Cultuur

Museumkringen I en II

In de Museumkring krijg je acht keer per jaar de gelegenheid om samen met de andere kringleden een interessante tentoonstelling of een bijzonder museum te  bezoeken. Iedere keer met een rondleider die je op nog meer details wijst dan je al had ontdekt of die je juist de grote lijnen laat zien. De musea zijn te bereiken binnen maximaal een uur, zodat een dagdeel voldoende is. Het seizoen wordt afgesloten met een slotdag.

De Museumkringen I en II stellen samen het programma op. Kring I gaat op vrijdagochtend op pad, kring II op de donderdagmiddag.

Programma september 2022

In het besloten deel van de website meer info over de museumkringen I en II. Klik hier.

Museumkring III

Ook Museumkring III bezoekt acht keer per jaar tentoonstellingen of maakt culturele excursies op de laatste zaterdag van de maand. Ter afsluiting van het seizoen wordt een slotdag georganiseerd naar een cultureel interessante stad of plek in Nederland, waar diverse activiteiten plaats vinden, zoals bv. een bezoek aan een museum, kunstenaarshuis, boottocht, lunch, stadswandeling e.d. Een programmacommissie van drie kringleden houdt zich bezig met het samenstellen van het programma, bestaande uit excursies in de randstad, zoals in Amsterdam, Den Haag, Haarlem, Leiden, Utrecht, Amstelveen of Laren. In de loop van de jaren zijn er heel wat mooie en spraakmakende tentoonstellingen bezocht. Slotdagen zijn er geweest naar o.a. Amersfoort, Den Bosch, Leeuwarden, Delft en Dordrecht. Na een excursie wordt gezamenlijk geluncht in het museumrestaurant of een eetcafé in de buurt.

Museumkring IV

De museumbezoeken van kring IV zijn op dinsdagochtend. Kring IV heeft een programma met een actieradius reikende tot Den Haag en Utrecht. Soms gaan we naar buiten om cultuur te snuiven en bezoeken we een beeldentuin of maken we een stadswandeling. Net als de kringen I, II en III organiseert kring IV 7 excursies per jaar en een slotdag met een attractieve invulling. Ook in deze kring kent een programmacommissie die de excursies voorbereidt. En ook kring IV luncht na afloop van het bezoek samen in het museumcafé of een eetcafé in de buurt van het museum.

Eens in de twee of drie jaar organiseren de vier museumkringen de afsluiting van het seizoen gezamenlijk.

In het besloten deel van de website meer info over museumkring IV. Klik hier.

Toneelkring

De toneelkring bezoekt in het theaterseizoen iedere maand een voorstelling. Een keuze wordt gemaakt uit het programma van Theater De Vest in Alkmaar, waarbij de focus ligt op voorstellingen met een bijzonder of soms experimenteel karakter. Na de publicatie van de gemaakte keuzes ontvangen de leden maandelijks een uitnodiging, waarna de coördinator het benodigde aantal toegangskaarten regelt. Als vóóraf een inleiding op de voorstelling wordt verzorgd, dan bezoeken we die ook. Na afloop bespreken we wat we gezien hebben en hoe wij het ervaren hebben. Een interessante avond samen in het theater!

Programma seizoen 2022-2023

In het besloten deel website meer info over de toneelkring.  Klik hier.


Schrijf je in voor 'The VVAO Post'

Uw e-mail

Contact
VVAO Kantoor 
Moerbeilaan 8
1231 BM Loosdrecht
kantoor@vvao.nl

© 2023 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED