Ondernemend, betrokken, nieuwsgierig en hoger opgeleid. Ook VVAO-dna?

VVAO-Blokjes-3884

De VVAO is een internationaal kennisnetwerk van hoger opgeleide vrouwen, gericht op positieverbetering en een leven lang empowerment. De VVAO inspireert, opent deuren, professioneel en persoonlijk en zet zich in voor inclusiviteit, gelijkwaardigheid en verbinding.

4 maart: VVAO, een stem in de politiek?

Informatie- en brainstormsessie over empowerment met gerenommeerde sprekers. 

Ben je geïnteresseerd in vrouwenemancipatie en wat er politiek bereikt kan worden om hoogopgeleide vrouwen te empoweren? Wil je je actiever hiermee bezighouden binnen de VVAO? Doe dan mee met de landelijke ZOOM-bijeenkomst op donderdag 4 maart van 1930-21.30 uur georganiseerd door afdeling Amsterdam. Introducees van buiten de VVAO zijn ook welkom. 


Voor aanmelding mail naar amsterdam@vvao.nl
 

Inleiders en deelnemers panel

  • Anneke van Doorne-Huiskes, emeritus-hoogleraar Sociologie (UU en EUR) en voormalig voorzitter VVAO (2008-2014).
  • Nenita La Rose, voorzitter van de Nederlandse Vrouwenraad en raadslid voor de PvdA in Amsterdam.
  • Marijke Vos-Maan, voorzitter Liberaal Vrouwen Netwerk, Directeur Levensloop Academie en projectleider Vrouwen in de Lift; van 2002-2008 voorzitter van de VVAO.
  • Peet van de Loo, VVAO-lid, voormalig wethouder in Best (D66) en gemeentesecretaris in Sint-Oedenrode en nu programmamanager in het bedrijfsleven bij ASML.
  • Dieny Scheffer, voormalig NVR voorzitter, vm. Statenlid CDA Utrecht en vm. CDA wethouder in Lopik; huidig lid BAC-commissie NVR, huidig voorzitter Koninklijke NVVH-Vrouwennetwerk.
  • Milka Yamane, kandidaat-kamerlid Groenlinks, directeur Stichting Lemat en adviseur op het gebied van inclusie, integratie en internationale samenwerking.


En mede-initiatiefnemer, maar verhinderd op 4 maart:

  • Maïta van der Mark, VVAO-lid, Statenlid Groenlinks Gelderland, strategisch adviseur bij de Nederlandse Vrouwenraad.
     

 

 

Programma

 

19.30-19.35   Introductie van de avond door Sophie Witteveen

19.35-19.55   Presentatie van Anneke van Doorne-Huiskes.

Korte schets van de huidige arbeidsmarktsituatie van hoogopgeleide vrouwen in Nederland op basis van recente data en cijfers. Daarbij worden belangrijke vragen aangestipt, waarover we vervolgens discussiëren: Is er vooruitgang geboekt in de afgelopen decennia om werkende vrouwen te ondersteunen op het gebied van arbeid/zorgfaciliteiten, wetgeving inzake meer vrouwen naar de top en dergelijke? Welke loopbaankeuzen maken vrouwen zelf op mijlpalen in hun leven en wat is het effect van die keuzen voor hun kansen en mogelijkheden op een later tijdstip? Hoe goed benut Nederland het human capital van vrouwen? Hoe kunnen hoogopgeleide vrouwen sterker staan in de toekomstige arbeidsmarkt waar technologie een steeds grotere rol speelt?

20.00-21.00   Paneldiscussie: Wat kunnen wij VVAO-ers als spreekbuis van hoogopgeleiden richting beleidsmakers bereiken en hoe?

De zes panelleden, die vrouwenorganisaties leiden en/of actief zijn binnen verschillende politieke partijen, gaan met jullie in gesprek. Ze delen hun ervaringen met casus, waarmee ze zichtbaar maken dat politiek belangrijk is voor vrouwen om een verbetering van de eigen positie te bereiken. Ze geven handvatten wat we concreet kunnen doen en hoe je dat aanpakt. Aan de hand daarvan gaan we brainstormen of de VVAO weer een stem kan laten horen in politiek en maatschappij en hoe we onze positie kunnen verstevigen als vertegenwoordiger van academische vrouwen.

21.00-21.30  Uitloop en napraten


Schrijf je in voor 'The VVAO Post'

Snel naar
Home
Over VVAO
Afdelingen
Agenda
Nieuws
Privacystatement
Cookie statement

Contact
VVAO Kantoor 
Herengracht 237a
1016 BH Amsterdam
kantoor@vvao.nl

© 2021 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED