Women Economic Forum 2023

Het VVAO Emancipatie Dashboard 2023 werd op 19 november gelanceerd op het Women Economic Forum in Arnhem.

VVAO voorzitter Sophie Witteveen liet aan de hand van cijfers - van o.a. het CBS - zien dat volledige gendergelijkheid nog niet is bereikt.

Het dashboard bestaat uit een beoordeling van de status van vrouwen met betrekking tot: Opleiding, Arbeidsparticipatie, Financiele onafhankelijkheid, Loonkloof, Carrrierekansen en Vertegenwoordiging.

Welke belemmeringen zijn er nog? Tijdens het forum van 2023 werden factoren die van invloed zijn op de arbeidsparticipatie van vrouwen besproken. Daarbij ging het om maatschappelijke opvattingen, fiscale beperkingen, verdeling van zorgtaken en inzet van bedrijven. De volgende spreeksters hebben op dit forum gesproken: Sophie Witteveen (cijfers), Liesbeth Staats (culturele inzichten), Prof. Sigrid Hemels (fiscale inzichten) en Wieteke Graven (praktische aanpak). Alle spreeksters gaven inzichten in de oorzaken van genderongelijkheid en wat er aan gedaan kan worden. Wieteke Graven gaf aan dat systeemveranderingen nuttig zijn, maar nu ook genoeg praktische opties zijn om zaken te verbeteren. Zij helpt bedrijven om voorwaarden te scheppen om het voor vrouwen aantrekkelijker te maken om meer uren te werken. Tijdens het forum werden Liesbeth Staats, Sophie Witteveen en een aantal VVAO-leden geinterviewd door de EO over dit thema.

Foto: Spreekster Liesbeth Staats op het WEF 2023

Vind hier het Persberlcht van deze bijeenkomst.

Emancipatie Dashboard 2023.

 

 

Contact
VVAO Kantoor 
Moerbeilaan 8
1231 BM Loosdrecht
kantoor@vvao.nl

© 2024 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED