Homepage > Internationaal > Women Economic Forum

VVAO Women Economic Forum

Elk jaar organiseert de VVAO in November het Women Economic Forum waarin de arbeidsparticipatie, inkomen en financiële zelfstandigheid, carrièrekansen en maatschappelijke invloed van vrouwen centraal staat. Vast onderdeel van dit forum is de presentatie van het "VVAO Emancipatie Dashboard”.
Dit “VVAO Emancipatie Dashboard” laat een overzicht zien van de verschillen tussen vrouwen en mannen met een HBO- of WO-opleiding qua arbeidsparticipatie, inkomen en financiële zelfstandigheid, carrièrekansen en maatschappelijke invloed. 

Sophie Witteveen stelt “Onze voorgangers in de VVAO, waaronder Aletta Jacobs en Marga Klompé, hebben gestreden voor gelijke rechten voor vrouwen. Mede dankzij de inspanningen van de VVAO-oprichters een eeuw geleden zijn er nu meer meisjes dan jongens die kunnen studeren. En ze behalen hun bul sneller en vaker dan hun mannelijke studiegenoten. Die winst moet echter nog vertaald worden naar maatschappelijke en carrièrekansen. De VVAO streeft naar empowerment van vrouwen in alle fasen van hun leven, zowel in hun werk als in hun privéleven.

Gekoppeld aan de presentatie van het dasbboard, wordt er een evenement georganiseerd waarin een bepaald thema gerelateerd aan het dashboard verder wordt uitgediept of waarin workshops gevolgd kunnen worden.

Het "Emancipatie Dashboard" en de verslagen van de activiteiten van het VVAO Women Economic Forum van alle jaren, kun je vinden onder de tab Activiteiten.

Contact
VVAO Kantoor 
Moerbeilaan 8
1231 BM Loosdrecht
kantoor@vvao.nl

© 2024 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED