Homepage > Agenda > Documentaire It’s raining women | 11 maart 2023

Documentaire It’s raining women

Diete en Carleen van ons hoofdbestuur zijn in januari in contact gekomen met Amstelfilm over de documentaire It’s Raining Women. De documentaire wordt uitgebracht ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag. De VVAO is een samenwerking aangegaan waarbij wij de film mogen inleiden bij vertoning in diverse filmhuizen in het land. Bij de première op het Internationaal Filmfestival in Assen op 11 maart zal Sophie Witteveen namens de VVAO de film inleiden en nabespreken met regisseur Mari Soppela.  Een aantal afdelingen heeft al geregeld dat de film in de periode daarna in hun stad zal draaien met een inleiding door een lokaal welbespraakt lid. 
 

Aanleiding van de documentaire

De bekroonde Finse filmmaker en producer Mari Soppela (Family Files en Mother Land) - was geschokt toen ze de ‘Glass Ceiling-index’ van het tijdschrift The Economist ontdekte. In deze statistiek wordt bijgehouden waar in de geïndustrialiseerde wereld vrouwen de beste vooruitzichten hebben op gelijke kansen op de werkvloer. Ze reisde in vijf jaar de wereld over om het merkwaardige en complexe 'glazen plafond’ te onderzoeken.

Het glazen plafond: wat is dat? En hoe doorbreek je het?

IT'S RAINING WOMEN wordt door Amstelfilm vanaf 9 maart in de bioscoop uitgebracht. Indien er interesse is om een speciale screening te organiseren met deze documentaire in een filmtheater in de buurt, neem dan a.u.b. contact met op met het Hoofdbestuur. Voor meer informatie of een zichtlink, kunt u contact met ons opnemen.

Synopsis
Nadat ze haar baan is kwijtgeraakt ontdekt programmadirecteur Rebecca Burke dat haar vroegere mannelijke collega's in vergelijkbare functies bijna twee keer zoveel verdienden als zij. Burke daagt haar voormalige werkgever, telecomgigant TalkTalk, voor de rechter en belandt in een worsteling met bedrijfsjuristen en het rechtssysteem. Ze krijgt hierbij steun van haar vastberaden advocaat Sheila Aly en haar vriendin Sam Walker, die haar eigen juridische strijd voor gelijke beloning heeft gewonnen. Dit biedt hoop dat Rebecca haar zaak kan winnen en een precedent kan scheppen. Rebecca's geschiedenis wordt in de film verweven met Mari's ontmoetingen met andere vrouwen die hun eigen glazen plafond hebben doorbroken of nog proberen te doorbreken, terwijl de loonkloof tussen vrouwen en mannen inmiddels weer groter wordt.
In haar documentaire heeft Mari Soppela ontmoetingen met Charlayne Hunter-Gault, bekroond journalist en burgerrechten-activiste en de eerste Afro-Amerikaanse vrouw die zich inschreef aan de universiteit van Georgia; met Tarja Halonen, in 2000 de eerste vrouwelijke president van Finland; Expat IT-directeur Mervi Lampinen, geduldig lachend wanneer ze tijdens vergaderingen weer eens voor de secretaresse wordt aangezien; de Parijse architecte Françoise N'Thépé, die haar eigen bedrijf oprichtte om de onderdrukkende mannelijke erfenis van Le Corbusier het hoofd te kunnen bieden en Miyoko Kojima, die als diversiteit- en inclusieconsulent in de patriarchale bedrijfswereld van Japan een frisse wind van bewustzijn laat waaien.


Meer informatie over de organisatoren:


https://amstelfilm.nl
https://filmfestivalassen.nl

Contact
VVAO Kantoor 
Moerbeilaan 8
1231 BM Loosdrecht
kantoor@vvao.nl

© 2024 V.V.A.O.. ALL RIGHTS RESERVED