Ondernemend, betrokken, nieuwsgierig en hoger opgeleid. Ook VVAO-dna?

VVAO-Blokjes-3884

De VVAO is een internationaal kennisnetwerk van hoger opgeleide vrouwen, gericht op positieverbetering en een leven lang empowerment. De VVAO inspireert, opent deuren, professioneel en persoonlijk en zet zich in voor inclusiviteit, gelijkwaardigheid en verbinding.

Ondernemend, betrokken, nieuwsgierig en hoger opgeleid. Ook VVAO-dna?

De VVAO is een internationaal kennisnetwerk van hoger opgeleide vrouwen, gericht op positieverbetering en een leven lang empowerment. De VVAO inspireert, opent deuren, professioneel en persoonlijk en zet zich in voor inclusiviteit, gelijkwaardigheid en verbinding.

Literatuur

Literatuurkring

Contactpersoon: Madelon van Luijk, delft@vvao.nl

De titels van de boeken die we lezen worden aangedragen door de leden van onze kring. We gaan niet alleen op recensies af; degene die het boek voordraagt heeft het boek gelezen en heeft bedacht dat we er in onze groep goed over kunnen praten.

Onze literatuurgroep telt momenteel 9 leden. We komen ongeveer eens per maand bij één van de leden bij elkaar om het boek te bespreken. We stellen de data gezamenlijk vast in de groep, zodat een ieder zo vaak mogelijk aanwezig kan zijn en ook voldoende tijd heeft gehad om het boek te lezen. De discussie verloopt altijd geanimeerd en de sfeer is gezellig.

Eén keer per jaar stelt één van de leden  haar huis open voor een bioscoopfilm – zij heeft  professionele audiovisuele apparatuur. Er wordt meestal een film gekozen naar aanleiding van een eerder gelezen boek.

Incidenteel organiseren we een uitstapje met de groep: zo zijn we een paar jaar geleden naar de marathonvoorstelling Borgen geweest en hebben we dit jaar de theatervoorstelling Revolutionary Road  bezocht; het boek van Richard Yates, waarop de voorstelling is gebaseerd, hebben we enkele jaren geleden gelezen.

De dit jaar gelezen boeken zijn: 

Foon van Marente de Moor 
Pastorale van Stephan Enter 
The man in the Red Coat of De man in de rode mantel van Julian Barnes 
Zwarte schuur van Oek de Jong 
Het achtste leven van Nino Haratischwili 

Non fictiekring

Contactpersoon: delft@VVAO.nl

Deze kring is in het leven geroepen voor vrouwen die zich graag met pittige onderwerpen uit geschiedenis, politiek en wetenschap bezighouden. De leden bepalen wat zij willen lezen en hoe zij het boek willen bespreken. De daaruit resulterende discussies eindigen vaak in filosofische overpeinzingen en leiden onherroepelijk tot nog meer leesplezier!

Voor meer informatie of een vrijblijvende kennismaking met deze kring, graag mailen naar delft@vvao.nl 

Middagkring

Contactpersoon: delft@vvao.nl

De middagkring komt om de zes weken ’s middags bij elkaar van 14.00 tot 16.00 uur, meestal op dinsdagmiddag. 

Om de beurt verzorgt iemand van de kring een inleiding, waarbij ieders ervaring en inbreng goed van pas komt. Soms gebeurt dit op speelse wijze, onder andere door het werken met tekenen en kleuren.

Het zijn altijd boeiende en inspirerende middagen, waarbij we goed naar elkaar luisteren en veel van elkaar opsteken!

De onderwerpen die aan de orde komen zijn zo divers als de leden die meedoen. Belangstelling voor de middagkring? Meer informatie nodig? Mail naar delft@vvao.nl.

De Poëziekring

Kun je genieten van taal, van woordkeus, klank, ritme, sfeer van woorden ?

Juist poëzie geeft je met deze middelen een eigen, vaak verrassende kijk op de werkelijkheid.  

De VVAO-poëziekring komt zo’n 8-10 keer per jaar bijeen, aan de hand van het werk van een dichter of van een thema - dat van alles kan zijn, van ‘schaap’ tot ‘hartzeer’ of 'migratie'.  

Alle deelnemers hebben een gedicht gekozen rondom het gekozen thema. 

Ook hier genieten we ‘dichterlijke vrijheid’: de associatiemogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt. Poëzie uit het buitenland wordt extra gewaardeerd. 

Elkeen leest haar gekozen gedicht voor, waarna de anderen kunnen reageren. 

Zo komen we met ons allen tot inspirerende gesprekken. 

Als je belangstelling hebt, neem dan contact op Kristien Jansen via delft@vvao.nl


Schrijf je in voor 'The VVAO Post'

Uw e-mail

Snel naar
Home
Over VVAO
Afdelingen
Agenda
Nieuws
Privacystatement
Cookie statement

Contact
VVAO Kantoor 
Herengracht 237a
1016 BH Amsterdam
kantoor@vvao.nl

© 2021 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED