Ondernemend, betrokken, nieuwsgierig en hoger opgeleid. Ook VVAO-dna?

VVAO-Blokjes-3884

De VVAO is een internationaal kennisnetwerk van hoger opgeleide vrouwen, gericht op positieverbetering en een leven lang empowerment. De VVAO inspireert, opent deuren, professioneel en persoonlijk en zet zich in voor inclusiviteit, gelijkwaardigheid en verbinding.

Ondernemend, betrokken, nieuwsgierig en hoger opgeleid. Ook VVAO-dna?

De VVAO is een internationaal kennisnetwerk van hoger opgeleide vrouwen, gericht op positieverbetering en een leven lang empowerment. De VVAO inspireert, opent deuren, professioneel en persoonlijk en zet zich in voor inclusiviteit, gelijkwaardigheid en verbinding.

Literatuur

Engelse kring 
Contactpersoon: Ada van Waning, vanwaninga@gmail.com (010 452 5155)
De Engelse kring komt 1x per maand bijeen op de tweede maandag van de maand van 14.00 uur tot 16.30 uur. Wij lezen Engelstalige toneelstukken. Nieuwe leden zijn van harte welkom.
 

 

Duitse Kring (Kaffeeklatsch)

Contactpersoon: Liesbeth Jansen, galanjansen@planet.nl (06 8141 9437)
De Duitse kring houdt zich bezig met onderwerpen van de Duitse cultuur in brede zin. Wij komen bijeen op de laatste maandagmiddag van de oneven maand. Wij spreken Duits.
In februari vierden wij het tweede lustrum met een bezoek aan het Depot. Daar kregen we een inleiding van de voormalig hoofdconservator Prenten en Tekeningen van BvB over de ‘Koenigscollectie’. We mochten een tiental tekeningen uit die collectie van nabij bekijken. Een gebeurtenis! 28 maart hield Liesbeth Jansen een inleiding over de briefwisseling tussen Ingeborg Bachmann en Paul Célan. Zij nam tijdens die bijeenkomst het kringleidsterschap over. 
De inhoud van de bijeenkomst in mei staat nog niet vast. In juli gaat onze zomeruitstap naar Leiden. In september bespreken we het toneelstuk ‘Reigen’ van Arthur Schnitzler. In oktober vindt het DACH-Treffen plaats in Wenen. 

Engelse kring 
Contactpersoon: Ada van Waning vanwaninga@gmail.com (010 452 5155)
De Engelse kring komt 1x per maand bijeen op de tweede maandag van de maand van 14.00 uur tot 16.30 uur. Wij lezen Engelstalige toneelstukken.
Nieuwe leden zijn van harte welkom.

Franse leeskring
Contactpersoon: Nettie van Nieuwenhuizen-ten Cate,  j.nieuwenhuizentencate@upcmail.nl
(010 452 1742)
De Franse Leeskring zal pas rond half april weer bijeenkomen. Eerder lukt het niet omdat enkele leden buitenlands zijn. Het boek dat wij nu thuis lezen, zal in april vervolgd worden.

 

Nederlandse Leeskring 
Contactpersoon: Marja Hené, hene@planet.nl (010 414 6595)
De bijeenkomsten t/m juni zullen plaatsvinden op woensdagavond 20 april, 25 mei en 29 juni.

Leeswijzer
Contactpersoon: Marianne Klever marianneklever@casema.nl
De kring “Leeswijzer” komt ongeveer eens in de 6 weken bijeen. We lezen vertaalde buitenlandse literatuur. Er is plaats voor nieuwe leden. Dit zijn de volgende bijeenkomsten:
Op 13 april bespreekt Johanna “De belofte” van Damon Galgut .Letje is de gastvrouw, Burg. Van Walsumweg 320, Rotterdam. Tel. 010-4660871.Tijd: 14.00 uur.  
Op 11 mei bespreekt Margriet “Klara en de zon” van Kazuo Ishiguro. Nel is de gastvrouw, Kapp.v.d. Coppellolaan 16 Schiedam. Tel. 010-4704811. Tijd: 14.00 uur.
Op 7 Juli hebben we een lunch bij Marianne, Cycladen 35, Capelle a.d. IJssel. Tel. 010-4511544. We bespreken dan de te lezen boeken voor het nieuwe seizoen. Tevens stellen we de data vast. Tijd: 11.30 uur.

I

 

 

 

 

 

 


Schrijf je in voor 'The VVAO Post'

Uw e-mail

Snel naar
Home
Over VVAO
Afdelingen
Agenda
Nieuws
Privacystatement
Cookie statement

Contact
VVAO Kantoor 
Herengracht 237a
1016 BH Amsterdam
kantoor@vvao.nl

© 2022 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED