Door Astrid van Heumen, voorzitter hoofdbestuur
VVAO, Afdeling Amsterdam


Mijne dames VVAO,

 

Zoals ieder jaar is het 8 maart weer Internationale Vrouwendag. Een heugelijk feest waarop wij ons ‘vrouwzijn’ vieren en het moment waarop wij gezusterlijk de bühne betreden, wereldwijd om aandacht te vragen voor de positie van de vrouw. ‘Women empowerment’, vrouwenrechten en economische zelfstandigheid blijven de thema’s waarvoor we strijden. Vanuit de VVAO streven wij ernaar deze thema’s bespreekbaar te maken en onze stem te laten horen. Dat doen wij door onze deskundigheid uit te dragen en door kennis, kunde en ervaring te delen met elkaar en onze omgeving. In het kader van ‘International Women’s Day’ organiseert de VVAO op 7 en 8 maart aanstaande diverse activiteiten in het land.

 

Zondag 7 maart

Ochtendprogramma

Gestart wordt om 10.30 uur met een coronaproof-wandeling voor alle VVAO-leden en een goed gesprek op diverse locaties in het land. Eén van de wandelingen start op landgoed Kasteel Maurick te Vught. Voor meer informatie hierover, bezoek de website van de VVAO in Den Bosch-Tilburg. Aanmelden, mail naar denboschtilburg@vvao.nl

 

Middagprogramma

Om 16.00 uur start het online-middagprogramma in Amsterdam. Christien Brinkgreve (voorzitter van de Raad van Toezicht van Atria), Marguerite Soeteman-Reijnen (voorzitter SER Topvrouwen), Marianne Verhoeven (hoofdredacteur/eigenaar van OPZIJ) en ons erelid Anneke van Doorne-Huiskes (emeritus-hoogleraar Sociologie (UU en EUR)) gaan met elkaar in dialoog over het vrouwenvraagstuk in deze verontrustende tijd. Ook zal aandacht worden besteed aan hoe we ons kunnen voorbereiden op de uitdagingen die komen gaan na corona. Via https://youtu.be/012CIA0a3X4 kan iedereen het middagprogramma volgen. Wilt u meepraten? Dat kan via whats-app. Aanmelden, mail naar secretaris@vvao.nl

 

Maandag 8 maart 2021

Op 8 maart 2021 organiseert de afdeling Utrecht een online-activiteit, namelijk een lezing over ‘De waarheid achter de man-vrouwverschillen in de literatuur’ van Corina Koolen. Voor informatie zie de nieuwspagina van de afdeling Utrecht.

 

Tenslotte

100 jaar geleden hebben wij de eerste feministische golf gehad, maar inmiddels zijn we bij de vierde aangeland en is de positie van de vrouw nog steeds niet gelijkwaardig en zullen wij vanuit onze bevoorrechte positie voor de volgende generatie onze verworvenheden veilig moeten stellen en nieuwe verwerven. Want de jonge generatie vrouwen moet verder op het door ons gebaande pad met zo min mogelijk obstakels, want ook zij zullen voldoende uitdagingen tegemoet zien.

 

Lieve dames Sisterhood United

Snel naar
Home
Over VVAO
Afdelingen
Agenda
Nieuws
Privacystatement
Cookie statement

Contact
VVAO Kantoor 
Herengracht 237a
1016 BH Amsterdam
kantoor@vvao.nl

© 2022 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED