Het jaarprogramma zal van start gaan met Robert Slagt - freelance journalist en docent journalistiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij houdt een lezing over Fake News vs Real News; de kracht van (onjuiste) kennisoverdracht.  

In de 21e eeuw krijgen we online dagelijks grote hoeveelheden informatie en nieuws over ons heen. Hoe behouden we hierin het overzicht? Een probleem is dat het vertrouwen in de reguliere nieuwsmedia afneemt, en veel burgers alleen nog afgaan op content die ze via social media tot zich nemen. Maar hoe weet je of een bericht of website betrouwbaar is? Hoeveel fake news zien wij over het hoofd? Welke actoren en factoren spelen een sleutelrol bij de online verspreiding van nieuws? En hoe brengen we hier ordening in? Dat is een van de grote uitdagingen van deze tijd.

Over de spreker van die avond het volgende: Robert Slagt is journalist en docent journalistiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Na zijn doctoraal Europese Studies (UvA) volgde hij een MA in International Journalism aan de City University in Londen. Hij werkte als journalist onder meer bij AP, RTL Nieuws, Metro, RTV Noord-Holland en diverse tijdschriften. 

De laatste jaren werkt hij freelance voor Het Financiële Dagblad, Geschiedenis Magazine en Quest Historie. Daarnaast doceert hij aan de HvA journalistiek aan Nederlandse en internationale studenten en heeft hij voor Free Press Unlimited journalisten getraind in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Oost-Afrika. 

 Graag voor donderdag 1 maart opgeven bij Evelien van Melle, evmelle@xs4all.nl