Sixties

Contactpersoon: Stella Maaswinkel

Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat onze kring uit leden die in de 60-er jaren of daarna zijn geboren. Het is dus een clubje vrouwen die ongeveer iedere maand proberen wat met elkaar af te spreken.

Het woord 'proberen' staat hier niet voor niets, want juist dames van deze leeftijd proberen alles tegelijk te doen waardoor er vaak voor alles te weinig tijd is. Banen, eigen bedrijven, hobby’s, kinderen, zorg voor (schoon)ouders en een actief sociaal leven moeten allemaal gecombineerd worden. Juist dit zijn dan ook de onderwerpen die tijdens de bijeenkomsten besproken worden; iedereen herkent immers wel iets uit het verhaal van een ander.

Dat deze avondjes niet alleen maar bedoeld zijn om ervaringen uit te wisselen, blijkt uit het feit dat we proberen om ook geregeld samen wat anders te doen: lekker uit eten gaan, bij iemand thuis eten, een film of theatervoorstelling bezoeken maar ook naar een sportcentrum gaan, wandelen, een boek bespreken en een discussieavond over een bepaald thema houden.

De Sixties hebben geen vaste data omdat ze gekozen hebben voor een andere manier van plannen. Ze hebben een planning op basis van weeknummers, en iedereen neemt een bijeenkomst voor zijn rekening. Er kan een dag gekozen worden en een activiteit bedacht worden. Borrel, eten, film, museum, workshop, uitje, bedenk het maar.  Kortom de Sixties willen naast het bieden van herkenning en een luisterend oor ook vooral die dingen met elkaar doen die je met vriendinnen doet, want een vriendinnenclub is het in de loop der tijd absoluut geworden. Nieuwe Sixties-leden zijn altijd van harte welkom.