Literatuur

Literatuurkring

Contactpersoon: Jacqueline Santen - Reestman

De literatuurkring bestaat sinds 1991. Aanvankelijk lazen we uitsluitend Nederlandse boeken, vaak recentelijk uitgegeven. Maar gaandeweg zijn we daarin wat soepeler geworden. Ook “gouden ouden” kwamen aan bod, en de laatste jaren ook wel (vertaalde) buitenlandse boeken. De lijst titels die we hebben gelezen begint indrukwekkend te worden: het aantal loopt tegen de 180.

Op maandagavonden komen we bij elkaar, waarbij telkens één van ons gastvrouw is. De frequentie is meestal eens in de vijf weken, waarbij we rekening houden met vakanties en bijzondere data in het jaar, en altijd in onderling overleg.

Degene die het boek van de avond heeft gekozen – soms na een suggestie van de groep - probeert zoveel mogelijk achtergrondinformatie op te zoeken over de auteur, en allen leveren een bijdrage aan de bespreking. De bedoeling is dus dat we vragen, inzichten, vergelijkingen met andere boeken, of wat er maar aan de orde kan komen, van te voren bedenken.

Contactinformatie

Contactpersoon:  Jacqueline Santen-Reestman
E-mail: jacqueline@santenonline.nl
Telefoon: 06 - 487 514 68

Literaire leeskring

Contactpersoon: Anne 't Hart

Voor wie van lezen houdt. Ongeveer een keer per 5 weken komen we bij elkaar, in de zomer hebben we een pauze. We kiezen in overleg een boek. Voornamelijk uit de Nederlandstalige literatuur na de 2e WO, maar af en toe een klassieker of een vertaald werk is ook mogelijk. Samen bespreken we het boek, afhankelijk van de afspraak is dit voorbereid door een lid van de kring of heeft elk lid een bepaald onderdeel voorbereid. Ook als je een keer een boek niet hebt gelezen of nog niet uit hebt kan de kringbijeenkomst heel waardevol zijn en kun je toch deelnemen. Doel van de bespreking is: meer uit een boek halen door gezamenlijke bespreking en de eigen inbreng en kennis van de kringleden. Een keertje komen kijken of het je bevalt is altijd mogelijk.

Contact informatie

Contactpersoon:  Anne 't Hart
E-mail: annethartromeijn@gmail.com
Telefoon: 071 515 0301
06 4120 4684


Schrijf je in voor 'The VVAO Post'

Uw e-mail

Contact
VVAO Kantoor 
Moerbeilaan 8
1231 BM Loosdrecht
kantoor@vvao.nl

© 2023 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED