Wandelkring

Contactpersoon: Vanda Saarloos

De wandelclub bestaat sinds december 2007.

Elke maand, behalve in december en in de zomervakantie, wordt er een wandeling gemaakt van ongeveer 10 kilometer. Misschien klinkt dit lang, maar het komt neer op ongeveer 2½ à 3 uur lopen. Dat ook, omdat we op mooie plekken komen en de tijd nemen ervan te genieten.
Wij proberen zoveel mogelijk een wandeling in de buurt van Leiden te plannen om niet te veel tijd aan het reizen te verliezen. Maar omdat Nederland elders toch ook erg mooi is, maken we per jaar één wandeling, waarvoor een wat langere reistijd nodig is.

Het wandeljaar ‘loopt’ van augustus tot en met juni. Sinds een aantal jaar hebben we een indeling, die grotendeels met de seizoenen samenhangt. Onze eerste wandeling in augustus is dan ook een heidewandeling. In november kiezen we een herfstwandeling uit, voor de gure wintermaanden lopen we graag in de beschutte omgeving van een stad. De bloesem- en / of bloembollenwandeling is in de lente gepland. Het wandeljaar wordt eind juni afgesloten met een korte wandeling in de buurt en een ‘lopend’ buffet, waar ieder lid iets voor meeneemt. Dat is ook het moment, waarop de data en de wandelingen voor het volgende jaar worden bedacht.

Programma 2018-2019

datum wandeling afstand
24 augustus Heidewandeling bij Bussum 8,5 km +
28 september Buytenparkroute, Zoetermeer 9 km
26 oktober Delftse Hout, Bieslandse Bos 9 km
30 november Herfst in Haarlem bij  Elswout ?
25 januari Stadswandeling Zaandam:
Czaar Peter  & Monet
5 km
22 februari Stadswandeling  Amsterdam:
Joodse Historie van de stad
?
29 maart Meijendel ?
26 april Roelofarendsveen ?
24 mei Ankeveenseplassen,
start bij Weesp
21 km?
28 juni Strand- / duinenwandeling
In Noordwijk
?
  Afsluiten met lopend buffet bij Anita
Plannen voor het nieuwe wandeljaar