Carrière

Internationale kring

Juniorenkringen of Jaarkringen (algemene informatie)

De doelstelling waarmee van start werd gegaan in 1981, was een ontmoetingsplaats te creëren voor nieuwe junioren. Hieruit zijn kringen ontstaan die maandelijks bijeenkomen. De bijeenkomsten hebben een sociaal, gezelligheidsaspect en ook een steunend (netwerk)aspect. Daarnaast wordt geprobeerd het gevarieerde culturele aanbod van Amsterdam niet uit het oog te verliezen. De oudste junioren/ jaarkringen zijn gesloten omdat zij een te hechte vriendinnenkring zijn geworden om voor nieuwelingen toegankelijk te zijn.

* Het opzetten van een nieuwe kring;   Het staat een ieder vrij een nieuwe kring op te zetten met een stel gelijkgestemden. Men kan deze o.a. vinden tijdens de maandelijkse borrel, via een oproep in het convo. Wel dient men een nieuwe kring aan te melden bij het bestuur van de afdeling en zorgvuldigheid te betrachten bij de afwikkeling van een opgeheven kring.

Jaarkring '92

Contactpersoon: Brigitte Ten Back

De leden van deze kring zien elkaar één keer per maand om bij te praten.
Iedere maand kiest een van de kringleden een restaurant uit waar samen gegeten wordt.
In december wordt er niet samen gegeten, maar bezoeken de kringleden de Eindejaarsbijeenkomst van de afdeling.
Het is een open kring, nieuwe leden zijn welkom.

Juniorenkring

Contactpersoon: Lizzy Venekamp

Juniorenkring II

Contactpersoon: Terry Oudraad

Kring Vijftigers

Contactpersoon: Connie Hoek

Loopbaangroep

Contactpersoon: Marieke van Kammen

Onder begeleiding van professionele trainers kom je maandelijks (in totaal vier keer) bij elkaar met een groep van circa tien deelnemers om je loopbaan onder de loep te nemen en te verbeteren. De avond bestaat uit groepsgesprekken, spel-opdrachten en individuele optredens zoals het oefenen van een elevator pitch.
De onderwerpen worden in het begin in onderling overleg vastgesteld, zodat je het kunt hebben over wat voor jezelf echt van belang is. Aan bod komen bijvoorbeeld je kwaliteiten en waarden, de elevator pitch en netwerken. Deelname aan de loopbaangroep is nuttig en leuk voor zowel mensen die (nog) geen baan hebben als mensen die wel (nog) werk hebben.

Je kunt je aanmelden bij Marieke van Kammen via Amsterdam@vvao.nl.

In september en oktober van 2019 draait er weer een nieuwe serie bijeenkomsten, zie ook Nieuws en Agenda. Lidmaatschap van de VVAO is een vereiste.

Mathilde Kamphuis doet verslag van de reeks in jan-jun 2014:

"Ik had een baan waarin ik intellectuele uitdaging miste en het gevoel had dat ik meer uit mezelf kon halen, maar ik merkte dat ik daar erg onzeker over was. Al na de 1e bijeenkomst kreeg ik meer vertrouwen in mezelf en ging ik de toekomst zien als openliggende weg waarin ik zelf de keuze moet maken wat ik leuk vind om te doen en wat ík wil bereiken in mijn leven. Alles wordt aangepakt, van discipline opbouwen, hoe kom je over op anderen en een krachtenveldanalyse, tot hele praktische zaken als solliciteren, het maken en presenteren van een 'elevator pitch', alle ins en outs over netwerken en het kiezen van de juiste richting door middel van een werkveldenmatrix. Dit alles onder begeleiding van drie coaches die elk hun specifieke professie hebben.

Ik vond het zeer waardevol om door de groep verplicht aan het denken gezet te worden over mijn capaciteiten en doelen in mijn loopbaan, ik heb dingen geleerd die ik mijn hele leven niet meer zal vergeten!"    (Mathilde Kamphuis, 2014)

Eartha Rodgers ontmoette er in de reeks van 2013 'gelijkgestemde vrouwen die elkaar informeren en inspireren. De loopbaantraining is een absolute aanrader!'

Maria kan dit onderschrijven:

"Van te voren wist ik niet precies wat ik van de loopbaangroep kon verwachten. Ik wilde graag de tijd nemen om na te denken over waar ik in mijn loopbaan sta, wat ik graag verder zou willen en hoe ik dit kan bereiken. Juist in deze tijd waarin je geluk moet hebben om werk te vinden en te houden, is het nodig om bewust met je loopbaan bezig te zijn. De loopbaangroep blijkt erg gezellig te zijn en ik vind het fijn om van andere mensen te horen wat zij graag willen in hun werk, welke keuzes zij maken en waar zij tegenaan lopen. De trainers bij de groep zijn enthousiast en betrokken.  De onderwerpen worden in onderling overleg vastgesteld, zodat je het kunt hebben over wat voor jezelf echt van belang is. We hebben het onder meer gehad over onze kwaliteiten en waarden, hoe een goede elevator pitch eruit ziet en hoe je kunt netwerken. Deelname aan de loopbaangroep is kortom nuttig en leuk, zowel voor mensen die (nog) geen baan hebben als mensen die wel (nog) werk hebben." (Maria Hibma, 2013)

ZZP groep

Contactpersoon: vacant

De ZZP-groep is een landelijke netwerkgroep voor leden die een eigen bedrijf hebben.

Aankondigingen van bijeenkomst staan bij de landelijke activiteiten.


Schrijf je in voor 'The VVAO Post'

Uw e-mail

Contact
VVAO Kantoor 
Moerbeilaan 8
1231 BM Loosdrecht
kantoor@vvao.nl

© 2023 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED