Internationale Vrouwendag-thema 2020 is ‘Vrijheid’. Niet verbazend, omdat we dit jaar vieren 75 jaar vrij van een bezetter te zijn. Is het meteen tijd voor een knalfeest op gebied van vrouwenvrijheid? Nou, zo blijkt het niet helemaal te zitten. Maar het goede nieuws is: klimmen kun je leren! Hoe? Dat hoor, zie én beleef je op het VVAO 8 maart festijn in Zwolle.

Vrouwenvrijheid, veel delen van de wereld zijn er minder of nog nauwelijks mee op weg, en al is er al veel bereikt, ook Nederland heeft nog veel te verbeteren. Op gebied van gelijke beloning, geweld tegen vrouwen en beeldvorming bijvoorbeeld. Zetten we daar onze schouders onder of laten we het zitten en wordt het kwijnen? Vrouwenvrijheid staat centraal op het inspirerende en kleurrijke VVAO evenement in Zwolle en 'Klimmen kun je leren', is er de opgetogen boodschap van! Er valt veel te ontdekken én te vieren met muziek, inzichten van onderzoeksters, drankjes en hapjes.... en meer!

Neven-programma
Zwolle is de stad van de 'Blauwvingers'. Niet om de winters maar vanwege een stokoude legende. Dat en nog veel meer valt er te ontdekken in veelzijdig Zwolle via het neven-programma dat aan het 8 maart evenement voorafgaat. Daarvoor reis je vast iets eerder af naar deze gezellige Hanzestad.
10:30 uur start een speciaal voor de VVAO georganiseerde stadswandeling. Info hierover volgt.
Verder is Zwols kroonjuweel, museum de Fundatie een onweerstaanbare attractie, net als de vele leuke winkeltjes en eetcafeetjes in de compacte binnenstad. Bezoek deze op eigen gelegenheid, er is voldoende tijd om te lunchen.


Boeiende sprekers
Zwolle heeft samen met VVAO afdelingen Lelystad en Deventer, een boeiend programma in elkaar gezet met als charismatische keynote spreker niemand minder dan Joan Nunnely.
Joan adviseert organisaties, ondersteunt bij strategische personeelsplanning, dynamische leiderschap programma’s en talentontwikkeling en gaat kennis en ervaring met ons delen. Belangrijk voor dit vrouwen-event is dat ze onderzoekt wat een organisatie beweegt en bekijkt hoe de structuur en cultuur kunnen bijdragen aan het bereiken van de volgende stap naar kansengelijkheid. Een gebied waarin vrouwen in Nederland nog ferme stappen moeten zetten.
Als lid van het Landelijk Bestuur van D66 zet Joan zich in om talenten te ontwikkelen en zo bij te dragen aan een succesvol, tolerant en inclusief Nederland.

Posters en Panel
Dat vrijheid niet voor iedereen vanzelfsprekend is, blijkt uit de bijzondere verhalen van drie andere spreeksters uit Afghanistan, Irak en Nederland. Veerkrachtige, heel verschillende vrouwen die uit hun kansarme situatie wisten te klimmen en die ons daar veel over kunnen leren.
De middag wordt geopend door Zwolse wethouder Monique Schuttenbeld. Met energietransitie en cultuur in de portefeuille zet zij zich in voor het culturele klimaat van Zwolle en het verkleinen van de kloof tussen arm en rijk.

 
Na de pauze krijgt ieder kans haar woordje te doen in een dynamisch opgezette paneldiscussie met de sprekers, die wordt geleid door onze even bezielende als deskundige dagvoorzitter, VVAO-ster Praxedis Bouwman.
Ga in de pauze met een lekker drankje in de hand langs bij de onderzoeksters uit verschillende onderzoeksgebieden, die hun bevindingen presenteren op poster.

Jammer hè, dat we nog tot 8 maart moeten wachten!!!

Programma:

13.00-13.30 inloop

13.30-13.37 opening voorzitter VVAO Zwolle en wethouder Monique Schuttenbeld

13.37-13.47 inleiding Astrid van Heumen, VVAO

13.47-14.00 opening dagvoorzitter Praxedis Bouwman

14.00-15.30 spreker Susan Shaker, Irak, ouderengeneeskunde Universiteit Leiden; interview Nargez Jafari, Afghanistan; spreker Rachel Haan: Klimmen kun je leren; keynote spreker Joan Nunnely

15.30-16.15 pauze met postersessies, diverse onderzoeksters

16.15-17.15 panel discussie o.l.v. Dagvoorzitter Praxedis Bouwman

17-15-18.00 rijkelijk aangeklede borrel, muziek en gezellig napraten

 

Opgeven kan via deze link.