Ondernemend, betrokken, nieuwsgierig en hoger opgeleid. Ook VVAO-dna?

VVAO-Blokjes-3884

De VVAO is een internationaal kennisnetwerk van hoger opgeleide vrouwen, gericht op positieverbetering en een leven lang empowerment. De VVAO inspireert, opent deuren, professioneel en persoonlijk en zet zich in voor inclusiviteit, gelijkwaardigheid en verbinding.

Ondernemend, betrokken, nieuwsgierig en hoger opgeleid. Ook VVAO-dna?

De VVAO is een internationaal kennisnetwerk van hoger opgeleide vrouwen, gericht op positieverbetering en een leven lang empowerment. De VVAO inspireert, opent deuren, professioneel en persoonlijk en zet zich in voor inclusiviteit, gelijkwaardigheid en verbinding.

Cultuur

Filosofiekring

Contactpersoon: Annemiek Hendriks

De Filosofiekring komt vier keer per jaar bij elkaar, waarbij ons lid Marianne Karmelk steeds haar huis gastvrij ter beschikking stelt.

Twee dames bereiden de avond voor en sturen van te voren vragen rond aan de hand van het boek dat we behandelen. Tijdens de avond bespreken we de tekst en de antwoorden.

Momenteel zijn we bezig met het boek ‘De geest uit de fles’ van Ger Groot, een geschiedenis van de moderne filosofie en een zinnenprikkelende beschouwing ineen. Ger Groot laat zien en horen hoe wij, zelfbewuste én onzekere mensen aan het begin van de eenentwintigste eeuw, zijn geworden wie we zijn. Sinds Descartes heeft de radicale twijfel zijn intrede gedaan en is 'de geest uit de fles'. De filosofie van de afgelopen vier eeuwen laat zich beschrijven als één lange worsteling met de erfenis van de religie. Niet alleen de filosofie, maar de hele cultuur is van die worsteling doordrongen.

Klik hier voor meer informatie over de Filosofiekring.

Heb je belangstelling om lid te worden van deze kring? Stuur dan een e-mail naar vvaobreda@gmail.com.

 

 

Filmkring

Contactpersoon: Jolien Elink Schuurman

De filmkring is een ontspannen avondje uit met VVAO leden. Via de WhatsApp groep wordt er een film, datum en tijd gemeld. Iedereen uit de groep kan een suggestie doen. Heb je zin om mee te gaan dan meld je je aan via de WhatsApp groep. Is het een film in Chassé Cinema dan koopt iedereen zijn eigen kaartje en verzamelen we in de lobby. Is de film in Pathé dan koopt één persoon de kaartjes zodat we naast elkaar kunnen zitten. Na de film drinken we nog iets en bespreken de film. Soms ben je in gezelschap van twee dames, soms van tien, en alles wat er tussen in zit.

De WhatsApp groep wordt ook gebruikt om aandacht te vragen voor een goede Netflix film of een goede film op TV.

Momenteel zijn 28 dames lid van de WhatsApp groep. De kring staat open voor alle leden van de VVAO.

Wil je meer informatie hierover stuur dan een e-mail naar: vvaobreda@gmail.com.

 

 

Kunst- & Cultuurkring Gerharda Rueb

Contactpersonen: Glenda Dougle & Marga Vermeulen

De activiteiten van deze kring bestaan uit het met elkaar bezoeken van musea, exposities, concerten, theatervoorstellingen en lezingen over kunst en/of cultuur.

Het jaarprogramma wordt in overleg met de leden samengesteld. Bezoeken we iets buiten Breda dan reizen we gezamenlijk met de trein of we carpoolen. Afhankelijk van het tijdstip drinken we vooraf of achteraf een drankje met elkaar of genieten van een gezamenlijke lunch.

Ben je geïnteresseerd in kunst en cultuur en lijkt het je leuk aan te sluiten bij onze kring? Neem dan contact met ons op via vvaobreda@gmail.com. Je bent van harte welkom!

De Kunst- & Cultuurkring is vernoemd naar de in Breda geboren beeldhouwster, reliëfkunstenaar en medailleur Gerharda Johanna Wilhelmina (Gre) Rueb (1885-1972).

Klik hier voor meer informatie over deze veelzijdige kunstenares.

 


Schrijf je in voor 'The VVAO Post'

Uw e-mail

Snel naar
Home
Over VVAO
Afdelingen
Agenda
Nieuws
Privacystatement
Cookie statement

Contact
VVAO Kantoor 
Herengracht 237a
1016 BH Amsterdam
kantoor@vvao.nl

© 2022 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED