De sociaaleconomische gevolgen van het coronatijdperk worden helaas voor velen steeds voelbaarder. Ook de culturele sector wordt hard getroffen. Maar er zijn ook mensen die relatief minder in de basis van hun bestaan geraakt worden: een groep ouderen die binnen de beperkingen van hun vrijwillige quarantaine een redelijk rustig leven leiden, niet meer de directe zorg voor kinderen hebben en in een financieel minder kwetsbare situatie verkeren.

Met deze actie riepen wij 65-plussers met een warm hart voor cultuur op hun AOW-vakantiegeld geheel of gedeeltelijk te doneren aan: 1:Beeldende kunst of 2:Muziek en opera of 3:Theater, dans en film. Zo hopen we in de toekomst te kunnen blijven genieten van de kunsten. 

Na ruim twee weken staat de teller op bijna 1 miljoen euro! Een prachtige tussenstand dankzij de steun van vele duizenden donateurs. Veel dank daarvoor! Met de verdubbeling door de minister van OCW komt er nu tenminste 2 miljoen beschikbaar voor de kunst en cultuur. Maar de actie
is nog niet voorbij! Tot 20 juni a.s. kan iedereen nog meedoen!

Ga naar www.doemeemetjeaow.nl voor meer informatie over de actie en de donatiepagina van het Cultuurfonds. En steun de cultuur met je vakantiegeld! Het Prins Bernhard Cultuurfonds zal de giften toekennen aan culturele initiatieven die onze steun nu nodig hebben.

Ook als je niet AOW-gerechtigd of jonger bent dan 65 jaar, maar dit initiatief wel een warm hart toedraagt, ben je natuurlijk van harte welkom om mee te doen.