Dare to chair – een masterclass over macht en invloed door Mirella Visser

Antropia, Driebergen/Zeist, 15.00 – 16.30 uur

In haar voordracht getiteld “DareToChair” legt Mirella uit waarom vrouwen geen genoegen moeten nemen met een “seat at the table” maar naar de leiderschapspositie moeten streven. Na een inleiding over bronnen van macht en invloed gaan we actief aan de slag met onze eigen ervaringen met macht. Doel van de masterclass is om meer inzicht te krijgen in jouw relatie met macht en er effectiever mee om te gaan. Aan de orde komen communicatie, taalgebruik, vergaderen en voorzitten. In je (mid-late) career heb je veel kennis en ervaring opgedaan die je geschikt maken als voorzitter, maar toch zien we nog steeds weinig vrouwen als voorzitter. Is dat erg, voor de maatschappij, voor onszelf? Wat houdt ons tegen?

Naast een theoretische inleiding over macht, zal Mirella een aantal vragen formuleren die we interactief (in tweetallen naast elkaar) kunnen bespreken en dan plenair terugkoppelen. Hierna volgen een samenvatting en tips. 

Biografie van de spreker

Mirella Visser is oprichter van het Centre for Inclusive Leadership, dat organisaties adviseert op het gebied van inclusief leiderschap. In haar internationale managementcarrière werkte ze in financiën in Europa en Azië (gevestigd in Hong Kong). Zij was lid van de raad van commissarissen van Koninklijke Swets & Zeitlinger van 2006 tot 2011. Zij werd bij koninklijk besluit benoemd tot lid van de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV) van 2011-2019.
Momenteel is ze voorzitter van de raden van toezicht van twee internationale gezondheidsorganisaties (PSI - Europe en KNCV Tuberculosefonds) en lid van het Verantwoordingsorgaan bij Pensioenfonds ING, gekozen door oud-collega’s. Ook is zij lid van de Omgevingsraad Schiphol namens bewonersorganisaties.

Van 2023 tot 2026 is het Centre for Inclusive Leadership consortiumpartner in het HorizonEurope-project RE-WIRING (Realising Girls' and Women's Inclusion, Representation and Empowerment) met 6 universiteiten in Europa en Afrika.

Mirella is auteur van artikelen en boeken over vrouwen en leiderschap, zoals ‘Women on Boards, Moving Mountains’(2007), ‘De Zijderoute naar de Top’ (genomineerd voor Managementboek van het Jaar 2010) en The Female Leadership Paradox (2011). Zij was een van de drie oprichters van het European Professional Women’s Network dat zij tot 2010 als voorzitter leidde (3500 leden). Voor al haar activiteiten ter bevordering van het leiderschap van vrouwen in Europa werd zij in 2007 genomineerd voor 'Europeaan van het jaar'.

De masterclass is open voor alle leden, zowel bestuursleden die aan de ALV in de ochtend deelnemen als voor andere leden.
Geef je wel snel op, anders is de zaal vol!

 

Locatie:
Antropia, Cultuur- en Congrescentrum Landgoed de Reehorst
Hoofdstraat 8 (navigeren naar Stationsweg 15B of Oude Stationsweg 13)
3972 LA Driebergen

Deelname aan de masterclass is gratis.
Alle VVAO leden en introducees welkom. 
Wees er tijdig bij, vol is vol.

Contact
VVAO Kantoor 
Moerbeilaan 8
1231 BM Loosdrecht
kantoor@vvao.nl

© 2023 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED