Ondernemend, betrokken, nieuwsgierig en hoger opgeleid. Ook VVAO-dna?

VVAO-Blokjes-3884

De VVAO is een internationaal kennisnetwerk van hoger opgeleide vrouwen, gericht op positieverbetering en een leven lang empowerment. De VVAO inspireert, opent deuren, professioneel en persoonlijk en zet zich in voor inclusiviteit, gelijkwaardigheid en verbinding.

Ondernemend, betrokken, nieuwsgierig en hoger opgeleid. Ook VVAO-dna?

De VVAO is een internationaal kennisnetwerk van hoger opgeleide vrouwen, gericht op positieverbetering en een leven lang empowerment. De VVAO inspireert, opent deuren, professioneel en persoonlijk en zet zich in voor inclusiviteit, gelijkwaardigheid en verbinding.

Welkom bij afdeling Amersfoort

‘When women support each other, incredible things happen,’ aldus de Amerikaanse schrijver Josh Kidney.

Deze uitspraak geeft goed weer waar het vrouwennetwerk van de VVAO Amersfoort voor staat: elkaar inspireren, leuke dingen delen, op een ontspannen manier netwerken en vooral ook elkaar iets gunnen. Niet alleen de successen delen, maar elkaar ook steunen als het minder gaat.

Ongeveer 90 vrouwen met een academische of hbo-opleiding zijn lid van VVAO-afdeling Amersfoort. Onze leden variëren van ZZP-ers, werkenden in loondienst voor bedrijven of overheid, niet werkenden en gepensioneerden. Door de verticale ledenopbouw hebben we veel kennis en ervaring in huis op allerlei gebied, waardoor jongeren van ouderen kunnen leren, maar ook andersom.

Je kunt bij ons inspirerende vrouwen ontmoeten met totaal verschillende opleidingen,leeftijden, culturele en sociale achtergronden. Onze leden komen uit Amersfoort en omliggende gemeenten, waaronder Zeist, Soest, Maarn, Doorn, Nijkerk, Bunschoten en Ermelo.

We organiseren interessante lezingen, excursies, Zoom-avonden en netwerk- en kringbijeenkomsten. Amersfoort heeft bestaande kringen op het gebied van loopbaan, uitgaan, wandelen, kunst, cultuur, koken, literatuur, fotografie, beleggen, bridgen, restaurants bezoeken, golfen en is bezig nieuwe kringen op te richten op het gebied van fietsen, watersport, cabrio-rijden, tuinieren. Leden kunnen deelnemen aan verschillende kringen en we stimuleren dat ook. Hoe meer je openstaat voor anderen en hoe meer je bereid bent je eigen kennis te delen, des te meer krijg je terug van de VVAO.

Afdeling Amersfoort wil groeien en zal daar komend jaar actief in investeren. Alle vrouwen met een academische of hbo-opleiding zijn van harte welkom bij onze afdeling. Wil je nieuwe contacten opdoen, actieve vrouwen ontmoeten, sociaal of zakelijk netwerken, kennis delen of je bij een kring aansluiten? Aarzel dan niet en stuur een mail naar amersfoort@vvao.nl om vrijblijvend een activiteit bij te wonen.
Eén van onze bestuursleden neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Informatie over wie wat doet binnen de afdeling kun je vinden onder het tabblad Wie doet wat. Via amersfoort@vvao.nl kun je contact opnemen met het afdelingsbestuur. Leden hebben toegang tot de afgeschermde pagina's en/of afgeschermde delen van pagina's. Als je je gebruikersnaam of wachtwoord niet meer weet, stuur dan een mailtje naar support@vvao.nl 

Agenda Afdeling Amersfoort

Agenda Afdeling Amersfoort

 

Maandag 19 juli 18.30 uur Kring Loop! wandelt deze  kunst wandeling: land-art-stille-omgang-eemklooster. Aanmelden via de wandelkring of via amersfoort@vvao.nl Deze wandeling is vanwege de hitte uitgesteld. Een nieuwe datum volgt zsm.

Donderdag 11 augustus 12.30 uur Restaurantkring luncht bij Stazione Pazzo, De Beaufortlaan 1 Soestduinen.

Vrijdag 12 augustus 10.30- 13.30 uur: Fotografiekring bezoekt  Hortus Botanicus Utrecht

Zaterdag 13 augustus 12.00 uur: Kring Loop! en Uitgaanskring bezoeken expositie Voorlopers op Paleis Soestdijk Als je lid bent van de ANWB kun je via de ANWB site met korting tickets bestellen. Ook inwoners van Soest en Baarn kunnen voor € 3,50 korting in aanmerking komen met kortingscode: voorloperssoestbaarn. Meer info en tickets bestellen: https://www.paleissoestdijk.nl/activiteiten/voorlopers/ 

Na het bezoek aan de paleistuin, gaan we naar de nabij gelegen PLUKTUIN waar ons VVAO-lid Gerda Spruit ons zal rondleiden. Aanmelden via de app groep van de Uitgaanskring of de kring Loop!  Introducees en leden van andere afdelingen zijn ook welkom en kunnen zich aanmelden via amersfoort@vvao.nl

Zondag 21 augustus 2022:  Zomeruitje vanaf 10.30 uur. We starten met een bezoek aan Musiom Amersfoort inclusief koffie en inleiding, om 12.30 uur maken we vervolgens een wandeling naar Krommestraat waar we gezamenlijk per boot de Kunstvaarroute gaan bezichtigen, inclusief toelichting op de kunstwerken. Tijdens de vaartocht krijgen we een hapje en een drankje. Rond 14.00 uur is de afsluiting. Voor leden van afdeling Amersfoort gratis, leden van andere afdelingen is de eigen bijdrage 15 euro. Aanmelden: amersfoort@vvao.nl

Woensdag 31augustus 20.00 uur: Leeskring Slotdames Zeist bespreekt: "Soms sneeuwt het in april" van Janneke Siebelink en "Noodweer" van Marijke Schermer."

Dinsdag 6 september: 10.30-15.00 uur Museumkring bezoekt Tropenmuseum Amsterdam. Aanmelden via de appgroep van de museumkring of via amersfoort@vvao.nl

Woensdag 21 september 20.30 uur:  Leeskring Boek & Kunst leest "Het huis aan de gouden bocht".

Donderdag 22 september 19.00-21.30 uur: Loopbaancoaching Amsterdam

De VVAO afdeling Amsterdam organiseert komend najaar weer een loopbaangroep. Gedurende 4 fysieke bijeenkomsten zullen we de loopbaan van de deelneemsters onder de loep nemen. De cursus is geschikt voor zowel werkenden als mensen die weer willen gaan werken, in alle fases van de carrière.

De loopbaangroep vindt plaats aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en wel op de volgende donderdagen van 19:00 - 21:30:

22 september, 6 oktober, 27 oktober, 17 november

De kosten zijn: Leden VVAO: 70 euro p.p.  Niet-leden 100 euro p.p.
Als je als lid een introducee meebrengt, krijg je korting: de kosten voor zowel het lid als de introducee zijn dan 50 euro p.p.

Aanmelden: uiterlijk 14 september 2022, inschrijven kan via deze link: Aanmelden Loopbaancoaching. Voor vragen kun je contact opnemen met ons via:  vvao.amsterdam@gmail.com

Vrijdag 23 september 11-17 uur: Kring Slotdames gaat naar Amsterdam voor rondvaart met gids die vertelt over Amsterdam in de 17e eeuw, daarna lunch in Dignita Hoftuin,vervolgens bezoek Rembrandthuis en we sluiten af met bezoek aan eregalerij Rijksmuseum. 

Dinsdag 27 septemberLezing van Felicia Dekkers.
Zij is neerlandica en theologe en houdt zich bezig met communicatie aan de hand van beeldmateriaal, literatuur en film.
Nadere informatie volgt.

Zondag 16 oktober 14-16 uur:  Pubquiz bij café Luik Vathorst inclusief hapje en drankje. Stel zelf je team van maximaal vier dames samen of laat je verrassen en leer nieuwe mensen kennen door je te laten indelen in een team met andere VVAO leden van verschillende leeftijden. Voor leden van VVAO Amersfoort gratis, voor leden van andere afdelingen wordt een eigen bijdrage van € 15 euro gevraagd. 

Woensdag 23 november: Lezing van Willy Heuveling.
Willy Heuveling is voorzitter van de Cliëntenraad van het Meander Medisch Centrum. In haar lezing
gaat zij in op het hoe, wat, voor en door wie van zo'n cliëntenraad.
Nadere informatie volgt.

Zondag 27 november 2022 20.15 uur Uitgaanskring gaat naar Nederlands Danstheater voorstelling Moderne dans

3 februari 2023 Uitgaanskring gaat naar Huisvrouwen bestaan niet in theater De Flint.

19 februari 2023 Uitgaanskring gaat naar The African Mamas in theater De Flint.

21 april 2023 Uitgaanskring gaat naar Yentl en De Boer in theater De Flint

 

 

 

 

Hoe word je succesvol als gezin?

'Geen enkele moeder is gelukkiger dan haar ongelukkigste kind.' Deze quote komt uit het boek: 'De 7 eigenschappen van een succesvol gezin' van Stephen Covey. In het kader van Moederdag sprak Ivonne Schouten-Hoek erover met Roelof Meijer in de uitzending van radio Golfbreker Actueel van zaterdag 7 mei 2022. Wil jij weten hoe je jouw eigen succesvolle gezin creëert? Of problemen oplost? Beluister het interview via deze link:https://overliefdegesproken.nl/in-de-media/

Grigori Potemkin

Een van Poetins grote helden is veldheer Grigori Potemkin. Hij veroverde in 1783 de Krim en leidde de Russische uitbreiding in Oekraïne en het Zwarte Zeegebied. Historica Mirjam Janssen schreef een artikel over hem in het Historisch Nieuwsblad. Via deze link kun je het artikel lezen: Grigori Potemkin

Ons VVAO-lid Clara van Es-de Boer (88) met kleindochter Elenoor van Es (24) in het NRC 06-11-2021

Drie grootmoeders over de tijd dat zij aan de universiteit studeerden.

Milieu ontwikkelingen sinds de jaren 70

Zaterdag 18 december was Mirjam Janssen te gast bij Radio de Golfbreker Actueel. Mirjam sprak over journalist Siets Leeflang en zijn project "De kleine aarde", over ontwikkelingen sinds de jaren 70 over hoe we beter met het milieu om gaan. Haar interview begint op 13 minuten na het begin van de uitzending en is te beluisteren via deze link: Mirjam Janssen over milieu ontwikkelingen sinds het project "De kleine aarde" van Siets Leeflang.

Kringen


Schrijf je in voor 'The VVAO Post'

Uw e-mail

Contact
VVAO Kantoor 
Moerbeilaan 8
1231 BM Loosdrecht
kantoor@vvao.nl

© 2022 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED