Het kabinet en het RIVM hebben de adviezen voor Noord Brabant aangescherpt: vermijd onnodige contacten. Daarom wordt de maandbijeenkomst van komende donderdag, 12 maart, gecanceld

_____________________________________________________________________

 

Twee vrouwen uit eigen geleding die bijzondere verhalen vertellen over hun passie, in werk & thuis


Passie wordt nogal eens omschreven als hartstocht, maar is eigenlijk een innerlijke drijfveer. Iets wat je doet met heel je hart en ziel omdat je belangrijk vindt. Waar je graag veel tijd en energie in stopt. 

Adja Waelput neemt ons mee naar projecten rondom een gezonde, veilige en kansrijke start voor alle kinderen. Ze vertelt over de kansen(on)gelijkheid die er al voor en bij de geboorte is, met levenslange gevolgen. Er liggen veel kansen op verbetering van gezondheid in de hele vroege jaren van een (ongeboren) kind. En daar houdt ze zich al jaren mee bezig, samen met professionals uit de geboortezorg, gemeenten, jeugdgezondheidszorg, kraamzorg, sociaal domein, jongerenwerkers, jonge onderzoekers - een bont gezelschap.

Netty Leenders verteld over pleegzorg in haar gezin. Bij je eigen ouders opgroeien; voor veel kinderen is het de normaalste zaak van de wereld. Toch telt Nederland jaarlijks ruim 25.000 kinderen die voor korte of lange tijd in een pleeggezin wonen. In ons gezin hebben 16 pleegkinderen gewoond, zowel voor crises opvang als voor langdurige zorg. Nederlandse kinderen maar ook kinderen uit andere landen o.a. uit Congo, Somalië, Azerbeidzjan. Kinderen van allerlei leeftijden met ieder weer zijn of haar eigen bijzondere achtergrond.
Nadenkend wat pleegzorg voor haar betekent, komt Netty op de volgende woorden: indrukwekkend verrijkend, mooi, zingevend, soms zwaar. En dat gaat ze met ons delen.

Aanmelden

Aanmelden voor de maandbijeenkomst kan tot en met 6 maart (tot 13 uur) via dit formulier. 

Vooraf is er gelegenheid om mee te eten (35 euro). Let op: afmelding tot en met 5 maart is zonder kosten, daarna brengen we 35 euro in rekening