Het coronavirus raakt nu ook de activiteiten van de VVAO Utrecht. Gelet op de huidige situatie rondom het coronavirus en de richtlijnen vanuit de rijksoverheid heeft het bestuur besloten de Afdelingsjaarvergadering van de VVAO Utrecht die gepland stond voor zaterdag 28 maart a.s. niet door te laten gaan.

Wat kunnen we ondertussen wél doen?
Voor een netwerk als het onze waarbij elkaar ontmoeten de basis vormt, is het lastig om aan ‘social distancing’ te doen. Zeker omdat we elkaar in deze moeilijke tijd hard nodig hebben en elkaar zo goed mogelijk willen ondersteunen. Maar sociale onthouding betekent niet dat we niets meer kunnen. We delen graag een aantal tips met jullie:

Ben je lid van een kring en komen jullie regelmatig samen? Bel, skype of what’s app dan met elkaar, bijvoorbeeld om recepten, foto’s of bewegingstips te delen.

Heb je geen last van gezondheidsklachten? Misschien kun je aanbieden boodschappen te doen voor mensen die minder goed ter been zijn, die tot een risicogroep behoren of die in de zorg werken en te druk zijn om boodschappen te doen.

Houd je van koken? Wellicht kun je extra porties maken en delen met mensen die hiertoe minder goed in staat zijn. Uiteraard met inachtneming van de regels.

Houd je van lezen? Dan is het een idee om met anderen boeken te ruilen of boekentips uit te wisselen.

Vind je het leuk om iets extra’s te betekenen voor onze hardwerkende zorgprofessionals? Maak ze blij met een bloemetje, doe boodschappen, kook voor ze of vang de kinderen op.

Er zijn vast nog heel veel andere dingen die we kunnen doen om elkaar te helpen. Heb je zelf een tip of idee voor ondersteuning, deel het met elkaar!

Houd ondertussen de nodige afstand. Meer informatie is te vinden op de site van het RIVM. 

We wensen alle leden van de VVAO en hun naasten veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

Bestuur Afdeling Utrecht.