Cultuur

Filmkring

De Filmkring bestaat uit enthousiaste filmliefhebbers die graag met elkaar naar de film gaan. Iedere derde dinsdag van de maand gaan we naar Lumière, waar we eerst een film bekijken en na afloop, onder het genot van een drankje, napraten. Alle leden ontvangen ruim van tevoren een mail met het filmaanbod van die avond tussen 18.30 uur en 19.30 uur. Meestal zijn dat vier tot vijf films, waaruit iedereen zijn eigen keuze maakt. De sfeer is gezellig en iedereen is welkom.

Lid? Meer informatie via het kringenoverzicht voor leden

 

Fotokring Zuiderlicht

De fotokring heeft begeleiding van een professionele fotograaf en werkt aan opdrachten. Met een gemiddelde frequentie van 1 x per 6 weken komen we bij elkaar bij een van de leden thuis. De resultaten van de opdracht worden dan besproken. Er wordt veel geleerd, zowel in technische als in artistieke zin van de begeleider, maar ook van elkaar. Eén keer per jaar trekken de leden er samen op uit om te fotograferen. Ook wordt er af en toe een lezing bezocht. Het maximale aantal voor de groep is 9.

Lid? Meer informatie via het kringenoverzicht voor leden

 

Muziekkring

De kring luistert voornamelijk naar “klassieke” muziek. Er is geen begeleider, soms komt een thema aan de orde, soms worden verschillende uitvoeringen vergeleken, en soms van alles wat. Ook gezellighied staat centraal. In verband met de beschikbare ruimte bij de leden thuis is de maximale grootte van de groep 8 personen.De bijeenkomsten vinden op vrijdagavond plaats, 1x per zes weken. De kring leden gaan daarnaast ook naar uitvoeringen (opera Luik, Orlandofestival).

Lid? Meer informatie via het kringenoverzicht voor leden

 

Kunstkring Euregio Maas-Rijn

Deze kring bestaat uit 40 leden en bezoekt 4 tot 5 maal per jaar musea, beeldentuinen en bijzondere kunstuitingen in de euregio met deskundige begeleiding ter plekke. Voorbeelden uit de afgelopen jaren: Gasometer Oberhausen en Dürer in Suermondt-Ludiwg-Museum te Aachen.  Voor 2023 staan op het programma: het Lichtmuseum in Unna, Düsseldorf en Den Haag.

Lid? Meer informatie via het kringenoverzicht voor leden

 

 

Niet van gisteren

‘Niet van Gisteren’ is een ‘historische kring’. Met als uitgangspunt dat ‘geschiedenis’ niet duf, voorbij of saai is, maar juist fascinerend en actueel, zijn de leden van de kring op actieve en gevarieerde wijze in de weer met het verleden. Zij bezoeken tentoonstellingen, maken wandelingen naar intrigerende relicten uit vroeger tijden, lezen historische romans en biografieën én houden presentaties over gekoesterde historische onderwerpen.  

Lid? Meer informatie via het kringenoverzicht voor leden

 

 

Theaterkring

Een kring waarin we met elkaar naar een voorstelling of een muziekuitvoering gaan. Deze kring is begonnen in mei 2022 en bestaat nu uit 11 leden, die in wisselende samenstelling een voorstelling bezoeken. In de praktijk blijken de voorkeuren verrassend overeen te komen. Rond de voorstelling nemen wij de gelegenheid om met elkaar af te spreken. Dus kom erbij zodat we met nog meer liefhebbers gezamenlijk kunnen genieten!

Lid? Meer informatie via het kringenoverzicht voor leden

 

 

Operakring

Opera is een kunstvorm apart en we zijn vaak aangewezen op het buitenland: Luik en Aken en als je er niet tegenop ziet om een eind te rijden: ook Düsseldorf en Keulen. Maar er zijn ook voorstellingen van eigen bodem zoals Opera Zuid en de Reisopera in Maastricht. Soms is er de mogelijkheid om op zaterdagavond of zondagochtend in het Pathé theater in Maastricht te genieten van de registratie van de opera-uitvoeringen van de Metropolitan Opera in New York. 

Lid? Meer informatie via het kringenoverzicht voor leden

 

Kunst in de regio (KIR)

Deze nieuwe kring van kunstlievenden bezoekt exposities in de regio, zo’n 30 km rondom Maastricht. We streven naar 6 kunstbezoeken per jaar, afwisselend op dinsdag- en woensdagmiddag. Ieder van ons organiseert een keer een bezoek.
We hebben een enthousiaste start gemaakt in Valkenburg, zijn naar de Limburg Biënnale geweest, hebben heerlijk nagepraat in de tuin bij Marres en hebben ook Keith Haring in Heerlen bewonderd. Samen interessante kunst zien en gezellig napraten, dat is ons doel!

Lid? Meer informatie via het kringenoverzicht voor leden

 


Schrijf je in voor 'The VVAO Post'

Uw e-mail

Contact
VVAO Kantoor 
Moerbeilaan 8
1231 BM Loosdrecht
kantoor@vvao.nl

© 2023 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED