Homepage > Aankomende HB-leden stellen zich voor

Aankomende HB-leden stellen zich voor

Door Pauline Hendriks

VVAO, Afdeling Amersfoort

en

Door Leny Gubbi

VVAO, Afdeling Utrecht

 

 

Het hoofdbestuur van de VVAO heeft de laatste maanden met veel enthousiasme onze vereniging nieuw leven ingeblazen. Mede dankzij deze positieve koersverandering hebben Pauline Hendriks en Leny Gubbi zich gemeld om het hoofdbestuur te komen ondersteunen. Pauline Hendriks heeft zich gemeld voor de portefeuille Marketing/Communicatie en Leny Gubbi gaat de belangen behartigen van onze leden op leeftijd. Zij heeft zich gemeld voor de portefeuille Senioren. In dit artikel stellen beide kandidaten zich aan u voor.

Pauline Hendriks

Vanuit mijn expertise online marketing en e-business wil ik de online marketing en communicatie verzorgen voor de VVAO. Daarom wil ik graag aansluiten bij het landelijk bestuur dat actiegericht vormgeeft aan onze nieuwe missie en ambitie: Hét landelijk netwerk zijn voor de hoger opgeleide vrouw in Nederland.

Mijn achtergrond
Graag stel ik me aan u voor. Mijn naam is Pauline Hendriks en ik woon in Amersfoort met mijn echtgenoot en twee kinderen. Ik combineer mijn bedrijf Paulinnovate met mijn functie als hogeschooldocent voor de HU en HvA. Na mijn master bedrijfswetenschappen heb ik als innovatiemanager bij ABN AMRO aan de wieg gestaan van onder andere Tikkie en Seeds, indertijd het eerste crowdfundingplatform. Tevens heb ik voor ABN AMRO Smartjobs ontwikkeld, een platform voor kennisuitwisseling en competentieontwikkeling binnen de bank.

Mijn motivatie
Sinds 2013 ben ik lid van de VVAO. Voor de afdeling Amersfoort ben ik actief geweest in diverse rollen; als laatste functie bekleedde ik de rol van voorzitter van 2019-2021. Vanuit mijn vakgebied heb ik aan tientallen projecten leidinggegeven aan (online) organisatorische vraagstukken, waaronder marketing en communicatie. Sinds het inslaan van de nieuwe koers van de VVAO ben ik ook betrokken bij het inrichten van de nieuwe website. Een website is nooit af. Het is ook een onderdeel van een (online) marketingstrategie, waarbij gebruiksgemak en vindbaarheid een grote rol spelen.

Uitdaging
De doelstellingen zijn wat mij betreft tweeledig: 1. Het vergroten van de (online) vindbaarheid van de VVAO en 2. Het verhogen van het aantal leden. Toen het bestuur mij benaderde of ik interesse had voor de portefeuille Marketing/Communicatie (m.u.v. de landelijke VVAO Post) hoefde ik niet lang na te denken. Dit is op mijn lijf geschreven. Mijn expertise zet ik graag in voor deze mooie, fijne vereniging, omdat ik vind dat de VVAO nog steeds bestaansrecht heeft en omdat ik het andere vrouwen ook gun om in een fijne, veilige omgeving te kunnen sparren over carrière, vrouwenzaken, het doorbreken van het glazen plafond, het (geen) kansen krijgen, enzovoorts. Ik heb dat in mijn beginjaren als ‘young professional’ gemist want ik kende jullie toen nog niet.

Nog meer zichtbaarheid
In mijn dagelijkse werk kom ik veel vrouwelijke studenten tegen die benieuwd zijn naar de VVAO en die dezelfde vragen hebben als ik indertijd en ook mijn 12-jarige dochter vindt deze zaken zeer interessant. Stoer toch? Die stoere houding wil ik graag aan anderen doorgeven en ook aan jullie. Er zitten talloze, stoere vrouwen bij de VVAO. Jammer dat nog niet iedereen ze kan vinden en zonde dat ook landelijke platforms ons nog niet zo goed kunnen vinden als we willen als het om deze vraagstukken gaat. Dat wil ik, samen met jullie veranderen. Meer zichtbaarheid zowel online als offline (de wereld buiten internet), zodat we er weer toe doen. Een mooie opdracht en daarbij heb ik jullie hulp nodig. Testen, sparren, posten, meedenken: voel je je daarbij aangesproken? Neem contact met me op. Samen gaan we ervoor.

Leny Gubbi

Mijn moeder werkte intensief mee in het bedrijf van mijn vader. Zij was de secretaresse, boekhouder, receptioniste en bracht daarnaast vier kinderen groot. Zij leerde mijn zus en mij: zorg dat je altijd voor jezelf kunt zorgen. Die opvoeding tot zelfstandige vrouw heeft zijn vruchten afgeworpen.

Mijn achtergrond
Na de MMS volgde ik de Schoevers Directiesecretaresse-opleiding. Dat was niet het beroep naar mijn zin en ik zocht naar andere mogelijkheden. Op mijn 21e ben ik begonnen met een parttime HBO-studie Personeelswerk. Naast mijn 40-urige baan besteedde ik 25 uur per week aan de studie. Ik ben nog tijdens de studie getrouwd, maar inmiddels al weer ruim 20 jaar gescheiden. Mijn twee zonen zijn allang het huis uit en ik heb een LAT-relatie. Na het behalen van mijn diploma vond ik een baan als personeelsadviseur in een middelgroot bedrijf. Om meer in contact te komen met collega’s werd ik lid van de Nederlandse Vereniging voor Personeelsbeleid. Waar ik grotendeels mannen tegenkwam want het was toen echt nog een mannenberoep. Ik moest mezelf dan wel eens dwingen om mijn mond open te doen.

Vervolgstudie
Omdat ik verder wilde studeren, heb ik een paar jaar arbeids- en organisatiesociologie en psychologie gestudeerd aan de Open Universiteit. Dat was nog wel te combineren met mijn parttime baan en inmiddels twee kinderen. Die studie heb ik om allerlei redenen niet afgemaakt. Pas veel later ben ik teruggekeerd naar de Open Universiteit waar ik de Vrije wetenschappelijke opleiding Personeelsmanagement in 2007 heb afgerond. Een paar jaar geleden heb ik mijn propedeuse Culturele Wetenschappen gehaald, ook aan de Open Universiteit.

Lid VVAO
In februari 2008 werd ik lid van de VVAO. Binnen de afdeling Utrecht ben ik coördinator van de Kunstkring en organiseer, normaliter, maandelijkse museumbezoeken. Ook was ik actief in een mentor-mentee project en in de Emancipatieadviesgroep. Deze activiteiten bestaan helaas niet meer. Met veel plezier ben ook al jaren lid van het Buurtavontuur Lekstroom. Rond mijn 30ste was ik een paar jaar lid van de Emancipatieadviesraad in IJsselstein, de gemeente waar ik al zo’n 40 jaar woon. Later ben ik actief geworden als gemeenteraadslid, als commissielid in de Gemeenteraad, als lid van de WMO-raad en als afdelingsbestuurslid van D66. Ik was mede-oprichter en bestuurslid van de Stichting Vrouwen in IJsselstein, van een Wijkvereniging en van de Vrijwilligersraad van de plaatselijke welzijnsstichting. Daarnaast probeer ik tijd vrij te maken voor mijn creatieve hobby’s als schilderen, tekenen en boetseren.

Vrouwenemancipatie
De vrouwenemancipatie draag ik een warm hart toe. Er zijn nog wel wat doelen te behalen vind ik. Nu ik bijna 73 ben, verplaatst mijn belangstelling zich naar aspecten van het ouder worden. Het aantal ouderen gaat enorm stijgen in de komende decennia en op tal van terreinen van zorg en welzijn voor ouderen dreigen problemen te ontstaan. Met deze problematieken kunnen niet alleen onze oudere leden te maken krijgen, maar ook de jongere leden als het gaat om hun ouders of andere oudere naasten.

Zorg, Wonen en Omgeving
Anderhalf jaar geleden ben ik lid geworden van de Beleidsadviesgroep Zorg Wonen en Omgeving van FNV Senioren. Ik heb me verdiept in de materie en wil deze kennis en ervaring graag inzetten bij de VVAO. Dat is voor mij dan ook dé reden dat ik me heb aangemeld voor de portefeuille Senioren in het Hoofdbestuur. Maar ik wil het zeker niet alleen over problemen hebben. Voor ons welzijn en welbevinden is het goed dat we binnen onze mogelijkheden zoveel mogelijk actief betrokken zijn en blijven bij de samenleving. We kunnen veel leren van en delen met elkaar en elkaar tot steun zijn. Daar zal ik me graag voor inzetten samen met het bestuur, maar vooral ook met u als leden. Uw inbreng is dan ook zeer welkom.

Tenslotte

Zowel Pauline Hendriks als Leny Gubbi hebben inmiddels hun eerste werkzaamheden opgepakt. Tijdens de komende ALV worden beide kandidaten voorgehangen om definitief tot het Hoofdbestuur toe te mogen treden.

Contact
VVAO Kantoor 
Moerbeilaan 8
1231 BM Loosdrecht
kantoor@vvao.nl

© 2024 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED