Women Economic Forum - 19 november

Dit symposium heeft inmiddels plaatsgevonden.

Documentatie

Download:

 

Ken jij de financiële valkuilen die typisch zijn voor vrouwen? In dit VVAO symposium word je klaargestoomd om als vrouw je mannetje te staan in geldzaken.

Veel vrouwen vinden pensioenen saai en hebben niet zoveel met geldzaken. Maar met de drie levendige sprekers die we voor jullie in petto hebben wordt het zelfs leuk om je erin te verdiepen! Loonkloof, pensioenkloof, gendergap.... Zijn mannen beter in onderhandelen en beleggen dan vrouwen? Of is het een kwestie van mentaliteit? Op cruciale momenten in je leven moet je als gestudeerde vrouw je de kaas niet van het brood laten eten en opletten, anders komen er ongelukken van!


Voor de derde keer op rij organiseert de VVAO het Women Economic Forum. Het vindt plaats van 13.30-17.00 uur op zaterdag 19 november in het Doubletree Hilton in Amsterdam (nabij CS).


Thema van het VVAO Women Economic Forum 2022 is de economische zelfstandigheid van de vrouw.


PROGRAMMA


13.30- 14.00 Opening door de voorzitter, Sophie Witteveen
Sophie Witteveen, landelijk bestuursvoorzitter van de VVAO, toont het VVAO Emancipatie Dashboard, een monitor van maatschappelijke verschillen tussen hoogopgeleide vrouwen en mannen. Deze is ontwikkeld door de  VVAO denktank Vrouw en Werk.


14.00- 14.45 Key-note speaker Erica Verdegaal ”Vrouwen en geld: wees voorbereid!”
De financiële levensloop van vrouwen telt, tussen kindertijd en ouderdom, talloze valkuilen en risico’s. Inzicht daarin leidt tot minder tegenvallers en meer zelfredzaamheid.

Drs. Ing. Erica Verdegaal is econoom en geldzaken publicist. Ze schrijft en spreekt over alles wat de mens doet met geld en wat geld doet met de mens. Erica werkt mee aan radio- en televisieprogramma’s, kranten, tijdschriften en online media. Ze schreef zestien boeken over geldzaken.

 

14.45- 15.15 Pauze


15.15- 16.00 Fieke van der Lecq “Baas in eigen pensioenbeurs! De genderpensioengap in perspectief.”
In vergelijking met andere landen heeft Nederland een goed pensioenstelsel, maar ook een grote pensioenkloof tussen mannen en vrouwen. Hoe komt dat? Onderzoek laat zien dat diverse factoren een rol spelen en dat er diverse oplossingsrichtingen zijn om de pensioenkloof te verkleinen. Pensioenbewustzijn van vrouwen draagt bij aan de financiële zelfstandigheid op latere leeftijd.

Prof. Dr. Fieke van der Lecq studeerde algemene economie en bedrijfseconomie en is hoogleraar pensioenmarkten aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daarnaast vervult zij talloze commissariaten en rollen als toezichthouder bij diverse pensioenfondsen en andere ondernemingen en was tot 2020 kroonlid bij de SER.  


16.00- 16.45 Marianne de Boer “De pensioenkloof in de praktijk, hoe Aegon Cappital vrouwen in beweging krijgt voor hun pensioen.”
Marianne de Boer, CEO van Aegon Cappital, laat uit data van haar bedrijf zien dat er in de praktijk inderdaad sprake is van een pensioenkloof in verschillende sectoren en wat Aegon Cappital doet om die te verkleinen middels een activatieprogramma. In een Pensioenpubquiz, die gemodereerd wordt door haar collega Annemieke Kwakernaak wordt onze kennis interactief getest.

Marianne de Boer verkreeg haar MBA aan de European University en Nijenrode. Zij werkte daarna bij verschillende financiële instellingen en is sinds 2021 CEO van Aegon Cappital.

 

Na afloop is er tot 18.00 uur gelegenheid tot netwerken en bijpraten onder het genot van een borrel met uitzicht op een verlicht Amsterdam-Centrum.


Kosten
Voor VVAO-leden en introducees geldt een eigen bijdrage van 10 euro voor het Women Economic Forum. Bij onverwacht afzeggen kan dit bedrag niet worden gerestituteerd.

 

Contact
VVAO Kantoor 
Moerbeilaan 8
1231 BM Loosdrecht
kantoor@vvao.nl

© 2024 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED