Homepage > VVAO Internationale Vrouwendag Rosmalen succesvol

VVAO Internationale Vrouwendag Rosmalen succesvol

De VVAO organiseerde, zoals altijd ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag, een landelijk open toegankelijk evenement.
In 2024 vond deze bijeenkomst plaats op 3 Maart in Perron 3 nabij het station van Rosmalen.

Dit bijzondere evenement wordt gefaciliteerd door de bekende empowerment trainer Floor Molkenboer die werkt voor het gerenommeerde opleidingsinstituut “de Baak”.

Floor Molkenboer heeft een holistische kijk op leiderschap. Ze noemt het de The female dance of life”. Bezoek haar website voor meer informatie.

Het thema was: vrouwelijk leiderschap en het doorgeven van patronen tussen generaties.
In een carrousel van drie workshops gingen we systemisch werken. Familieopstellingen, reflectievragen en aandacht voor hoe je je voelt in verschillende rollen die aan een vrouw worden toegeschreven komen aan de orde.

Op een interactieve holistische manier gingen we het met verschillende generaties vrouwen hebben over de rolpatronen en beelden van hoe een vrouw moet zijn, de inzichten die je hebt verworven in je eigen leven en wat je daarvan meegeeft aan de volgende generatie vrouwen. 

Als jij denkt aan jouw moeder en/of grootmoeder, wat is dan een belangrijke boodschap die zij je hebben meegegeven over vrouw zijn?

  • Je moet je best doen? Hard werken is belangrijk?
  • Brave meisjes, Nette meisjes? Mooi zijn?
  • Hoe dachten zij over onafhankelijkheid, eigen stem, eigen keuzes?
  • Dienend zijn, zorgzaam? Je mag pas gaan rusten als alle klusjes klaar zijn?
  • Een vrouw heeft ook een plek in het werkende leven?
  • Benut jij je hele potentieel? Onderzoek, exploreer en pas jij toe wat het voor jou is?
  • En welke talenten of kwaliteiten oogst jij die zij jou hebben doorgegeven?

Drie rondes workshops in break-out rooms

Workshop 1 met Maaike Kuijpers

In één break-out room gingen we allemaal een ervaring opdoen met een familie mini-opstelling. Wat wordt er zichtbaar als je anders kijkt naar jouw oorsprong? Wat neem je mee uit die oorsprong, wat wil je misschien als “last” teruggeven, hoe verbind jij je met je (voor)moeders?  Maaike Kuipers is een ervaren familieopsteller en zij begeleid ook organisatie opstellingen.

Workshop 2 met Yvonne Schers

In een andere break-out room gingen de vier verschillende fases van de vrouw langs. De maagd, de moeder, de wilde vrouw en de wijze vrouw. Welke opvattingen zijn aan jou meegegeven door eerdere generaties vrouwen in jouw familie en in de maatschappij? Kunnen we als vrouwen onderling hierin ruimte maken om ons vrij te maken van blokkerende opvattingen? En wat heb je misschien achtergelaten of nog niet volledig geleefd? Hoe kunnen we ons voeden in ons leiderschap via andere vrouwen? Om ons potentieel verder te ontsluiten. Yvonne Schers, is een veelzijdige potentieel ontsluiter en toezichthouder.

Workshop 3 met Natascha Verdurmen

In een derde break-out room gingen we verkennen wat vrouwelijk leiderschap voor jou is. Op een speelse manier gingen we via rake vragen bij jouw kern daarvan komen. Wat spreekt je aan? Hoe draag jij het zelf uit. Onder inspirerende begeleiding van Natascha Verdurmen, Zij is leiderschapscoach voor vrouwen

Plenair afronding vond plaats door Floor. Welk inzicht heb jij opgehaald? Hoe kun je verder voortbouwen op deze thematiek in jouw (regionale) afdeling, individueel voor je eigen ontwikkeling in jouw vrouwelijk leiderschap.

Download hier het artikel in PDF.

Contact
VVAO Kantoor 
Pieter de Hoochlaan 11
2343 CP Oegstgeest
kantoor@vvao.nl

© 2024 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED