Museumkring

Contactpersoon: Maggy Wishaupt en Mies Zeeman

Onze museumkring bestaat uit leden van de afdeling Delft en van de afdelingen Den Haag en Leiden. In de mailingslist staan 20 geregistreerde leden uit Delft en 14 leden van de afdelingen Den Haag en Leiden. Wij stemmen onze museumbezoeken af  op die van “Den Haag” en van “Leiden”. Elk VVAO-lid kan zich bij een rondleiding aansluiten. Ook introducees zijn van harte welkom. 

De rondleidingen worden gegeven door kunsthistorici of kenners van het gebodene. Voor de tentoonstellingen in het Gemeentemuseum in Den Haag doet onze vaste rondleidster, Yke Prins, alle rondleidingen. Iedereen is heel enthousiast over haar presentatie.

Na afloop van elke tentoonstelling gaan we meestal samen lunchen of koffie/thee drinken, waarbij we napraten over de bezochte tentoonstelling en ideeën uitwisselen voor volgende museumbezoeken.

De rondleidingen vinden afwisselend plaats op woensdag, donderdag of vrijdag. De meeste musea zijn voor museumkaarthouders gratis. De kosten voor de rondleidingen bedragen daarbij tussen de 60 en 90 euro, verdeeld over de aanwezigen.

Er wordt gestreefd naar minimaal 10 deelnemers en maximaal 15 deelnemers per bezoek.