Workshop ‘Staan en opvallen’ voor Club 33
 


 

Jongere leden van de VVAO van alle afdelingen opgelet! Opiniemaker Julia Wouters komt voor Club 33 een workshop geven in Villa Jongerius te Utrecht op zaterdag 6 november aanstaande van 10.00 - 13.00 uur. Deze workshop is het startschot voor Club 33, waar ambitieuze vrouwen in de startfase en doorstootfase van hun carrière bij elkaar komen om elkaar te leren kennen, van elkaar te leren en je netwerk uit te breiden.
 

Door Klaartje Groot, portefeuillehouder Jongeren
VVAO, Afdeling Amsterdam

 

Julia Wouters schreef De Zijkant van de macht, waarom de politiek te belangrijk is om aan mannen over te laten, een boeiend boek dat voor elke vrouw in een mannenwereld leerzaam en interessant is. Het biedt ook veel praktische handvatten die je direct kunt toepassen op de werkvloer. In haar inspirerende workshop ´Staan en opvallen´ zal ze je die handvatten aanreiken. Hoe kom je uit de verf? Hoe zorg je ervoor dat je gehoord wordt? Julia Wouters laat zien hoe je als vrouw jezelf kunt blijven en toch opvallen. Zij ziet vijf manieren waarop collega’s jouw invloed bewust of onbewust inperken. Julia leert je in een dagdeel hoe je soepel om anderen heen kunt navigeren of geeft je inzicht hoe je dit soort dynamieken in jouw team kunt voorkomen en je eigen doelen kunt realiseren.

Interactief

Julia Wouters geeft deze inspirerende, interactieve workshop, die ze baseerde op haar eigen ervaringen in de media, politiek en als opiniemaker. Ze maakt daarbij gebruik van de kennis en kunde van de Noorse psycholoog Beris Ås. Als eerste vrouwelijke kamerlid en fractievoorzitter in het Noorse parlement herkende die vijf manieren waarop haar collega’s haar invloed bewust of onbewust inperkten. Wanneer iemand deze dominantietechnieken op jou toepast, kan dat je zelfvertrouwen ondermijnen. Bovendien zorgt het ervoor dat je minder effectief bent dan je zou willen. Maar als je ze herkent en weet hoe je ermee om kunt gaan, krijg je meer zelfvertrouwen en ben je effectiever. Door de dominantiestrategieën te herkennen, ze te begrijpen en bovenal te weten wat de counter-strategieën zijn kun jij zelf jouw doelen realiseren en binnen de organisatie diversiteit tot een succes maken.

Julia leert je in een dagdeel hoe je soepel om anderen heen kunt navigeren of geeft je inzicht hoe je dit soort dynamieken in je team kunt voorkomen. De workshop is een feest van herkenning met volop gelegenheid voor inbreng van de deelnemers. Er wordt veel gelachen. Maar bovenal: je kunt er heel praktisch mee aan de slag. Na de workshop voel je je herboren en kansrijker die doelen te behalen waar jij voor staat.

 

-------------------------------

Voor wie: vrouwen in de startfase of doorstootfase van hun carrière

Door wie: Julia Wouters, opiniemaker en auteur van De Zijkant van de macht, waarom

de politiek te belangrijk is om aan mannen over te laten.

Datum: zaterdag 6 november

Tijd: 10.00 - 13.00 uur

Kosten: Leden 18 euro (met Code: LIDVVAO), introducees: 25 euro

(inclusief koffie en lunch)

Aanmelden: zie Eventbrite, via deze link

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-julia-wouters-staan-en-opvallen-workshop-voor-carrierevrouwen-183503853967

-------------------------------

 

*Julia Wouters is auteur van De Zijkant van de macht, waarom de politiek te belangrijk is om aan mannen over te laten.

Contact
VVAO Kantoor 
Moerbeilaan 8
1231 BM Loosdrecht
kantoor@vvao.nl

© 2023 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED