Cultuur

Filmkring

Contactpersoon: Tineke Mocking

Afhankelijk van het aanbod van het Filmhuis Gouda wordt gezamenlijk een film bekeken. Wisselende avonden / ongeveer eens per maand.
Informatie en aanmelding Tineke Mocking

Kunstkring

Contactpersoon: Janna Terlouw-Noorlander/Marian Bosch/Marja Klein/Josien Pheifer

De kunstkring bezoekt gemiddeld elke maand een tentoonstelling. We doen dit op wisselende doordeweekse dagen, behalve in de zomermaanden. De contactpersonen bekijken vooraf het aanbod van tentoonstellingen en maken een selectie, waarbij er geprobeerd wordt de diverse vormen van kunst aan bod te laten komen.

Alle leden worden ruim op tijd voor een museumbezoek uitgenodigd en zij kunnen zich opgeven bij één van de contactpersonen.

 

Bezoek aan Frida Kahlo

Op maandag 6 september hebben we met elf leden de tentoonstelling Frida Kahlo in Amstelveen bezocht. We reisden met drie auto's en we hadden een snelle reis.
De tentoonstelling omvat 23 schilderijen van haar en Diego Rivera en van andere Mexicaanse modernisten in bezit van Jacques en Natasha Gelman. Het zijn niet alleen Frida's schilderijen dus, maar het geeft een mooi beeld van de artistieke vindingrijkheid en revolutionaire invloed van die tijd in Mexico. Ik vond zelf heel boeiend dat de hele tentoonstelling in die context werd geplaatst. Na het museumbezoek hebben we samen op een terras geluncht. Met z'n negenen hebben we nog een wandeling gemaakt in het Dr.J.P.Thijssepark en de Braak. Het was een geslaagde dag waarin het zonnige weer en het interessante museumbezoek een grote rol speelden. Nog dank aan de chauffeurs.
Marja


Schrijf je in voor 'The VVAO Post'

Uw e-mail

Contact
VVAO Kantoor 
Moerbeilaan 8
1231 BM Loosdrecht
kantoor@vvao.nl

© 2023 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED