Ondernemend, betrokken, nieuwsgierig en hoger opgeleid. Ook VVAO-dna?

VVAO-Blokjes-3884

De VVAO is een internationaal kennisnetwerk van hoger opgeleide vrouwen, gericht op positieverbetering en een leven lang empowerment. De VVAO inspireert, opent deuren, professioneel en persoonlijk en zet zich in voor inclusiviteit, gelijkwaardigheid en verbinding.

Ondernemend, betrokken, nieuwsgierig en hoger opgeleid. Ook VVAO-dna?

De VVAO is een internationaal kennisnetwerk van hoger opgeleide vrouwen, gericht op positieverbetering en een leven lang empowerment. De VVAO inspireert, opent deuren, professioneel en persoonlijk en zet zich in voor inclusiviteit, gelijkwaardigheid en verbinding.

Literatuur

Ben je op zoek naar een leeskring en lijkt een van deze kringen je wat? Mail dan naar dordrechtgorinchem@vvao.nl  en je wordt in contact gebracht met de contactpersoon van de betreffende kring.

Boekenclub 1

Contactpersoon: Teunie Mol

Boekenclub I is eind jaren '70 ontstaan uit een discussiegroep over een item dat nog steeds actueel is binnen de VVAO: de emancipatie.

Enkelen stelden voor door te gaan als boekenclub. De groep heeft 14 leden. Ze komt 6 tot 7 keer bijeen bij iemand thuis. De locatie en het boek zijn van te voren bekend gemaakt.

Het lid dat aan de beurt is, kiest een boek naar eigen voorkeur (dat kan zowel Nederlandse als buitenlandse literatuur zijn), ze bereidt zich daar goed op voor en houdt de inleiding. Iedere invalshoek wordt getolereerd en de groep is nu eens mild dan weer scherp in haar bijval.

Het meest kenmerkende aan onze boekenclub is de liefde voor het lezen en de honger naar kennis van alle betrokkenen. Voeg daarbij een vleugje schwung en vrouwelijke kameraadschap en je hebt boekenclub I.

Boekenclub 2

Contactpersoon: Hermine Dekkers

Wij komen ongeveer tien keer per jaar bij elkaar om een boek te bespreken. De schrijvers en titels worden een of twee keer per jaar in onderling overleg vastgesteld.

Afhankelijk van het gekozen boek verzorgt één van de leden een inleiding of vindt er een vrije bespreking plaats. Meestal maken we gebruik van informatie over de schrijver en/of een recensie van het boek uit de bibliotheek, uit een tijdschrift of op internet. Soms worden er meer werken van dezelfde schrijver besproken, naar aanleiding van de actualiteit.

We streven een goede afwisseling na van schrijvers, Nederlandstalige en vertaalde werken, dikke en minder dikke boeken, recente uitgaven of oudere boeken. Een gedichtenbundel of een bundel korte verhalen behoort ook tot de mogelijkheden. Kortom, de leden bepalen wat er op het programma komt.

Boekenclub 2 heeft 12 leden. Datum en plaats van samenkomst worden in het convocaat en in de agenda vermeld. Nieuwe leden zijn welkom.

Boekenclub 3

Contactpersoon: Marijke Hubers

Deze leeskring komt bijeen op vrijdagochtend. Bewust is gekozen voor de ochtenduren; er komen steeds meer leden die om verschillende redenen liever niet 's avonds de deur uit gaan. De club gaat uit van een frequentie van 8 keer per jaar, zij telt 8 leden en is daarmee compleet.

Boekenclub 4

Contactpersoon: Greetje van Hekesen

Boekenclub 4 houdt haar bijeenkomsten meestal 's middags om 14.00, maar soms ook 's morgens om 10.00 uur. Geen vaste ochtend of middag overigens, steeds in onderling overleg.

Heb je belangstelling? Van harte welkom. Ook als je gewoon eens een keer een keer wilt bijwonen als introducé.


Schrijf je in voor 'The VVAO Post'

Uw e-mail

Snel naar
Home
Over VVAO
Afdelingen
Agenda
Nieuws
Privacystatement
Cookie statement

Contact
VVAO Kantoor 
Herengracht 237a
1016 BH Amsterdam
kantoor@vvao.nl

© 2022 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED