Literatuurkring

Contactpersoon: Madelon van Luijk, delft@vvao.nl

De titels van de boeken die we lezen worden aangedragen door de leden van onze kring. We gaan niet alleen op recensies af; degene die het boek voordraagt heeft het boek gelezen en heeft bedacht dat we er in onze groep goed over kunnen praten.

Onze literatuurgroep telt momenteel 9 leden. We komen ongeveer eens per maand bij één van de leden bij elkaar om het boek te bespreken. We stellen de data gezamenlijk vast in de groep, zodat een ieder zo vaak mogelijk aanwezig kan zijn en ook voldoende tijd heeft gehad om het boek te lezen. De discussie verloopt altijd geanimeerd en de sfeer is gezellig.

Eén keer per jaar stelt één van de leden  haar huis open voor een bioscoopfilm – zij heeft  professionele audiovisuele apparatuur. Er wordt meestal een film gekozen naar aanleiding van een eerder gelezen boek.

Incidenteel organiseren we een uitstapje met de groep: zo zijn we een paar jaar geleden naar de marathonvoorstelling Borgen geweest en hebben we dit jaar de theatervoorstelling Revolutionary Road  bezocht; het boek van Richard Yates, waarop de voorstelling is gebaseerd, hebben we enkele jaren geleden gelezen.

De dit jaar gelezen boeken zijn: 

Foon van Marente de Moor 
Pastorale van Stephan Enter 
The man in the Red Coat of De man in de rode mantel van Julian Barnes 
Zwarte schuur, Oek de Jong Liesbeth
Het achtste leven van Nino Haratischwili