Cultuur

Filmkring

Aantal leden: 5 (uitbreiding welkom)

Ontstaan van de kring: Tijdens de zomerkoffie van 2023 troffen enkele filmliefhebbers elkaar. Dat leidde tot oprichting van een kring die maandelijks bij Mimik een previewfilm bezoekt.

Inhoud en doel: We laten ons verrassen – bij previewfilms weet je niet welke film je te zien krijgt – en meestal zijn we onder de indruk van wat we zien. Als dat minder het geval is komen we tijdens het napraten vaak tot verrijkende inzichten, mede door de variatie in studie- en beroepsachtergrond van de leden. 

Werkwijze: De films beginnen om 21.00 u. Vooraf een drankje en na de film bespreken we onze reactie en ervaringen.

Frequentie en tijdstip: 2de dinsdagavond van de maand om 20.30 u. in Mimik.

Coördinator: Marijke Mulder mab.mulder@planet.nl

Bridgekring

Aantal leden: 10
Ontstaan van de kring: eind 2016

Inhoud en doel: leuk spelen en gezelligheid zijn de belangrijkste aspecten.

Werkwijze: inmiddels zijn er 10 enthousiaste leden die om de beurt gastvrouw zijn. Afhankelijk van het aantal aanwezigen wordt er aan één of aan twee tafels gespeeld. Aangezien er bij bridge altijd een viertal nodig is wordt er soms een invaller gevraagd.

Frequentie en tijdstip: iedere derde woensdagmiddag van de maand.

 

Teekenkring

Aantal leden: 5

Ontstaan van de kring: in het voorjaar van 2017 hebben we de Teekenkring - Teeken, naar analogie van de Teekenschool, vroeger – opgericht.

Inhoud en doel: we inspireren elkaar en profiteren van elkaars ervaring en kennis.

Werkwijze: tijdens een samenkomst gaan we tekenen, vrij of naar opdracht. Soms ook buiten..

Frequentie en tijdstip: elke tweede maandag van de maand 14.30-16.30 uur; roulerend bij kringleden thuis of buiten.

 

 

Kook- en eetkring 1

Aantal leden: 6

Ontstaan van de kring: de kring bestaat sinds februari 2004.

Inhoud en doel: met zes leden komen we gemiddeld eenmaal per zes weken bij een van de leden thuis. Tijdens het diner spreken we plaats en datum voor de volgende keer af.

Werkwijze: de gastvrouw verzorgt het diner — meestal zijn het drie gangen — en verspreidt nadien de recepten onder de leden.

Frequentie en tijdstip: eenmaal per 6 weken.

 

​Kook- en eetkring 2

"Küsse vergehen, Kochkunst bleibt bestehen".

Aantal leden: 5

Ontstaan van de kring: onze kookkring bestaat inmiddels al zeker 8 jaar. We weten het niet heel precies.

Inhoud en doel: om de 6 weken komen we rond 18.00 bij de gastvrouw van die keer. We streven er allemaal naar om er dan ook echt te zijn: onze afspraken zijn tamelijk heilig. De gastvrouw kookt en geeft soms ook de recepten door.

Werkwijze: omdat we elkaar al zo lang kennen, delen we niet alleen de recepten, maar ook elkaars lief en leed. Het aantal zes schikt zich prima om één eettafel. ‘s Zomers hebben we meestal nog een keer een feestelijke, zomerse lunch en een heel enkele keer gaan we uit eten. In 2013 zijn we een midweek naar Parijs geweest, waar we mochten logeren in het appartement van de zoon van één van de leden. Dat waren onvergetelijke dagen. Kortom, alle zes voelen we ons betrokken bij elkaar en verheugen we ons telkens weer op een verrassende maaltijd.

Frequentie en tijdstip: eens in de 6 weken om 18 uur.

 

​Kook- en eetkring 3

Aantal leden: 5

Ontstaan van de kring: de kring bestaat ongeveer tien jaar, precies weten we het niet. Er zijn een paar wisselingen geweest, maar in de huidige samenstelling komen we zeker al zo’n meer dan zes jaar bij elkaar. Door verhuizing van een lid zijn we nu met vijf leden.

Inhoud en doel: wij zijn een echte kookkring en komen niet slechts bij elkaar om samen te eten. Het koken en uitwisselen van recepten stond aanvankelijk centraal, maar langzamerhand heeft de gezelligheid en het onderlinge contact een grotere plaats ingenomen.

Werkwijze: we komen eenmaal per twee maanden bij elkaar. Om de beurt zijn we gastvrouw. Zij bedenkt het menu en koopt de ingrediënten. De anderen komen om een uur of 5 en dan drinken we eerst een glas wijn. Daarbij wordt allerlei wel en wee besproken en worden de taken voor het koken verdeeld. Doordat we inmiddels zo'n hecht team zijn nemen borrel en van gedachten wisselen steeds meer tijd in en moet de gastvrouw ons soms aansporen om aan het koken te gaan. We koken drie gangen en bereiden meestal per tweetal een gang. De recepten staan op papier en die nemen we mee.

Frequentie en tijdstip: we komen een keer in de twee maanden bij elkaar.

 

Kook- en eetkring 4

Aantal leden: 4

Ontstaan van de kring: het idee voor Kook- en eetkring 4 is in de loop van 2014 geboren tijdens een gezellige maaltijd van de Rondom-1950-kring waarin twee leden een eerste plan voor de kring hebben gesmeed. Op invitatie sloten twee andere aan. We zijn voorjaar 2015 voltallig met deze nieuwe kook- en eetkring begonnen. Medio 2018 is er een wisseling geweest.

Inhoud en doel: we komen één keer per kwartaal bij elkaar. De invalshoek van een ieder is wat verschillend. De gemeenschappelijke waarden zijn onder meer gezellig bij elkaar komen, elkaar beter leren kennen, recepten uitwisselen en natuurlijk lekker koken en eten.

Werkwijze: de gastvrouw zorgt voor de entourage, de vaste en vloeibare etenswaren. Zij kookt. Eén van de andere leden brengt een discussieonderwerp in. Gezamenlijk peuzelen we de zaak vergezeld van aangename kout op.

Frequentie en tijdstip: 4 keer per jaar, vanaf 18.00 uur bij één van de leden thuis.

 

HET ATELIER

Aantal leden: 8

Ontstaan van de kring: Het Atelier is opgericht in 2022.

Inhoud en doel: het is de bedoeling om samen allerlei naai- en verstelklusjes te doen, soms met een naaimachine en altijd met fijn advies van de groep.

Werkwijze: de klusmiddag of ochtend wordt georganiseerd bij één van de kringleden.

Frequentie en tijdstip: de kring komt globaal om de 6 weken bij elkaar
 

Contact
VVAO Kantoor 
Moerbeilaan 8
1231 BM Loosdrecht
kantoor@vvao.nl

© 2024 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED