkring

De kring luistert voornamelijk naar “klassieke” muziek. Er is geen begeleider, soms komt een thema aan de orde, soms worden verschillende uitvoeringen vergeleken, en soms van alles wat. Ook gezellighied staat centraal. In verband met de beschikbare ruimte bij de leden thuis is de maxiamel grootte van de groep 8 personen.De bijeenkomsten vinden op vrijdagavond plaats, 1x per zes weken. De kring leden gaan daarnaast ook naar uitvoeringen (opera Luik, Orlandofestival).

Kunstkring Euregio Maas-Rijn

De kunstkring EMR is een voortzetting van de kunstkring Euregio. Het doel van deze kring is het bezoeken van musea, beeldentuinen en bijzondere kunstuitingen. De kring bestaat uit 30 leden en organiseert 5 tot 6 maal per jaar een activiteit. Aan de afstand is een maximum van 200 km gesteld en er wordt gezorgd voor deskundige begeleiding ter plekke. Vooraf wordt vaak een informatiepakket rondgestuurd. Afgelopen jaar zijn onder andere de volgende musea en tentoonstellingen bezocht: Ludwig Forum Aken, De late Rembrandt en Sigmar Polke in Köln.

Fotokring Bokeh Pinto

Bokeh Pinto is in maart 2018 opgericht als tweede fotokring onder begeleiding van een professionele fotograaf. Ons doel is creatieve fotografie. Wij verbeteren stap voor stap onze techniek door opdrachten uit te voeren, die we tijdens de bijeenkomsten bespreken. Door die besprekingen leren wij van elkaar.

We komen elke tweede maandag van de maand bij elkaar bij iemand thuis (niet in juli en augustus). Meestal is dat in Maastricht.

Niet van gisteren (historische kring)

‘Niet van Gisteren’ is een ‘historische kring’. Met als uitgangspunt dat ‘geschiedenis’ niet duf, voorbij of saai is, maar juist fascinerend en actueel, zijn de leden van de kring op actieve en gevarieerde wijze in de weer met het verleden. Zij bezoeken tentoonstellingen, maken wandelingen naar intrigerende relicten uit vroeger tijden, lezen historische romans en biografieën én houden presentaties over gekoesterde historische onderwerpen.  


Schrijf je in voor 'The VVAO Post'

Uw e-mail

Contact
VVAO Kantoor 
Moerbeilaan 8
1231 BM Loosdrecht
kantoor@vvao.nl

© 2022 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED