2 minuten lezen

 

Het was ook al een trend op de werkvloer in 2019: aandacht voor vitaliteit en het omgaan met (werk)stress. In 2020 is dat niet anders aldus arbeids- en organisatiepsycholoog Mirjam Baars in de podcast Work in Progress van Intermediair. De werkdruk blijft toenemen, niet in de laatste plaats door de krapte op de arbeidsmarkt. Werkgevers én werknemers moeten er mee zien te dealen.

 

Er is werkgevers veel aan gelegen om hun medewerkers gezond en vitaal te houden. Dat levert niet alleen een prettige werksfeer op, maar leidt ook tot betere prestaties. In 2020 staat 'energiemanagement' dan ook hoog op de agenda op de werkvloer, aldus Baars. En dan gaat het niet om energiebesparing door LEDlampen te gebruiken of door minder te printen, maar om beter omgaan met je fysieke, mentale en emotionele energie zodat je opgewassen bent tegen de uitdagingen van het leven, zowel in het werk als in je privéleven. Talentontwikkeling kan je daarbij helpen. Als je zelf beter zicht hebt op je talenten, die kan doorontwikkelen en in jouw baan kunt ontplooien, levert je dat veel nieuwe energie op. Energie die je weer kunt besteden aan andere zaken. 

Wil je verder horen wat Mirjam Baars te zeggen heeft over energiemanagement en talentontwikkeling, luister dan naar de podcast via iTunesSpotifySoundCloudGoogle Podcasts, of TuneIn.