Kerstborrel Singer Laren

Graag heft het hoofdbestuur met de leden het glas op onze mooie vereniging in de tuinzaal van het prachtige Singer museum in Laren, Noord-Holland. Hier is de tentoonstelling “De Nieuwe Vrouw” die helemaal aansluit bij de missie van de VVAO. Toegang tot de expositie en een inleidende lezing zijn deel van de belevenis. Maar ook elkaar weer eens spreken in een gezellige sfeer, over de grenzen van de afdelingen heen. 

 

  De aanmelding voor de Kerstborrel is gesloten. Iedereen die zich heeft aangemeld heeft inmiddels een bevestiging ontvangen.  

 

Programma

14.00 uur                       Vertrek bus vanaf station Hilversum (Centraal) naar Laren

14.30 uur                       Ontvangst met koffie/thee/fris en zoete lekkernijen in de Tuinzaal
15.00 uur                       Introductie op de tentoonstelling De Nieuwe Vrouw
15.30 uur – 1700 uur     Individueel bezoek aan de tentoonstelling in kleine groepen en borrel met drankjes en hapjes.
17.30 uur                       Einde
17.30 uur                       Vertrek bus terug naar station Hilversum

 

Neem wel je museumkaart mee als je die hebt, dan hoeft de VVAO geen extra toegang te betalen. We regelen vervoer vanaf station Hilversum naar het museum maar parkeren ter plaatse is ook beperkt mogelijk.


Tentoonstelling “De Nieuwe Vrouw” in museum het Singer in Laren

De Nieuwe Vrouw vertelt het verhaal van veranderende maatschappelijke posities van vrouwen, gereflecteerd in de Nederlandse kunst vanaf eind 19de eeuw. Centraal staat de beeldvorming van de vrouw, tegen de achtergrond van de voortschrijdende emancipatie. Te zien zijn vrouwen die de barricade op gaan, nieuwe werkvelden betreden, meesterwerken scheppen, collecties aanleggen, een sigaret opsteken, met hun korte (of lange) coupe flaneren of op de fiets springen. Vrouwen die – keer op keer – tornen aan de ideeën van wat typisch ‘vrouwelijk’ of ‘mannelijk’ is, die met conventies breken en grenzen verleggen. De tentoonstelling omvat 70 schilderijen, tekeningen en beelden van onder anderen Charley Toorop, Marlene Dumas, Else Berg, Jan Sluijters, Eva Besnyö, Isaac Israels en Leo Gestel.


 

Contact
VVAO Kantoor 
Moerbeilaan 8
1231 BM Loosdrecht
kantoor@vvao.nl

© 2023 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED