VVAO Groningen

Welkom

Onze leden zijn vrouwen met een HBO- of WO-opleiding die elkaar ontmoeten tijdens allerlei bijeenkomsten, waar ze contacten kunnen leggen in een goede sfeer en nieuwe kennis kunnen opdoen.

Wij zijn onderdeel van de Vereniging van Vrouwen met Hogere Opleiding, om historische redenen VVAO genoemd. Dit netwerk van vrouwen is een actieve organisatie waarin de leden ook op landelijk niveau kunnen deelnemen aan groepen, bijeenkomsten en evenementen.

Kringen

Het bestuur organiseert bijeenkomsten voor alle leden van de afdeling. Voor de agenda van de afdeling klikt u onderaan deze pagina op de blauwe button.

Daarnaast zijn er verschillende kringen, die hun eigen programma opstellen. Meer informatie over de kringen is te vinden onderaan deze pagina over VVAO Groningen.

Contact

Kom vrijblijvend langs als je eerst een keer wilt rondkijken voor je besluit of de VVAO iets voor je is. Je kunt daarvoor contact  opnemen door een mail te versturen naar het afdelingsbestuur.

Bijeenkomsten

Het afdelingsbestuur organiseert regelmatig bijeenkomsten voor de leden, onder andere lezingen, excursies en culturele activiteiten. Enkele voorbeelden:

 • lezing over nucleaire geneeskunde, door een lid van onze afdeling
 • rondleiding door de brouwerij van Hooghoudt, met na afloop een proeverij
 • bezoek aan het Abel Tasman Museum in Lutjegast
 • presentatie van een afdelingslid over het starten van een eigen advocatenkantoor
 • lezing over autisme bij vrouwen

In de coronaperiode heeft het bestuur toch een aantal geslaagde bijeenkomsten weten te organiseren.

O.a. een presentatie van ruimtelijk kunstenaar Maria Koijck over community-art en plastic soep. Ook konden de leden een lezing bijwonen over muziek als therapie.

Onlangs heeft een aantal leden het Voedselbos te Glimmen bezocht. Na een uitgebreide rondleiding door een van de twee enthousiaste vrouwen die het voedselbos hebben ontworpen, stond er een lekkere lunch op de leden te wachten.

Samenwerking met de VNVA

VVAO Groningen en de Afdeling Noord-Nederland van de VNVA (Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen) organiseren regelmatig bijeenkomsten voor de leden van beide verenigingen. In het verleden hebben we onder andere een rondleiding gehad door Vrouwenopvang Het Kopland in de stad Groningen.

Gezamenlijke leeskring

Daarnaast kunnen de leden deelnemen aan een gezamenlijke leeskring: de Combi Leeskring. Als je meer wilt weten over deze kring, kun je onderaan deze pagina op de button Literatuur klikken.

Lustrum

Om de vijf jaar organiseert de afdeling een lustrum. In 2019 bestond VVAO Groningen 85 jaar. Het 17e lustrum hebben we in Noordlaren gevierd.

Publicist en historicus Els Kloek hield een lezing: 1001 vrouwen, Groningen en de VVAO. Ook was er live muziek en konden de aanwezigen genieten van een stampottenbuffet.

 

Locatie

De lezingen en presentaties worden gehouden in een ruime zaal in of nabij de stad Groningen.

Als een bijeenkomst buiten de stad Groningen plaatsvindt, is de locatie meestal met het openbaar vervoer te bereiken of kun je eventueel met een ander lid meerijden.

Het is vaak mogelijk om voor of na de activiteit samen iets te eten en/of te drinken op de locatie waar de bijeenkomst wordt gehouden.

Agenda

 •   jaarvergadering
 •   bijeenkomsten
 •   zomerbijeenkomst
 •   bijeenkomsten
 •   winterbijeenkomst

De actuele agenda van de VVAO vind je onder AGENDA in de menubalk bovenaan deze pagina. Je kunt kiezen tussen landelijk en afdeling.

Of klik onderaan deze pagina op de button Agenda van afdeling Groningen.

Nieuwsbrief

De leden van VVAO Groningen worden regelmatig per e-mail op de hoogte gehouden van de plannen van het bestuur. De nieuwsbrief bevat de agenda, informatie over komende bijeenkomsten, verslagen van gehouden bijeenkomsten en overige informatie over de VVAO.

Video

De volgende video geeft een impressie van de activiteiten van de VVAO-afdeling Groningen. De video staat op YouTube.

Er staat ook een animatiefilmpje van de VVAO op YouTube. Klik daarvoor op deze link naar het filmpje.

Kringen: kleine netwerken

Je kunt je ook aansluiten bij diverse kringen. De kringen van de VVAO-afdeling Groningen zijn kleine netwerken van ongeveer 10 leden, maximaal ca. 15 leden. Dit aantal wordt aangehouden omdat de bijeenkomsten van een kring meestal bij een van de leden thuis plaatsvinden.

Er zijn ook kringen waarvan de leden elkaar gewoonlijk op andere locaties treffen, bv. de Wandelkring en de Culturele Kring.

Het is altijd mogelijk om een nieuwe kring op te richten. Neem dan contact op met het bestuur.

Kringen van VVAO Groningen

De kringen zijn als volgt onderverdeeld:

 • Buiten - Wandelkring
 • Carrière - Vrouw & Werk
 • Cultuur - Culturele Kring, Filmkring, Verticale Kring I en Verticale Kring II
 • Literatuur - Combi Leeskring en Franse Kring
 • Netwerken - International Circle
 • Studie - JAPIE

Klik voor meer informatie over de kringen op de buttons onderaan deze pagina.

Informatie en contact

Meer weten over de VVAO-afdeling Groningen? Klik dan op een van de volgende buttons of neem contact op via groningen@vvao.nl.

Kringen


Schrijf je in voor 'The VVAO Post'

Uw e-mail

Contact
VVAO Kantoor 
Moerbeilaan 8
1231 BM Loosdrecht
kantoor@vvao.nl

© 2023 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED