Ondernemend, betrokken, nieuwsgierig en hoger opgeleid. Ook VVAO-dna?

VVAO-Blokjes-3884

De VVAO is een internationaal kennisnetwerk van hoger opgeleide vrouwen, gericht op positieverbetering en een leven lang empowerment. De VVAO inspireert, opent deuren, professioneel en persoonlijk en zet zich in voor inclusiviteit, gelijkwaardigheid en verbinding.

Ondernemend, betrokken, nieuwsgierig en hoger opgeleid. Ook VVAO-dna?

De VVAO is een internationaal kennisnetwerk van hoger opgeleide vrouwen, gericht op positieverbetering en een leven lang empowerment. De VVAO inspireert, opent deuren, professioneel en persoonlijk en zet zich in voor inclusiviteit, gelijkwaardigheid en verbinding.

Netwerken

Maandelijkse lunches

Contactpersoon: Florien Bartlema en Nancy Witsen Elias

Elke maand is er een lunch afwisselend op de dinsdag en de donderdag. Er wordt naar gestreefd om telkens bij een ander restaurant te lunchen.

De tafel van zeven

Contactpersoon: Marie-Janne te Veldhuis

Zeven van onze leden vormen deze kring. Zij dineren om beurten bij elkaar. Dat is genieten van een mooi gedekte tafel, van culinaire experimenten, maar vooral van gezellig met elkaar tafelen.

Bridge-kring

Contactpersoon: Christine Rovers

De kring bestaat uit 6 dames die wekelijks bij elkaar komen op een vast tijdstip. Er zijn twee invalsters.

Er wordt gespeeld volgens de ACOL-methode en volgens het 5-kaart hoog principe, ook wel voorbereidende klaver genoemd. Op een ontspannen manier analyseren we elk spel na afloop waardoor er altijd ruimte is voor feedback en we onszelf zo nodig kunnen verbeteren. Echter gezelligheid voert de boventoon.

Verslag Bridgeclub 2019

 

Sixties

Contactpersoon: Stella Maaswinkel

Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat onze kring uit leden die in de 60-er jaren of daarna zijn geboren. Het is dus een clubje vrouwen die ongeveer iedere maand proberen wat met elkaar af te spreken.

Het woord 'proberen' staat hier niet voor niets, want juist dames van deze leeftijd proberen alles tegelijk te doen waardoor er vaak voor alles te weinig tijd is. Banen, eigen bedrijven, hobby’s, kinderen, zorg voor (schoon)ouders en een actief sociaal leven moeten allemaal gecombineerd worden. Juist dit zijn dan ook de onderwerpen die tijdens de bijeenkomsten besproken worden; iedereen herkent immers wel iets uit het verhaal van een ander.

Dat deze avondjes niet alleen maar bedoeld zijn om ervaringen uit te wisselen, blijkt uit het feit dat we proberen om ook geregeld samen wat anders te doen: lekker uit eten gaan, bij iemand thuis eten, een film of theatervoorstelling bezoeken maar ook naar een sportcentrum gaan, wandelen, een boek bespreken en een discussieavond over een bepaald thema houden.

De Sixties hebben geen vaste data omdat ze gekozen hebben voor een andere manier van plannen. Ze hebben een planning op basis van weeknummers, en iedereen neemt een bijeenkomst voor zijn rekening. Er kan een dag gekozen worden en een activiteit bedacht worden. Borrel, eten, film, museum, workshop, uitje, bedenk het maar.  Kortom de Sixties willen naast het bieden van herkenning en een luisterend oor ook vooral die dingen met elkaar doen die je met vriendinnen doet, want een vriendinnenclub is het in de loop der tijd absoluut geworden. Nieuwe Sixties-leden zijn altijd van harte welkom.


Schrijf je in voor 'The VVAO Post'

Uw e-mail

Snel naar
Home
Over VVAO
Afdelingen
Agenda
Nieuws
Privacystatement
Cookie statement

Contact
VVAO Kantoor 
Herengracht 237a
1016 BH Amsterdam
kantoor@vvao.nl

© 2022 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED