Homepage > Agenda > Internationale Vrouwendag viering 2024 | 03 maart 2024

Internationale Vrouwendag viering 2024

UITVERKOCHT.
Je kunt via Eventbrite (tickets ophalen) je nog kosteloos aanmelden voor de wachtlijst, dan kom je misschien alsnog aan de beurt en als de wachtlijst groot is overwegen we om het evenement te herhalen op een andere locatie. Zorg dat jij op de wachtlijst staat, zodat jij kans maakt op een plek.

De VVAO organiseert, zoals altijd ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag, een landelijk open toegankelijk evenement. In 2024 vindt deze bijeenkomst plaats op 3 Maart in Perron 3 nabij het station van Rosmalen. Samen met de afdeling Den Bosch/Tilburg is het Hoofdbestuur al met de organisatie begonnen.

Het thema  zal zijn: vrouwelijk leiderschap en het doorgeven van patronen tussen generaties.
In een carrousel van drie workshops gaan we systemisch werken. Familieopstellingen, reflectievragen en aandacht voor hoe je je voelt in verschillende rollen die aan een vrouw worden toegeschreven komen aan de orde. Op een interactieve holistische manier gaan we het met verschillende generaties vrouwen hebben over de rolpatronen en beelden van hoe een vrouw moet zijn, de inzichten die je hebt verworven in je eigen leven en wat je daarvan meegeeft aan de volgende generatie vrouwen. 

Als jij denkt aan jouw moeder en/of grootmoeder, wat is dan een belangrijke boodschap die zij je hebben meegegeven over vrouw zijn?

  • Je moet je best doen? Hard werken is belangrijk?
  • Brave meisjes, Nette meisjes? Mooi zijn?
  • Hoe dachten zij over onafhankelijkheid, eigen stem, eigen keuzes?
  • Dienend zijn, zorgzaam? Je mag pas gaan rusten als alle klusjes klaar zijn?
  • Een vrouw heeft ook een plek in het werkende leven?
  • Benut jij je hele potentieel? Onderzoek, exploreer en pas jij toe wat het voor jou is?
  • En welke talenten of kwaliteiten oogst jij die zij jou hebben doorgegeven?

Het programma.

12:00 Lunch voor de young professionals, dat zijn vrouwen jonger dan 40 jaar. Lunch is kosteloos en wanneer je een kaartje koopt voor het evenement word je gevraagd of je aan de lunch wilt deelnemen.
12.30 Inloop
13.00 Welkom door vz Sophie (waarom is het thema vrouwelijk leiderschap in perspectief van de moeder-dochter relatie passend bij de VVAO) – Welkom Carine gastvrouw in deze regio – Intro/welkom Diete van Floor
13.15 Floor Molkenboer (Interactief verhaal over moeder dochter relatie in relatie tot vrouwelijk leiderschap, vragen aan de zaal, meditatie.).
13.45 Verspreiden en verdelen
14.00-14:40 Eerste ronde
14.50-15:30 Tweede ronde
16.00-16:40 Derde ronde
16.40 Naar de plenaire ruimte
16.45 Plenair afronden door Floor Molkenboer. Vragen aan de zaal. Welk inzicht heb jij opgehaald? Hoe kun je verder voortbouwen op deze thematiek in jouw (regionale) afdeling, individueel voor je eigen ontwikkeling in jouw vrouwelijk leiderschap.

Lees hier meer over de visie van Floor op Vrouwelijk Leiderschap.

Drie rondes workshops in break-out rooms

Workshop 1

In één break-out room gaan we allemaal een ervaring opdoen met een mini opstelling. Wat wordt er zichtbaar als je anders kijkt naar jouw oorsprong? Wat neem je mee uit die oorsprong, wat wil je misschien als “last” teruggeven, hoe verbind jij je met je (voor)moeders?  Begeleid door Maaike Kuipers, een ervaren familieopsteller en zij begeleid ook organisatie opstellingen.

Workshop 2

In een andere break-out room gaan we verkennen wat vrouwelijk leiderschap voor jou is. Op een speelse manier gaan we via rake vragen bij jouw kern daarvan komen. Wat spreekt je aan? Hoe draag jij het zelf uit. Onder inspirerende begeleiding van Natascha Verdurmen, Leiderschapscoach voor vrouwen

Workshop 3

Ten slotte gaan we in deze derde break-out room de vier verschillende fases van de vrouw langs. De maagd, de moeder, de wilde vrouw en de wijze vrouw. Welke opvattingen zijn aan jou meegegeven door eerdere generaties vrouwen in jouw familie en in de maatschappij? Kunnen we als vrouwen onderling hierin ruimte maken om ons vrij te maken van blokkerende opvattingen? En wat heb je misschien achtergelaten of nog niet volledig geleefd? Hoe kunnen we ons voeden in ons leiderschap via andere vrouwen? Om ons potentieel verder te ontsluiten. Yvonne Schers, veelzijdige potentieel ontsluiter en toezichthouder.

Na afloop om 17:00 is er nog gelegenheid om te netwerken en ervaringen uit te wisselen. Dit evenement is extra leuk als er moeders en dochters van alle generaties komen. Mis het niet!

Download hier het VVAO IVD programma als PDF.

Een kaartje voor dit evenement kost 20 euro. 

Dit evenement is uitverkocht. Je kunt via Eventbrite (tickets ophalen) je nog kosteloos aanmelden voor de wachtlijst, dan kom je misschien alsnog aan de beurt en als de wachtlijst groot is overwegen we om het evenement te herhalen op een andere locatie. Zorg dat jij op de wachtlijst staat, zodat jij kans maakt op een plek.

 

Contact
VVAO Kantoor 
Moerbeilaan 8
1231 BM Loosdrecht
kantoor@vvao.nl

© 2024 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED