In een tijd als deze is het van belang dat wij, als één van de oudste vrouwenverenigingen van Nederland, onze jarenlange kennis en krachten bundelen. Om die reden lanceren wij, als VVAO hoofdbestuur, daarom tijdens deze Corona-crisis de VVAO POST. Een tweewekelijkse, digitale nieuwsbrief VAN, VOOR en DOOR leden. Een nieuwsbrief met artikelen, geschreven door leden uit al onze afdelingen. De nieuwsbrief heeft de navolgende rubrieken: Economie, Cultuur, Educatie, Sociaal, Zorg, Politiek, Tips & Tops (elke editie).

Zijn er leden die een interessant artikel kunnen en willen schrijven voor één van deze rubrieken? Denk daarbij aan onderwerpen als: ‘Hoe ga ik om met de eenzaamheid, nu ik mijn kinderen tijdelijk niet kan zien’, ‘Juridische mogelijkheden om huur bedrijfspanden tijdelijk op te schorten’, ‘De onbegrensde mogelijkheden van nieuwe digitale media’, ‘Geestelijk en lichamelijk gezond in een omgeving met beperkt sociaal contact’, ‘Creatieve initiatieven om andere te helpen’, ‘Een leven lang leren, zeker in deze tijd voor jong en oud’ etc.

Richtlijn aanleveren artikelen:

De VVAO POST wordt door een hoofdredactie, Astrid van Heumen en Henriëtte van Norel, tot standgebracht. Kant en klare artikelen (maximaal 1.000 woorden) en een korte samenvatting van het artikel in maximaal 80 woorden kunnen door de auteur worden toegezonden aan henriette@vannorel.com.  Graag hierbij naam, afdeling en telefoonnummer van de auteur vermelden (de naam van de auteur en de afdeling worden bij het artikel opgenomen).

De hoofdredactie bepaalt welk artikel in welke editie wordt opgenomen. Daarbij wordt rekening gehouden met een goede verdeling over de eerder genoemde rubrieken.

Lever bij elk artikel 1x goede rechtenvrije foto in hoge resolutie aan. Hoge resolutie wil zeggen: de foto moet als los jpg-beeld worden aangeleverd, minimaal 1 Mb en  maximaal 4 Mb groot. Svp de foto niet in het word-bestand plakken!! 

Binnenkomend materiaal dat niet aan bovengenoemde richtlijn voldoet, kan helaas niet worden meegenomen. De auteur krijgt dan een terugkoppeling van de hoofdredactie.

Deadline: elke tweede en vierde dinsdag van de maand om 17.00 uur.

Volgorde van binnenkomst:

Verwerking van de artikelen gaat op volgorde van binnenkomst. Per editie is plaats voor vier artikelen.

Alvast dank voor jullie enthousiasme.

Met vriendelijke groet,

Jeanne Martens

Voorzitter VVAO