Ondernemend, betrokken, nieuwsgierig en hoger opgeleid. Ook VVAO-dna?

VVAO-Blokjes-3884

De VVAO is een internationaal kennisnetwerk van hoger opgeleide vrouwen, gericht op positieverbetering en een leven lang empowerment. De VVAO inspireert, opent deuren, professioneel en persoonlijk en zet zich in voor inclusiviteit, gelijkwaardigheid en verbinding.

Ondernemend, betrokken, nieuwsgierig en hoger opgeleid. Ook VVAO-dna?

De VVAO is een internationaal kennisnetwerk van hoger opgeleide vrouwen, gericht op positieverbetering en een leven lang empowerment. De VVAO inspireert, opent deuren, professioneel en persoonlijk en zet zich in voor inclusiviteit, gelijkwaardigheid en verbinding.

Cultuur

Kunstkring 1

Contactpersoon: Loukie van Ryckevorsel-Besier, loukievr@planet.nl en Karin van Dam-Hopman, kievandam@mac.com

Onderwerp
De onderwerpen die in deze kunstkring worden besproken, variëren sterk. Behalve beeldende kunst komen ook architectuur en muziek aan bod. Ieder lid kiest wat zij interessant vindt en waarover ze wil vertellen. Zo doet iedereen mee op de manier die bij haar past.

Toegevoegde waarde
Door je in een kunstenaar of onderwerp te verdiepen ontdek je nieuwe dingen, ook word je steeds verrast door de inleidingen van de anderen.

Werkwijze
De gastvrouw bereidt de ochtend voor, zij vertelt over een kunstenaar en diens werk. Soms wordt een museum of bijzondere locatie bezocht. Kunstkring 1 is de oudste kring binnen de VVAO-Zwolle. Met het klimmen van de leeftijd is het voor een aantal leden van de kring niet meer mogelijk om een ochtend voor te bereiden.

Aantal leden: 13 leden. Nieuwe leden zijn welkom.

Bijeenkomsten:
1 x per maand, op dinsdagochtend, bij een van de leden thuis m.u.v. de zomermaanden.

Kunstkring 3

Contactpersoon: Helen Ennema: h.ennema@home.nl

Onderwerp
Alle vormen van kunst

Toegevoegde waarde
Deze kunstkring is in 2003 opgericht. Op dat moment waren er al twee kunstkringen, vandaar de naam. De leden zijn enthousiast over de kringavonden; door de presentaties leer je anders en beter naar kunst te kijken. Omdat elk lid een eigen keus maakt, ontdek je dat kunstenaars en stromingen die je zelf misschien niet zou kiezen, ook boeiend en waardevol zijn als je er met een open oog naar kijkt.

Werkwijze
Iedere keer is er één lid dat voor de inhoud zorgt. Zij neemt de anderen mee in een kunsthistorisch onderwerp naar eigen keuze, wat voor de anderen elke keer een verrassing is.
Kunstkring 3 houdt acht avondbijeenkomsten per jaar. In de zomer vindt er een zomeruitje plaats, waarbij een tentoonstelling, museum of beeldentuin bezocht wordt.

Aantal leden: 8 leden. Nieuwe leden zijn welkom.

Bijeenkomsten
’s avonds, 1 x per maand op maandagavond

Museumkring

Contactpersoon: Karin Schotborgh-van Zanten: chvanzanten@gmail.com

Onderwerp
Samen naar een museum of een tentoonstelling in Nederland, zo mogelijk met een rondleiding.

Toegevoegde waarde
Samen naar een museum of een tentoonstelling met bekende VVAO-leden is veel gezelliger dan alléén gaan. Bovendien geeft een rondleiding een meerwaarde aan een museumbezoek.

Werkwijze
De leden gaan in principe in de maanden januari, maart, mei, september en november op pad op de derde donderdag van die maand. Input welke tentoonstelling interessant is om te bezoeken, komt van alle kringleden. Na afloop wordt er vaak nog even iets gedronken en nagepraat.

Aantal leden: 20 leden; meestal gaan er per excursie 8-10 leden mee. Nieuwe leden zijn welkom.

Bijeenkomsten
Tweemaandelijks één dag, soms een middag. Geen bijeenkomsten in juli en augustus.

Muziekkring

Contactpersoon: Anita Minnema: anita.minnema@gmail.com

Onderwerp
De muziekkring luistert, leert en praat over wat ráákt! De kring ging van start op 1 december 2020 met een rondje 'hoe luister je muziek?': Wanneer je muziek aanzet, wat is dan de aanleiding (doe je dat bewust, zoek of zet je iets op) of laat je je verrassen (bijvoorbeeld door radio 4)? Voor iedereen is dat verschillend. 

Toegevoegde waarde

Werkwijze

We praten over muziek die ons raakt, waar we van houden. Een lid bereid een onderwerp voor: kiest muziek waar we naar luisteren en vertelt over de stukken en de componist(en). Daarna bepalen we wie het stokje overneemt en de volgende keer de muziek verzorgt. Ook een gezamenlijk concertbezoek kan daar bij horen.

Aantal leden
De kring bestaat nu uit vier personen en graag willen we nieuwe leden begroeten!

Bijeenkomsten
Elke vierde dinsdag van de maand komt de kring bij elkaar, van 10 uur tot uiterlijk 12 uur, bij een van de leden thuis.

Filmkring

Contactpersoon: Helen Verstoep: helenverstoep@live.nl en Siarda Trentelman: siardatrentelman@hotmail.com

Onderwerp
Samen naar een film in het Filmtheater Fraterhuis in Zwolle.

Toegevoegde waarde
Samen naar een film met bekende VVAO-leden is veel gezelliger dan alléén gaan.

Werkwijze
Maandelijks wordt er door de coördinatoren een film uitgekozen. Er wordt een aankondiging rondgestuurd naar de leden van de filmkring. Door de wekelijkse programmering van het Filmhuis is dat soms op korte termijn. Iedereen die mee wil, koopt een kaartje en laat aan de coördinatoren weten dat zij meegaat. Na afloop wordt er vaak nog even iets gedronken en nagepraat.

Aantal leden: ruim 30 leden; meestal gaan er elke maand 4-5 leden mee. Nieuwe filmliefhebbers zijn welkom.

Bijeenkomsten
Maandelijks één avond, soms een middag. Geen bijeenkomsten in juli en augustus.


Schrijf je in voor 'The VVAO Post'

Uw e-mail

Contact
VVAO Kantoor 
Moerbeilaan 8
1231 BM Loosdrecht
kantoor@vvao.nl

© 2022 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED