Homepage > Verslag van de 2e landelijke Best Practice Zoombijeenkomst

Verslag van de 2e landelijke Best Practice Zoombijeenkomst


In 2023 worden er meerdere Zoom-bijeenkomsten gehouden, die beurtelings door de afdelingen georganiseerd worden. Op deze avonden kunnen (bestuurs-)leden elkaar inspireren met geslaagde voorbeelden van activiteiten en vormen van ledenwerving.

De afdeling Arnhem was aan de beurt op 20 april jl. Deze avond stond onder leiding van Angela Klunder. Het modereren werd verzorgd door Maïta van der Mark met assistentie van Ellie Roor. Er was een mooie opkomst van ruim 30 deelnemers.

Angela heeft er een inspirerende presentatie verzorgd: een heldere Powerpoint presentatie met daarbij een enthousiast verhaal over hoe we de afgelopen tijd toch een mooi aanbod geboden hebben, ondanks de tegenslagen in de Coronaperiode.
Daarna volgden vragen en suggesties van de andere aanwezigen. Onze grootste uitdaging is om ook aantrekkelijk te zijn voor de jongere vrouwen. Een aanwezige jonge moeder suggereerde bijvoorbeeld koffie-thema-ochtenden te houden op plekken die ook aantrekkelijk zijn om met kinderen te komen. Iemand anders vertelde van een kring die (ook met kinderen) samen gaat ontbijten bij Ikea. Ook wordt er landelijk nagedacht over speciaal aanbod voor ouderen.

Heb jezelf suggesties om nieuwe leden te trekken, of een behoefte die nu in ons aanbod niet vervuld wordt? Mail je idee naar arnhem@vvao.nl. We hebben ook nog behoefte aan vrouwen die in de activiteitencommissie plaats willen nemen!

De meeste nieuwe leden krijgen we trouwens via de huidige leden en door mond-op-mond reclame.  Neem jij de volgende keer ook een keer iemand mee als introducée? Bijvoorbeeld naar een borrel of een uitje?
Wat ook goed werkt is als onze leden ons aanbod op de sociale media promoten. Wellicht is het een goed idee eens van start te gaan met koffie ochtenden. Laten we elkaar bij een volgende Best Practices op de hoogte houden van het succes hiervan.

 

Contact
VVAO Kantoor 
Moerbeilaan 8
1231 BM Loosdrecht
kantoor@vvao.nl

© 2024 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED